Filteren

Accessoires voor LED verlichting

Naast een ruim assortiment LED verlichting beschikt Letsleds.nl ook over een uitgebreid aanbod accessoires voor al jouw LED benodigdheden. Zo vindt je hierboven verschillende randartikelen om het maximale uit jouw dimbare LED lampjes te halen, zoals LED dimmers, bewegingsmelders, lasklemmen, trafo’s en nog veel meer!

Wanneer heb ik een trafo nodig voor LED lampen?

Sommige LED lampen hebben nog altijd een losse transformator nodig. Met de volgende punten kun je dit controleren:

  • Het Voltage van jouw LED lamp: lampen die bijvoorbeeld op 12 Volt of op 24 Volt werken, hebben nog altijd een trafo nodig om netstroom om te zetten naar de juiste spanning;
  • Het stroomverbruik van jouw lamp: een transformator werkt altijd met een minimale en een maximale belasting. Dit moet je vooraf goed controleren, zodat je er zeker van bent dat jouw lampen werken in combinatie met de nieuwe LED trafo.

Welke transformator is geschikt voor LED lampen?

Idealiter wil je kiezen voor een LED transformator. Deze nieuwere trafo’s zijn ingericht op de lagere Wattages van LED lampen, zodat je er zeker van bent dat jouw lampen naar behoren gaat werken. Het grote voordeel van een LED trafo is daarom ook de afwezigheid van een minimale belasting en het lagere verbruik, waardoor je extra kunt besparen op de energierekening.

Echter is het in sommige gevallen mogelijk om gebruik te maken van de bestaande halogeen trafo. Sommige trafo’s binnen deze categorie zijn namelijk voorzien van een lage minimale belasting, waardoor een grotere hoeveelheid LED lampen deze vraag kan overbruggen. Dit is echter geen aanrader, aangezien ervaring leert dat LED niet altijd even flexibel reageert op producten met een halogeen basis.

Welke kabel moet ik gebruiken voor LED verlichting?

Het installeren van LED verlichting is appeltje eitje, mits je gebruik maakt van de juiste bekabeling. Hiervoor raden wij een elektrische draad van 230V aan. Deze kabels zijn compact en kun je gemakkelijk verbinden met jouw centraaldoos of een nabijgelegen stopcontact.

Voor de juiste LED kabels raden wij de volgende producten aan: