Filteren

Railverlichting kopen

Railverlichting is de ideale set om jouw woonkamer, slaapkamer of keuken perfect uit te lichten. Het railsysteem is gemakkelijk plaatsen, is van alle gemakken voorzien en makkelijk uit te breiden met behulp van specifieke GU10 LED lampen of LED dimmers.

Welk railsysteem past het beste bij jouw wensen?

Als je aan de slag gaat met het vinden van de perfecte railspots, is het natuurlijk logisch dat je met vragen komt te zitten. Welke kleur oogt het beste? Welke lampen kan ik combineren met mijn railsysteem of kan deze set in delen geschakeld worden? Allemaal logische vragen, maar daar kan Letsleds.nl je bij helpen!

Kantelbare railverlichting

Railverlichting heeft natuurlijk veel voordelen. Denk hierbij aan vrije plaatsing van de spots op de rail of de vrije keuze van lampen. Echter kun je jouw railspots ook gemakkelijk richten, waardoor je de beschikbare lichtbundel nog scherper kunt zetten!

Dimbare railspots

De meeste spots voor jouw railverlichting zijn te combineren met dimbare LED lampen. Hierdoor kun je jouw huidige railsysteem gemakkelijk naar wens richten en dimmen, mits je natuurlijk beschikt over de juiste LED dimmer.

Het is oom goed om te weten hoeveel fases jouw railsysteem heeft, want per fase kun je apart schakelen.

De juiste Kelvin voor jouw railsysteem

Uiteraard wil je ook genieten van de juiste lichtkleur, waardoor het belangrijk is om te kijken naar de Kelvin van een specifieke lamp. Hierdoor ben je er namelijk zeker van dat je dadelijk kunt genieten van fijne, warm witte verlichting, in plaats van dat koude licht wat LED vroeger had.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van slimme verlichting. Deze tak van sport is uniek, want je krijgt veel meer opties tot jouw beschikking. Denk hierbij aan kleur of automatisering bij de lampen. Houdt er wel rekening dat je hier geen dimmer voor hebt, want de lampen kun je per fase dimmen!

Wat is het verschil tussen 1 fase en 3 fase rail?

Aangezien railverlichting in verschillende vormen gemaakt wordt, is het ook niet meer dan logisch dat er ook eigenschappen zijn die uniek zijn voor een type rail. Deze verschillen komen voornamelijk voor tussen de zogeheten fases die een railsysteem bevat. Deze zijn als volgt:

  • Op een 1-fase rail wordt één groep geplaatst. Dit betekent dat ongeacht de hoeveelheid lampen, deze allemaal tegelijkertijd geschakeld of gedimd worden. Een 3-fase rail bestaat weer uit drie verschillende groepen, welke allemaal los van elkaar geschakeld of gedimd kunnen worden. Hierdoor kun je jouw railspots onder verdelen en verspreid van elkaar bedienen. Hiervoor hoef je alleen de stand van elke spot te bepalen, waarbij je aangeeft welke spot op welke groep moet werken.
  • Daarnaast zijn rails op 3-fase basis een stuk dikker in vergelijking met een 1-fase rail. De extra techniek heeft immers ruimte nodig, waardoor de 3-fase rail breder en meer aanwezig is. Tevens zijn zaken als connectoren ook beter zichtbaar bij een 3-fase rail, aangezien deze rekening moeten houden met de extra techniek.

Zijn er ook slimme railspots?

Jazeker! Dankzij de armaturen die je combineert met jouw nieuwe railsysteem, kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende GU10 LED lampen. Hierdoor kun je snel schakelen tussen zaken als warm wit of dim-to-warm, maar kun je ook kiezen voor slimme lampen op GU10 basis.

Hierbij is het wel goed om te weten dat je in dit geval het beste kunt kiezen voor een 1-fase rail. Deze rails werken op een groep, waardoor je alle lampen van bijvoorbeeld Novo Smart Life in een keer kunt schakelen. En mocht je met groepen willen werken? Dan kun je deze probleemloos aanmaken binnen de betreffende App.

Wat heb je nodig voor railverlichting?

Aangezien een complete set railverlichting enorm uitgebreid kan zijn, is het goed om te weten wat je zoal nodig hebt om een complete en prachtige lichtervaring te creëren. Gelukkig maakt een railsysteem dit redelijk makkelijk, waarbij je het volgende mag verwachten:

  • De rails;
  • De bestelde hoeveelheid railspots, eventueel in combinatie met GU10 lampen naar keuze;
  • Extra materialen ter bevestiging en afwerking als connectoren, eindstukken of bochten.

Daarnaast is het goed om te weten dat een set railverlichting niet beperkt blijft tot de bestelde hoeveelheid, want een bestaand railsysteem kun je gewoon uitbreiden met nieuwe stukken uit dezelfde set.

De mooiste railverlichting vind je bij Letsleds.nl!

Een mooie set railverlichting tilt jouw ruimte naar een nieuw niveau, dus het is natuurlijk enorm raadzaam om voldoende tijd te steken in het vinden van de perfecte set. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want de klantenservice van Letsleds.nl staat dagelijks voor je klaar om je te helpen! Neem gerust contact op via de chat, mail of telefoon, zodat we je snel kunnen helpen met al jouw vragen over railspots!