Filteren

Op zoek naar mooie ondiepe spots, maar kun je geen driver of transformator kwijt in het plafond? Je bent niet de enige. Dit is een probleem wat wij vaker horen en daarom hebben wij een collectie samengesteld van LED spots zonder trafo. Direct aan te sluiten op de 220/230V. Hierdoor heb je wel alle voordelen van een LED lamp, maar hoef je niet een extra trafo te monteren in het plafond wanneer je daar geen ruimte voor hebt. Handig! Je vindt de collectie hieronder.

Spots zonder driver of trafo, dat kan toch niet?

Klopt. Een LED lamp heeft altijd een driver of trafo nodig om de 220/230V om te zetten in de benodigde lage voltage voor de LED lamp zelf. We hebben hier gelukkig een passende oplossing voor ontwikkeld. Al deze spots hebben een interne driver. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een plafond hebt van beton waar geen montage ruimte aanwezig is of waar niet de mogelijkheid is om een extra ruimte te creëren.

Voordeel van de driverless spotjes

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen externe driver hebt in het plafond. Dit scheelt veel inbouw ruimte en maakt het onmogelijke voor sommige huizen toch weer mogelijk. Verder hebben al deze spots een lage benodigde inbouwhoogte van maar 25mm. Alle spots zijn kantelbaar en hebben een IP waarde van IP44.

Soorten led spots zonder transformator

We hebben verschillende varianten spots met interne driver. Zo kun je de afwerk kleurmogelijkheden zwart, wit en nikkel aanschaffen, maar denk ook aan vierkant of rond. We hebben ook spots met het zogeheten dim to warm effect. Deze spotjes krijgen een mooie extra warme kleur wanneer je ze dimt. Dit zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

Specificaties van de spots zonder trafo

Al deze spots hebben een zaagmaat met een diameter van 75mm. De benodigde inbouwhoogte is maar 25mm. Verder zijn al deze spots direct aan te sluiten op 220/230V en zijn ze allen dimbaar. Dit is natuurlijk niet verplicht. Ze werken ook op een gewone aan- en uitschakelaar, en branden dan gewoon voluit.

Wattages van de LED lampen

De normale spots met interne driver hebben 5Watt en vervangen daarmee een traditionele lamp van ongeveer 50Watt. De 7Watt variant hebben precies dezelfde lichtsterkte als de 5Watt lampen, maar hebben het voordeel dat ze bij een lage dimstand een kaarslicht effect hebben (ongeveer 2000Kelvin).

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het is goed om een blik te werpen op de volgende elementen wanneer je een van deze spots koopt. Kijk allereerst goed naar je wensen. Wil je de spot rond of vierkant? Zwart, wit of nikkel? Wanneer je dat hebt gekozen is het belangrijk om te kijken naar het glas. We hebben namelijk een standaard ‘helder’ glas, maar we hebben ook een ‘geribbeld’ glas. Kijk dus altijd goed naar de 360 graden foto die wij bij elk product hebben geplaatst. Bedenk voor het bestellen waar de spots gemonteerd worden. Op deze pagina vind je alle IP44 spots zonder trafo en deze zijn geschikt voor binnen.

Ben je op zoek naar spots voor buiten? Neem dan een kijkje naar onze IP65 spots zonder trafo. Deze zijn namelijk geschikt voor weersomstandigheden en vocht. Ten slotte mag je nadenken of je een standaard spot wilt van 5Watt met een normale warme lichtkleur of wil je de 7Watt dim-to-warm variant waarmee je kan dimmen tot een kaarslicht kleur. Dat zijn alle opties die je hebt in het maken van de keuze voor de juiste spots. Kies dus hieronder de gewenste spot, plaats de bestelling en dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk bij jou in huis komt.