Filteren

Slimme verlichting, ook wel smart verlichting genoemd, zorgt ervoor dat je op afstand de verlichting in je woning kunt bedienen. Met een afstandsbediening of een App op je smartphone of tablet, kun je gemakkelijk de slimme lampen aan en uit zetten. Ook kun je zelf de lichtkleur en intensiteit instellen, om zo de sfeer te creëren die je wenst.

Slimme verlichting wordt steeds populairder. Grote merken komen met een eigen lijn. Bij letsleds.nl vind je een uitgebreid aanbod aan slimme LED lampen en accessoires – alles wat je nodig hebt om smart home te kunnen maken. Als je meer wilt weten over slimme verlichting, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Of download onderaan de pagina gelijk onze smart gids voor slimme LED verlichting!

Wat is slimme verlichting?

Veel mensen kennen het begrip ‘smart’ of ‘slim’ wel, maar weten niet helemaal wat het inhoudt. Slimme verlichting betekent eigenlijk dat de smart lampen het niet meer volgens traditionele wijze bestuurd wordt, maar door middel van een slim systeem. Dit zijn doorgaans systemen die werken via WIFI waardoor je de lampen of dimmers met een telefoon kan bedienen. Voor slimme LED verlichting, oftewel smart verlichting, maak je gebruik van slimme lampen (ook wel smart lampen genoemd). Vele slimme lampen werken tegenwoordig met RGBW technieken, waardoor de lampen ook nog eens meerdere kleuren hebben.

Voordelen smart verlichting en slimme apparaten

Een voordeel van slimme verlichting is dus dat je alles via een App, met een afstandsbediening en/of de (ouderwetse) muurschakelaar kunt bedienen. Vanaf een centrale plek kun je al jouw lampen bedienen. Voor veel mensen is dit het grootste voordeel bij het gebruik van smart verlichting met slimme apparaten. Niet meer overal lichtknopjes door de kamer of de woning om lampen mee te bedienen, maar een simpele knop om in één keer een groep lampen te bedienen. Zo geniet je van extra gemak en comfort.

Lichtkleuren met smart lampen

Je kunt bij wifi lampen gebruik maken van meerdere kleuren, waardoor je elk gewenst effect kan creëren. Met slimme verlichting verander je makkelijk de uitstraling en bepaal je zelf de sfeer in de kamer met een uniek lichtbeleving. Wist jij dat er zelfs LED smart lampen voor een smart home zijn die reageren op de kleuren die op de tv getoond worden?

Nog meer pluspunten

Verder heeft een smart home ook het voordeel dat het inbraak preventief werkt. Je kunt na