Filteren

De (RGB) LED strip wint steeds meer aan populariteit vanwege de ruime toepassingsmogelijkheden. Door middel van (RGB) led strips heb je de unieke kans om op een makkelijke manier een accentverlichting aan te brengen in jouw huis. Bij de oude traditionele lampen waren de mogelijkheden beperkt, en daarnaast waren het ten opzichte van LED dure energievreters. Met de komst van LED strips zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt te noemen en bovendien onderhoudsvrij.

Hierboven zie je de twee beschermingswaarde waarin de LED strips bij letsleds.nl geleverd worden. De RGB strip is dus zowel binnen als buiten toe te passen zo voeg je vrij makkelijk wat kleur toe aan jouw interieur. Als je alleen (warm) wit licht in jouw interieur wil is het mogelijk in plaats van een RGB strip een LED strip te gebruiken die alleen (warm)wit licht uitzendt.

Toepassingen

Het grote voordeel van Led strips is dat ze voor van alles toe te passen zijn. Vroeger was LED soms beperkt in haar toepassingen, dit omdat er nog speciale dimmers en toebehoren nodig waren. Dit gold ook voor Led strips, deze strips waren nog niet zo praktisch als deze nu zijn. Zo waren ze minder zuinig en minder goed beschermt tegen vocht en stof.

Met deze led strips kunt je nu ideeën mogelijk maken die met halogeen en andere traditionele verlichting totaal niet mogelijk was. Met deze strips kun je subtiele effecten realiseren in jouw woonkamer, keuken, badkamer en zelfs buiten. Let er goed op dat je de juiste strip kiest, want iedere LED strip heeft een eigen IP-waarde. Deze IP waarde geeft aan hoe goed lampen beschermd zijn tegen stof en vocht.

Een groot voordeel aan led strips is dat ze flexibel zijn, hierdoor zijn ze dus makkelijk te plaatsen onder bijvoorbeeld een bank met een ronding of onder de tegels bij een vijver. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om de lengte van een strip in te korten, hierdoor kun je nog beter bepalen hoe je zelf de strip wilt plaatsen en optimaal wilt inzetten.

Aansluiten

Het aansluiten van een led strip is niet zo moeilijk, het is alleen van belang dat je vooraf weet hoe dit aan te pakken. Allereerst is het belangrijk om te weten of je een led strip heeft met of zonder plakstrip aan de achterzijde. Als je een led strip heeft met een achterzijde die plakt is het enkel van belang om ervoor te zorgen dat je de strip plakt op een oppervlak wat eerst goed schoongemaakt is. Zorg dat je zeker weet dat het oppervlak niet vettig is, want dan is de plak al snel niet werkzaam meer. Heb je een strip zónder plakstrip, dan raden wij het aan om een montage kit te gebruiken. De ledstrips werken op 12 en op 24 volt, dus je dient ook een trafo te gebruiken. Vervolgens kun je de strip eenvoudig koppelen aan de trafo.

LED strips kopen bij Letsleds

Bij ons vind je een select aanbod met led strips. Deze strips zijn allen van de allerbeste kwaliteit voor een erg scherpe prijs. Wij bieden in onze winkel een strip met warm wit licht, deze is er in de variant IP65 en IP68. De 68 variant is uiteraard beter beschermt dan de 65 variant. Daarnaast vind je bij ons ook RGB strips van de allerbeste kwaliteit. Deze strips zijn wederom verkrijgbaar in de IP65 en 68 variant. Beide LED strips zijn 5 meter lang, evenals de warm witte lichtslang.

De categorie LED strips valt onder de overkoepelende noemer LED verlichting. Bij de pagina LED verlichting vind je uitgebreide informatie over wat wij kunnen aanbieden aan LED verlichting voor zowel binnen als buiten.

Dimbare led strip

Alle Ledslets strips zijn dimbaar in combinatie met de fraaie ergonomische touch dimmer. Ook is er de mogelijkheid om de (RGB) LED strips direct aan te sluiten op een 12Volt accu indien gewenst. En wist je dat er bij de led strips ook gekozen kan worden om deze via jouw telefoon of tablet, met onze WIFI kit te gebruiken voor nog meer bedieningsgemak.

RGB led strip

Bij het maken van een keuze zijn een aantal eigenschappen belangrijk. De led strips worden in 2 hoofdcategorieën verdeeld:

  • Enkel-kleurige LED strip, zoals warm witte LED strip. De led strips zijn voorzien van een sfeervolle warm witte kleur tussen 2700-3200 Kelvin, die uitstekend de traditionele gloeilamp kleur benaderd.
  • Multicolor LED strip. Bij deze RGB LED strip is het mogelijk om verschillende kleuren te kiezen via een programma.

Alle RGB LED strips vind je op deze pagina of via deze filter. RGB staat voor Rood, Groen en Blauw. Dit betreft dus de kleur van de strip. De strip kan door het mengen van de felheid van verschillende lampen secundaire of mengkleuren maken. Een RGB strip biedt dus de mogelijkheid om vrijwel iedere kleur te maken en is daarom de beste optie wanneer je zoekt naar een multicolor mogelijkheid. RGB is beschikbaar in verschillende bestendigheden, daarover hieronder meer.

Het kiezen van de juiste bestendigheid is voornamelijk van belang wanneer je de strip bijvoorbeeld buiten wilt gebruiken. Een ander niet onbelangrijke eigenschap van de LED strip is de mate van bestendigheid bij externe factoren zoals stof en vocht. Deze eigenschappen worden verdeeld in 3 hoofdcategorieën:

  • IP20, niet waterdicht, geschikt in combinatie met aluminium profielen, op droge plekken die stof, vocht en stootvrij zijn. Toepassingsmogelijkheden: plafond, koofverlichting, nis verlichting, meubelverlichting, gebruik in apparaten en vele andere mogelijkheden
  • IP65, sproei waterdicht, geschikt voor plekken die in aanraking kunnen komen met vocht, stof of kleine stoten. Deze strips zijn naast de bovengenoemde mogelijkheden ook toepasbaar in de keuken, toilet, badkamer of zelfs buiten onder een afdekking. Dankzij de siliconen laag zijn deze (RGB) led strips makkelijk schoon te vegen met bijvoorbeeld een doek.
  • IP68, volledig waterdicht, geschikt voor plaatsen die in aanraking kunnen komen met vocht zoals de badkamer, keuken, aquarium, vijver of zwembad. De (RGB) LED strip werkt zelfs wanneer het volledig onder water gemonteerd is.