Filteren

We horen vaak dat men een driver of trafo niet kwijt kan in het plafond. We begrijpen dat dit het zoeken naar een passende spot lastig tot onmogelijk maakt omdat een LED lamp altijd een trafo of driver moet hebben. Hier hebben wij de passende oplossing voor ontwikkeld.

Hierboven vind je de collectie van IP65 spots zonder trafo of driver. Al deze spots hebben dus alleen het benodigde stukje stroomkabel wat uitsteekt en dit kun je direct aansluiten op de 220/230V zonder dat er nog iets tussen moet.

Heeft LED altijd een trafo nodig?

Al de spots die je op deze pagina vindt hebben een zogeheten interne driver. Ze hebben dus wel een trafo, maar dit zit in de spot zelf verwerkt waardoor de externe trafo is komen te vervallen. Het grote voordeel hieraan is dat je dus geen extra ruimte boven de spotjes in het plafond nodig hebt. We hebben deze collectie speciaal laten maken zodat ook mensen met (bijvoorbeeld) een betonnen plafond toch nog spotjes kunnen plaatsen. Daarmee is het probleem van weinig tot geen ruimte in het plafond opgelost.

Voordelen van de inbouwspots zonder externe driver

Allereerst het meest voor de hand liggende. Je hoeft geen driver/trafo kwijt in het plafond. Handig wanneer je in een betonplafond geen ruimte hebt of niet de mogelijkheid om extra ruimte in te frezen voor de trafo. Verder zijn al deze spots direct aan te sluiten op de 220/230V door middel van (bestaande) stroomkabels.

Specificaties van de IP65 waterdichte spots zonder trafo

De spots zijn voorzien van de wettelijke IP65 waarde waarmee ze dus zowel in een badkamer als buiten geplaatst mogen worden. Handig voor onder een overkapping of in de doucheruimte zelf. Ze hebben een zaagmaat van 75mm. De benodigde inbouwhoogte is maar 25mm en is daarmee ongekend laag. De buitenmaten van de spots kun je vinden bij de producten zelf onder het kopje specificaties. Dit verschilt namelijk per vorm van het armatuur. We hebben eventueel ook IP44 spots zonder trafo. Deze kun je gebruiken als je spots nodig hebt met een lagere IP waarde.

Wattages van de lampen

Alle spots op deze pagina zijn kantelbaar. Tevens zijn alle spots dimbaar. De 5Watt spots kun je regulier dimmen zoals je dat gewend bent, mits je natuurlijk de juiste LED dimmer gebruikt. Zo geniet je niet alleen van een vloeiende ervaring, maar ook van een vermogen van 100% tot 10%. De 7Watt spots hebben een zogeheten dim-to-warm techniek. Dit is een techniek waarmee je dimt tot een warme kaarslicht kleur. Heel sfeervol en het creëert moeiteloos een knusse lichtbeleving.

Hoeveel spots heb je nodig?

Dit verschilt per ruimte, de grootte van de ruimte, de gewenste sfeer beleving, hoe hoog het plafond is, wat voor meubels je gebruikt en nog veel meer. We denken graag met je mee over de opties en we stellen dan ook graag kosteloos advies op maat voor je op. Hiervoor mag je contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.