Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Hoeveel kan ik besparen met LED verlichting?

4 mei 2017

Hoeveel kan ik besparen met LED verlichting? Hoeveel en hoe leg ik hieronder uit, want er kan gemakkelijk bespaard worden met LED verlichting. De eenvoudigste manier om te besparen in met de traditionele lampen die een van de onderstaande fittingen hebben.

Fittingen

Lampen met de bovenstaande fittingen zijn eenvoudig te verwisselen. U haalt de oude lamp eruit en zet vervolgens de nieuwe lamp in het armatuur. Nu u de lamp heeft vervangen heeft u zo’n 25% tot 90% bespaard! Een GU10 halogeenspot van 50Watt wordt vervangen door een LED lamp van 5Watt. Deze LED lamp gebruikt maar 10% van de originele wattage en bespaart daarmee 90%. De minste besparing wordt er gemaakt bij het vervangen van een spaarlamp, hiermee wordt over het algemeen tussen de 25% en 50% bespaard.

Even ter verduidelijking, normaliter wordt een traditionele lamp van 100Watt vervangen voor een LED lamp van 10Watt. 10% van het originele wattage. Een LED lamp vervangt dus een oude lamp van tien keer zoveel Watt. Een LED lamp van 6Watt vervangt dus een oude lamp van 60Watt. 2Watt LED is 20Watt halogeen.

Hoeveel kan er bespaard worden met LED verlichting?

Op de begane grond wordt een investering in LED lampen in gemiddeld in 1 jaar terug verdiend op de energierekening. Dit doordat een LED lamp op de begane grond maar 10% van de wattage van de oude lamp gebruikt. Investeert u €100,- in LED lampen op de begane grond, dan heeft u deze €100,- binnen één jaar op de energierekening bespaard. Het tweede jaar dat de LED lampen zullen branden zult u weer €100,- besparen, zonder dat u weer hoeft te investeren. Extra voordeel dus.

Iedereen in Nederland heeft wel lampen met de bovenstaande fittingen, dus iedereen in Nederland kan heel eenvoudig besparen. Komt u er niet uit, of weet u niet welke fitting u heeft? Chat hier rechts onder even of bel met een van ons op het nummer 0486750438.

Bent u nog steeds niet overtuigd? Bereken zelf uw besparing via onze besparingscalculator: klik hier

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Welke LED spotjes werken voor jouw badkamer nis?

Licht is belangrijk, ook voor de badkamer. Zelfs de kleinste delen wil je namelijk goed kunnen belichten, zoals jouw eigen badkamer nis naast de douche. Hier komen verschillende zaken bij kijken, dus met behulp van deze blog leggen we je graag uit welke LED spotjes het beste werken voor jouw badkamer nis!

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11460 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons