Filteren

Als je wilt genieten van slimme verlichting die je met een App of door middel van je stem bedient, kies je voor slimme lampen. Deze markt kent al flink wat grote merken, waaronder Smart Life van Novo. Met slimme lampen vervang je dus alleen de lamp van je spot en kun je hierdoor contact maken met een App of afstandsbediening. Dit is ontzettend fijn, omdat je hierdoor gemakkelijk over kunt stappen op deze nieuwe tak binnen de verlichting. Ons aanbod van slimme lampen kun je op deze pagina vinden!

Slimme lampen: de kopersgids

Slimme lampen zijn erg populair, je wordt er tegenwoordig mee plat gegooid. Slimme lampen zijn de toekomst. Grote partijen spelen hier slim op in. Denk bijvoorbeeld aan de lampen van Novo of Mi-Light, Ikea met zijn smart collectie of zelfs Action, die tegenwoordig ook slimmen lampen verkoopt. Heel leuk allemaal, maar waarom is het zo populair? In deze kopersgids geven wij uitleg over alle opties en mogelijkheden. Zo kun jij bewust een overstap maken. Natuurlijk vind je in onze webshop direct een aanbod van aantrekkelijk geprijsde, hoge kwaliteit slimme lampen.

Inhoudsopgave

 1. Korte samenvatting
 2. Wat zijn slimme lampen?
 3. Welke slimme merken zijn er allemaal?
 4. Wat is het verschil tussen de verschillende slimme lampen?
 5. Waar moet ik op letten bij het kopen van slimme lampen?
 6. Wat zijn de voordelen van het gebruik van slimme lampen?
 7. Slotwoord.

Slimme lampen: korte samenvatting

Geen tijd om het hele artikel te lezen? We beschrijven kort wat de essentie is van slimme lampen. Zo weet je na het lezen van alleen de samenvatting de belangrijkste zaken over slimme lampen.

In het huidige tijdperk waarin woningen steeds meer worden uitgerust met slimme oplossingen, mag je natuurlijk ook meer verwachten van je verlichting. Daar komen slimme lampen om de hoek kijken. Deze bieden je een unieke, persoonlijke lichtervaring. Wat in het dagelijks leven zorgt voor meer comfort en genot. Je bedient deze lampen via een App, met een afstandsbediening of zelf met je stem in combinatie met een smart home assistent.

Je hebt tegenwoordig veel verschillende partijen die zich richten op slimme lampen met elk z’n eigen voor- en nadelen.

 • Partijen zoals Ikea en Action verkopen ieder ook hun eigen slimme lampen. Onze ervaring is dat deze echter nog niet helemaal op het niveau zijn van wat de consument verwacht. Ze zijn hier ook pas zeer recent mee begonnen. Ons advies zou zijn om deze voorlopig nog over te slaan totdat ze de producten verder hebben door ontwikkeld.
 • Mi-light en Novo Smartlife zijn beide partijen die wij zelf ook verkopen. Simpelweg omdat ze qua functies en mogelijkheden wél op het niveau zitten wat je tegenwoordig mag verwachten. Verder zijn ze prijstechnisch heel interessant.

Bij het kopen van slimme lampen is het belangrijk dat je kijkt of de lampen in je huidige situatie plug & play geïnstalleerd kunnen worden. Bekijk ook altijd welke extra accessoires je nodig hebt om de slimme lampen volledig te laten werken. We hebben een flink assortiment aan slimme verlichting. Wil je geen slimme lampen of slimme spots aanschaffen? Dan kun je er ook voor kiezen om een slimme dimmer te halen. Hiermee maak je dus niet jouw lampen slim, maar je aansturing. Handig!

Wat zijn slimme lampen?

Slimme lampen zijn losse lichtbronnen die verbonden kunnen worden met een afstandsbediening of wifi. Ze worden ook wel wifi lampen of smart lampen genoemd. LED verlichting heeft altijd een driver nodig. Wanneer je een spotje hebt met een los lampje, dan zit de driver in het lampje verwerkt. Bij slimme lampen zit er in de driver in het lampje een module wat communiceert met een afstandsbediening, de wifi-kit of direct met een App. Tegenwoordig zie je deze wifi modules ook terugkomen in dimmers. Dan hoef je geen dure lampen aan te schaffen, maar kun je simpelweg een wifi dimmer plaatsen en geniet je ook van de slimme functies.

Slimme lampen zijn voorzien van best veel techniek en zijn daarom relatief gezien iets duurder dan normale lampen. Over het algemeen wordt er gesproken over twee soorten slimme lampen.

 1. Je hebt WWCW lampen. Dit zijn warm wit – koud wit lampen. Handig voor wanneer je een gezellige warme sfeer wilt of een koude wit voor wanneer je wilt werken.
 2. Je hebt ook RGBW lampen. Deze zijn over het algemeen wat populairder, maar ook wat duurder. Deze lampen hebben alle kleuren van de regenboog.

Welke slimme merken zijn er allemaal?

Je vindt tegenwoordig diverse spelers op de markt van slimme verlichting. Denk hierbij aan merken zoals Ikea Smart verlichting, Novo Smart Life verlichting en Mi-Light lampjes. Ze hebben allemaal zo hun eigen voor- en nadelen. Wij werken zelf met producten met zigbee 3, Novo Smart Life en Mi-Light. Simpelweg omdat wij dit zien als de betere merken voor kwalitatief hoge slimme lampen. En omdat ze makkelijk te koppelen zijn en qua functies de meeste opties bieden.

Wat is het verschil tussen de verschillende slimme lampen?

 • Novo Smart Life is een relatief nieuw merk, maar de producten die ze aanbieden zijn wel heel tof. Dit merk betreedt steeds meer de markt en doet dit door middel van een budget oplossing voor smart verlichting. Novo heeft zowel dimmers als schakelaars als slimme lampen. Alles bedienbaar vanuit de App Smart Life. Wat weer te koppelen is met Google Home en Amazon Alexa voor spraakbesturing.
 • Mi-Light is een merk wat in Nederland minder bekend is, maar een gigantische speler is in het buitenland. Mi-Light focust zich alleen op slimme lampen. Dit merk staat onder andere bekend om de afstandsbedieningen waar de volledige kleurencirkel op staat afgebeeld en waarmee je de kleur van de lampen kan wijzigen. Mi-Light focust zich ook op een relatief goedkope oplossing voor smart verlichting zonder dat je inlevert op een functie.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een slimme lamp?

Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van slimme lampen.

 • Het is altijd verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van elk product. Het zou jammer zijn als je een slimme lamp wilt wat je kunt veranderen in kleur, maar dat je de verkeerde koopt waardoor je alleen koud-wit warm-wit variant hebt.
 • Verder is het zaak dat je van tevoren goed inleest op de besturing van de lamp. Elke lamp heeft een eigen App, afstandsbediening of ander besturingssysteem.
 • Je dient ook thuis 220/230V te hebben. Elk huis heeft dit al, maar wat oudere huizen hebben soms plekken waar een elektricien een trafo heeft geïnstalleerd waardoor je alleen maar 12V hebt in dat gebied. Het is dan zaak dat je de 12V trafo verwijderd zodat je alles direct op de 220/230V kunt aansluiten.

Voordelen van het gebruik van slimme lampen

Het gebruik van slimme lampen biedt vele voordelen ten opzichte van gewone lampen. We hebben een aantal al kort genoemd, maar zetten ze graag nog even voor je op een rij.

 • Je kunt zelf de verlichting instellen, waaronder de kleur.
 • De slimme lampen kunnen makkelijk bediend worden, gewoon op afstand
 • Je kunt het licht van slimme lampen dimmen, waardoor je het aan de situatie aanpast.
 • Voor het bedienen van de lampen maak je gebruik van een App op je smartphone, een afstandsbediening of een spraaksysteem
 • Je kunt zelf de verlichting op afstand instellen, ook als je niet thuis bent. Dit schrikt inbrekers af omdat het lijkt dat er iemand aanwezig is in de woning.
 • Er zijn mogelijkheden om tijdschema’s in te stellen, zodat de lampen automatisch aan en uit gaan.
 • Er zijn allerlei uitbreidingsmogelijkheden met slimme lampen om je hele huis slim te maken.

Slimme lampen – een woord tot slot

Kortom, er zijn veel opties en mogelijkheden in slimme lampen wereld. Ben je er nou nog niet helemaal uit welke lamp jou het beste schikt? Neem dan een kijkje in de smart gids van het gekozen merk. Hierin leggen we alles haarfijn uit. Natuurlijk kun je ook altijd bij ons terecht voor al jouw vragen, want we helpen je graag op weg met het vinden van de juiste slimme verlichting!