Filteren
Filteren

LED inbouwspots kopen

Voor de perfecte verlichting in je woning, kies je voor inbouwspots. Deze spots passen in eigenlijk elke ruimtes in huis, je kunt inbouwspots makkelijk aansluiten en er is een breed aanbod met vormen en maten verkrijgbaar. Zo vind je altijd een geschikte spot voor jouw kamer. Er zijn ook LED inbouwspots die je in een vochtige of natte ruimte zoals de badkamer kunt plaatsen.

Soorten LED inbouw spots

Je ziet steeds vaker dat een LED inbouwspot als hoofdverlichting in de kamer gebruikt wordt. De eigenschappen van LED lampen zorgen dat ze eigenlijk onmisbaar zijn in elke woning. Wist je bijvoorbeeld dat inbouwspots weinig ruimte innemen? Verder zijn ze veel zuiniger in vergelijking met halogeenlampen. Als je inbouwspots gaat uitzoeken, kom je diverse soorten tegen.

Kantelbare inbouwspots

Als je kiest voor een plafondspot die je kunt kantelen, kun je precies uitlichten wat je wenst. Zo heb je geen last van schaduwen in de kamer en zet je de verlichting echt op het gewenste punt. Kantelbare inbouwspots zijn perfect voor accentverlichting.

Dimbare inbouwspots

Je kunt ook voor een dimbare variant gaan waarbij je zelf de lichtsterkte kunt instellen. Hierbij pas je de verlichting van de inbouwspot aan op het moment van de dag en de activiteit. Ga je bijvoorbeeld een boek lezen? Dan heb je waarschijnlijk feller licht nodig dan wanneer je tv gaat kijken. Wij raden aan om eigenlijk altijd voor led spots dimbaar te kiezen, ook als je dit nu niet direct gaat gebruiken. Mocht je op een later moment graag de verlichting willen dimmen, ben je hier in ieder geval op voorbereid.

Hoe kies je de juiste inbouwspots?

Er is een aantal zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van inbouwspots. We delen graag een aantal zaken, zodat je de juiste spot zo gevonden hebt en weet je zeker dat deze in jouw plafond past.

> Inbouwdiameter

Wat is de diameter van de led inbouwspot die je gaat plaatsen? Ben je hierbij gebonden aan al bestaande openingen in een verlaagd plafond of moet je nieuwe openingen maken voor het plaatsen?

> Inbouwdiepte

Om te zorgen dat je de LED verlichting goed kunt inbouwen, is het belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte je in het plafond hebt. Dat wil zeggen, wat is de ruimte achter het verlaagde plafond waar je de led spot wilt plaatsen? Heb je hier veel ruimte of word je beperkt door een lage inbouwdiepte? Dit bepaalt al één van de kenmerken waar je bij het uitzoeken op moet letten.

> Vorm van de LED inbouwspotjes

Aangezien geen één woning gelijk is, komen inbouwspots LED in verschillende vormen, maten en kleuren. Zo kun je een model uitzoeken dat perfect bij jouw interieur aansluit. Ga jij bijvoorbeeld voor ronde vormen of past een vierkante uitvoering beter? En past een witte kleur goed of toch beter een zilvere of zwarte inbouwspot?

> Lichtkleur

LED spotjes komen in verschillende lichtkleuren. Ben je op zoek naar een felle verlichting of juist sfeervolle verlichting? Als je weet hoe fel je de verlichting wenst, kun je een bijpassende led inbouwspot uitkiezen. Door voor dimbare inbouwspots te gaan, kun je de lichtkleur zelf aanpassen gedurende de dag.