Filteren

Wandverlichting zijn altijd een prachtige aanvulling op het aanzicht van je huis, overkapping en overige locaties in je tuin. Vooral de laatste tijd heel populair omdat een luxe toevoeging. Bekijk hieronder de complete collecte LED wandverlichting. Vanwege het LED verlichting zijn al deze spots super zuinig en gaan ze ook nog eens heel lang mee.

Hoe hoog plaats je wandlampen?

Een wandlamp plaats je natuurlijk op de hoogte die je zelf prettig vindt, maar over het algemeen wordt gekozen voor een hoogte van 1,60 à 1,70 meter. Op deze manier hangt jouw wandverlichting namelijk op ooghoogte, waardoor je geen last zult hebben van een fel brandende LED lichtbron.

Het is altijd aan te raden om de lampen eerst te testen bij jouw muur, nog voordat je jouw nieuwe wandverlichting plaatst. Hierdoor kun je bepalen of de positie voor de lichtbundel goed is, waarna je kunt genieten van de perfecte lichtbeleving!

Wandverlichting voor buiten?

Wandverlichting is enorm handig als het aankomt op sfeerverlichting. En waar sfeerverlichting ook buiten erg fijn is, wordt de keuze voor verlichting snel beperkt door het feit dat het vaak regent of vochtig is. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de IP-waarde van jouw nieuwe wandlamp, zodat je er zeker van bent dat jouw lamp optimaal kan werken in het aanwezige klimaat.

Wandlampen LED voor binnen

Wandverlichting voor zaken als de woon-, slaap- of werkkamer wil je voorzien van een IP-waarde van minimaal IP44. Deze lampen zijn dus minder goed beschermd tegen grote hoeveelheden water en stof, maar dat is gelukkig niet nodig voor wandlampen die je in de woonkamer gebruikt.

En voor de badkamer? Hierbij wil je minimaal IP65 hanteren, aangezien zaken als vocht en water een veel grotere rol spelen op deze plek.

Wandlampen LED voor buiten

Wandverlichting voor de tuin wil je voorzien van een IP-waarde van minimaal IP65. Hierdoor is jouw wandlamp veel beter beschermd tegen zaken als regen, vocht en stof. Dit zorgt ervoor dat jouw schutting verlichting veel langer meegaat, wat altijd een mooie bonus is!

Draadloze wandverlichting

Wandlampen zonder snoer zijn momenteel ontzettend populair. Ze zijn namelijk enorm flexibel, want je hebt geen vaste aansluiting nodig om licht op te wekken! Deze lampen worden veelal voorzien van een handige, oplaadbare batterij. Hierdoor kun je voor een langere tijd genieten van een prettige lichtbundel, zonder dat je extra kabels door de muren of het plafond hoeft te trekken.

Het installeren van een draadloze wandlamp is vrij eenvoudig, want het enige wat je nodig hebt is een geschikt oppervlak om het magnetische plaatje te bevestigen. Daarnaast kun je jouw wandlamp gemakkelijk plaatsen op een metalen oppervlak, waardoor je meteen aan de slag kunt met jouw nieuwe Qube wandlampen.

Wandverlichting in de slaapkamer

Als het aankomt op de slaapkamer zijn wandlampen of wandspots uitstekende alternatieven voor de traditionele schemerlamp of tafellamp. Deze lampen zijn namelijk perfect als het aankomt op het vervullen van de rol als een lees- of oriëntatielamp, waardoor je ook ‘s avonds voldoende zicht hebt.

Hierbij is het raadzaam om te kijken naar modellen die kantelbaar zijn, of voorzien zijn van handige kleppen om het licht te richten. Hierdoor kun je genieten van comfortabel licht wat gemakkelijk te bedienen is met een LED dimmer of schakelaar.

Wandlampen voor de hal

Voor de hal wil je gebruik maken van vlakke wandlampen, zodat je kunt genieten van prettig licht zonder het risico te lopen dat je letterlijk tegen de lamp loopt. Deze wandlampen zijn gelukkig volop beschikbaar, dus kijk goed naar de afmetingen van jouw nieuwe wandlamp!