Filteren

Verlichting overkapping | Letsleds.nl

Ga je misschien een overkapping kopen en laten aanleggen, of heb je al een overkapping? Tijdens de zomer wil je natuurlijk gewoon lekker lang buiten blijven. Nou, dat kan! Dankzij het zonnige aanbod in verlichting voor je overkapping van Letsleds.

Dus, op zoek naar Led verlichting overkapping of veranda verlichting? Dan zit je voor allerlei verschillende soorten verlichting altijd goed bij Letsleds!

Overkapping verlichting: Voordat je een keuze maakt

Voordat je de keuze maakt voor je verlichting is het belangrijk dat je eerst eens kijkt naar de functie van je verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor sfeervolle verlichting, maar je kunt ook kiezen voor een efficiënte oplossing met veel licht.

Eén punt waar je van tevoren sowieso rekening mee moet houden is dat verlichting de juiste IP waarde heeft. Wij van Letsleds.nl adviseren altijd IP65 of IP68 waterdichte spots. Dit in verband met nachtvorst, ochtenddauw en eventueel indirecte slagregen.

Led verlichting overkapping: Sfeervolle verlichting

Voordat je begint te kijken naar een bepaald soort lampen is het belangrijk om duidelijk te weten wat je nu precies wilt. Het is slim om voor overkapping verlichting een lichtplan te maken zodat je direct in een overzicht duidelijk kunt zien hoe het eruit komt te zien.

Kies voor een warme kleur

Als het creëren van een gezellige sfeer voor jou vooral belangrijk is dan is het ook belangrijk dat je kiest voor een warme kleur. Hiermee kun je vaak de beste sfeer creëren. Ook is het een goede keuze om niet te veel verlichting te plaatsen.

Zorg ervoor dat bijvoorbeeld je led spots wat verder uit elkaar staan. De lampen met een kleinere lichtsterkte kunnen, in tegenstelling tot lampen met meer vermogen, uiteraard wel iets dichter bij elkaar geplaatst worden.

Zoek de juiste balans in afstand

Door lampen die meer kunnen verlichten wat verder uit elkaar te zetten kun je bepaalde gebieden accentueren. De vormgeving van het lichtplan hangt ook af van welke lampen je denkt dat bij je overkapping passen.

Je kunt kiezen voor de aanschaf van Led spots (of opbouwspots), een plafondlamp, hanglampen, een muurlamp en ga zo maar door. Met verschillende soorten verlichting creëer je verschillende lichtpunten.

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting, maar niet ieder soort tuinverlichting is ook geschikt voor een overkapping. Zo zijn er bijvoorbeeld lampen die bedoeld zijn voor het creëren van een ‘lichtstraat’ op het tuinpad. Dit is een mooie toevoeging wanneer je toch bezig bent met een investering in verlichting voor de overkapping.

Overkapping Led verlichting: Werkverlichting

Bij overkappingen waar vaak wordt gewerkt dan is het uiteraard belangrijk dat de juiste verlichting aanwezig is. Naast het juiste type verlichting moet er ook genoeg verlichting zijn. Het is dan vooral belangrijk dat er licht is waarbij productief kan worden gewerkt. Mooie verlichting is dan minder belangrijk. Er wordt vaak gekozen voor warm wit licht, dat komt omdat dit een meer functionele sfeer geeft aan je terrasoverkapping.

Goede optie voor balans: Dim-to-warm

Ook is ‘dim-to-warm’ een goede optie. Deze inbouwspots geven een normaal wit licht wanneer je de lamp volledig aanzet, maar wanneer je ze dimt zal er een meer sfeervolle kleur ontstaan en kun je alsnog de mooie sfeervolle accenten creëren voor wanneer je gewoon eens lekker relaxed in de tuin zit.

Spotjes overkapping: Let hier op!

Ook is het aan te raden om een inbouwspot te kiezen die spatwaterdicht is en die van positie kan worden veranderd. Als je kiest voor Led inbouwspots die je van positie kunt veranderen dan kun je ook de sfeer van het lichtplan aanpassen. Indirect licht is beter als je bepaalde plekken wilt accentueren, sfeerverlichting dus, wanneer je productief wilt zijn dan is directe verlichting juiste weer een betere optie.

Welke buitenverlichting is het meest geschikt voor de overkapping?

Welke verlichting overkapping uit ons assortiment het beste bij jou past is afhankelijk van de functie van de verlichting. Wanneer je verlichting onder je overkapping hebt dan is het belangrijk om de juiste balans en combinatie te vinden tussen sfeervol en functioneel. Dat is moeilijker dan het lijkt, maar als je dit op de juiste manier doet valt het wel mee.

Je hebt overigens ook ruime keuze. Er zijn soorten verlichting zoals spotjes, wandlampen, of plafondlampen voor de veranda of overkapping die in vele ogen niet alleen sfeervol zijn, maar ook de juiste soorten verlichting geven.

Overkapping of veranda verlichting?

Ook hangt de keuze voor de juiste Led verlichting van je eigen wensen af, maar je moet ook de plaats van de overkapping niet vergeten. Wanneer je bijvoorbeeld een veranda hebt dan zal deze vaak een donkere uitstraling hebben dan een vrijstaande overkapping. Dit heeft invloed op de keuze voor de juiste overkapping verlichting.

Een veranda is namelijk voor een deel voor een gedeelte aan de muur van een woning of een schuur bevestigd, dat betekent dat je op zoek moet naar andere overkapping verlichting dan voor een vrijstaande variant. Hier zal je rekening moeten houden met de verlichting en ook de vormgeving van je overkapping speelt een grote rol.

Led verlichting overkapping: Een aantal handige tips

Op zoek naar producten voor de overkapping? Je wilt in de zomer natuurlijk niet in het donker zitten. Alle hoeken en gaten van de overkapping moet op de juiste manier worden verlicht. Het hangt er een beetje vanaf welk effect je wilt creëren, maar deze handige tips zijn voor iedereen waardevol:

  • Kies voor een lichtplan dat aansluit bij de rest van de verlichting van de tuin. Maak er een mooi geheel van.
  • Je kunt kiezen voor Led strips als accentverlichting of als extra sfeermaker. Hier zit een afstandsbediening waarmee je de lampen aan of uit kunt zetten. Zo is deze extra sfeermaker altijd optioneel, maar toch aanwezig.
  • Zorg ervoor dat je niet te veel verlichting plaats, een spot in het plafond, of een wandlamp te veel gaat vaak ten koste van de uitstraling. Een overkapping is geen sporthal.
  • Kies voor Led in plaats van halogeen, dit is op den duur een stuk goedkoper en Led lampen gaan vaak langer dan 20 jaar mee, terwijl producten van halogeen om de haverklap moeten worden vervangen.