Filteren

Buitenlampen & tuinverlichting van letsleds.nl

Buitenverlichting van letsleds.nl is de perfecte toevoeging voor jouw tuin! Profiteer direct van een uitgebreid assortiment en stel snel jouw plan samen voor de perfecte combinatie van grond-, tuin-, en wandspots. Zo haal je het maximale uit jouw tuin, met behulp van een unieke en prachtige lichtbeleving!

Daarnaast zorgt goede buitenverlichting ervoor dat je altijd het overzicht kunt bewaren. Het is natuurlijk wel zo fijn als je niet 10 pogingen hoeft te wagen om het sleutelgat te vinden. Zo voorkom je krassen aan de deur en kun je ‘s avonds het tuinpad goed verlichten om gevaar te voorkomen. Zo kun je ‘s avonds zonder zorgen door de tuin lopen.

Buitenlampen: Decoratief en praktisch

Buitenverlichting moet natuurlijk decoratief zijn, maar voornamelijk praktisch. Daarom maakt het niet uit of je op zoek bent naar standaard LED-buitenverlichting, verlichting op zonne-energie of solar, staande lantaarns, tuinspots, grondspots of zelfs prikkabels.

Bij Letsleds.nl zit je altijd goed als het aankomt op buitenverlichting, want wij hebben alle populaire producten op het gebied van tuinverlichting in huis! Alle prijzen op de website zijn compleet en inclusief BTW.

Hoeveel Lumen heeft LED-buitenverlichting nodig?

Dit is voornamelijk afhankelijk van de tuin waar je mee gaat werken. Voor goede buitenverlichting is het altijd aan te raden om een vuistregel te hanteren voor 300 tot 700 Lumen voor een gewone LED buitenlamp. Dit kun je gemakkelijk combineren met een fijne kleurtemperatuur van ongeveer 2700Kelvin.

Daarnaast is het aan te raden om bij entree gebieden, zoals de carport of voordeur, sterkere verlichting te hanteren. Je wilt immers voldoende licht hebben als je ‘s avonds thuiskomt, en het schrikt inbrekers af!

Uiteraard is het assortiment van Letsleds.nl voorzien van alle benodigde eigenschappen, zodat je ervan verzekerd bent dat je dadelijk kunt genieten van voldoende, sfeervolle verlichting voor jouw tuin.

De benodigde Lumen is ook afhankelijk van de functie

Voordat je een buitenlamp koopt, is het belangrijk dat je vooraf bepaald welke soort je eigenlijk nodig hebt. Zo hebben wandlampen een andere functie in vergelijking met tuinstralers.

Met ons ruime assortiment wordt gelukkig altijd aangepast op basis van de laatste trends. Zo zorgen wij ervoor dat je kunt genieten van de juiste sfeer in iedere tuin of op ieder terras. Een groot aanbod voor diverse stijlen en diverse budgetten.

Trend: Buitenverlichting op zonne-energie

Buitenverlichting op zonnestroom is een trend van de laatste jaren. Er is ruime keuze in dit soort artikelen, denk hierbij aan onder andere grondspots en wandlampen. Zonlicht is gratis, en dus is een lamp die gebruik maakt van de zon is dus zeker een goed idee. Zo verhoog je de efficiëntie van jouw lampen. Deze lampen zijn ook voorzien van bescherming tegen zaken waar je je buiten nog wel eens zorgen om maakt, zoals regen.

Het uitgebreide assortiment buitenlampen

Zoals je van letsleds.nl mag verwachten, beschikken wij over een uitgebreid assortiment met volop keuze als het aankomt op jouw nieuwe tuinlampen. Deze zijn verdeeld in tal van categorieën, zo je de perfecte lamp binnen no-time gevonden hebt:

Welke IP-waarde voor buitenverlichting?

Buitenverlichting is een belangrijk onderdeel van jouw tuin, dus er zijn veel zaken waar je op moet letten. Deze lampen worden vaak blootgesteld aan zaken als zwaar weer, regen, hevige wind of onweer, en daarom wil je deze lampen goed beschermen. Daarom wil je kijken naar de IP-waarde (Ingress Protection) van jouw nieuwe buitenlamp. Dit wordt ook wel de beschermingsgraad genoemd, wat aangeeft in hoeverre jouw lamp beschermd is tegen water en stof.

  • Het eerste cijfer geeft aan in hoeverre jouw lamp beschermd is tegen zaken als stof en losse onderdelen;
  • Het tweede cijfer geeft weer in hoeverre de lamp beschermd is tegen water en vocht.

Voor buitenlampen wil je kijken naar een waarde van ongeveer IP65, zodat je zeker weet dat de lamp probleemloos geplaatst kan worden. Ook geeft de product beschrijving weer in hoeverre een betreffende lamp beschermd wordt, dus neem deze door!

Het is enorm belangrijk om je hier goed over te informeren voordat je een geschikte buitenlamp kunt kopen. Zo kun je bepalen of een bepaalde wandlamp gaat werken aan de muur in jouw tuin en of deze blootgesteld kan worden aan slecht weer. Anders is het altijd mogelijk om de lamp ook op te hangen onder een overkapping of in een serre, zodat deze alsnog tot zijn recht komt. Daarom is het altijd goed om te kijken naar het doel van de lamp, waar je hem wilt monteren en of daar extra beschermingvoor nodig is.

Kan LED-buitenverlichting ongewenste gasten buiten de deur houden?

Buitenverlichting heeft natuurlijk verschillende functionaliteiten, zoals eerder beschreven. Ongenodigde gasten buiten de deur houden? Ook hier kan een goede buitenlamp je bij helpen.

Met LED tuinlampen kun je een flinke tijd vooruit, waardoor je het enorm lang kunt gebruiken om ongewenste gasten buiten de deur te houden. LED is namelijk enorm duurzaam, waardoor hij over het algemeen langer dan tien jaar meegaat. Zelfs wanneer je de lamp de hele avond laat branden.

Ook kun je kiezen voor een geschikte buitenlamp met bewegingssensor. Deze reageert op beweging, waardoor het licht alleen brandt wanneer het nodig is. Dit is ideaal als je wilt besparen waar mogelijk, maar wel wilt beschikken over voldoende licht wanneer je in de tuin bent. Daarnaast geeft een verlichte tuin het gevoel dat er leven in de brouwerij is, en dat de tuin in de gaten wordt gehouden.

LED Buitenverlichting met camera

Een voorbeeld van verlichting die speciaal voor dit soort zaken is ontworpen is buitenverlichting met een geïntegreerde camera. Er bestaat moderne verlichting met een camera die foto’s en videobeelden kunnen maken en voorzien zijn van een extra alarm.

In de meeste gevallen kun je deze varianten ook bedienen door middel van een Smartphone. Zo heb je altijd toegang tot jouw camera, zodat je het overzicht kunt bewaren en altijd kunt zien wie de tuin binnenkomt.

Hoe kan ik het beste buitenverlichting installeren?

Een algemeen antwoord hiervoor is er niet echt. Het assortiment dat wij hebben is hier simpelweg te groot voor.

Het is natuurlijk heel iets anders om kleinere sfeerverlichting voor de overkapping te monteren als een plafondlamp of een ”zicht” lamp met bewegingsmelder aan de schutting. Onze producten zijn overigens wel voorzien van instructies

Wel willen wij zeggen dat wanneer je ooit problemen hebt met het monteren van lampen, wij altijd voor je klaar zullen staan om je vragen te beantwoorden.

Bekijk hier alle spots die geschikt zijn voor buiten. We hebben zowel inbouw- als opbouwspots. Gebruik de filters om direct op het juiste product te komen.