Filteren

LED keukenverlichting, belangrijker dan je denkt

De keuken is een ruimte die voor velen een stuk belangrijker is dan in eerste instantie verwacht. LED keukenverlichting is een zeer waardevolle toevoeging. De juiste keukenverlichting biedt wonderlijke resultaten. De beste keukenverlichting van Letsleds heeft enorm veel invloed op de sfeer. Keukenverlichting koop je bij Letsleds. Met een veelzijdig aanbod en exclusieve kortingsacties zijn wij de voordeligste LED winkel van Nederland

Verlichting keuken, waarom het belangrijk is

Een keukenruimte met goede verlichting zorgt ervoor dat je te allen tijde genoeg zicht hebt in de keukenruimte. Wanneer je met scherpe messen aan het snijden bent dan wil je natuurlijk wel altijd goed kunnen zien wat je doet. Niet alleen is sfeervol licht belangrijk, maar ook goed werklicht is zeker niet onbelangrijk.

Smart LED lampen

Voor voldoende licht en voldoende sfeerverlichting raden wij smart LED verlichting ten zeerste aan. Dit past helemaal bij de nieuwste trends. Dit licht is vaak dimbaar en biedt al het nodige voor goede basisverlichting, maar ook het juiste om de keuken op volle sterkte te verlichten of om je lichtbron van wat extra sfeer te voorzien.

Aanpassen naar sfeer

Warmwit licht kan bijvoorbeeld fijn zijn om bij te werken, alhoewel te warm wit licht juist weer niet prettig is, daarom kun je met smart LED alles precies zo afstellen als je zelf wilt. Daarnaast is een dimmer voor smart LED niet nodig. Daarnaast is smart LED te combineren met alle soorten verlichting. Het juiste product is altijd wel aanwezig, LED strips, spots of hang lampen.

LED inbouwspotjes

Inbouwspots zijn overigens ook zeer aan te bevelen. Deze hebben wat extra voordelen ten opzichte van een hanglamp of andere plafondlampen. Spotjes zijn namelijk een stukje compacter. Daarnaast kun je met spotjes de lichtinval een stuk beter verdelen. Een ander voordeel van spotjes is dat deze perfect te combineren zijn met smart LED. Zo kun je de verlichting in zones indelen.

Neem de hele keuken mee

Neem de hele keuken mee. Hiermee bedoelen we dat je altijd moet anticiperen dat de lampen die je kiest ook de hele keuken kunnen verlichten. Het gaat er niet alleen nom dat je lampen er mooi uit zien. Ze moeten ook de hele keuken kunnen verlichten. Heb je genoeg verlichting voor het keukeneiland, is het werkblad voldoende verlicht. Plaats je spotjes in het plafond, of maak je ook gebruik van hanglampen? Spots bij een keukenkast is vaak erg mooi maar heeft dit ook echt meerwaarde?

LED voor je keukenkastjes

Voor keukenkast verlichting is er vaak ook een mooie oplossing. LED lampen op het keukenkastje zien we steeds vaker. Dit heeft toch vaak een extra waarde om het werkblad bijvoorbeeld net even iets beter te verlichten. Er zijn genoeg accessoires om keukenkastjes te verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld LED strips toepassen op een keukenkastje, maar ook een LED spot kan op een keukenkastje gemonteerd worden.

Verschillende soorten LED

Nu dat we de mogelijkheden met je hebben doorgenomen willen we voordat je tot aanschaf overgaat de verschillende soorten nog even overzichtelijk voor je op een rijtje zetten. Ja inderdaad, je kunt kiezen tussen smart LED, dimbaar LED, gewoon LED, spots, verlichting voor je kasten, verlichting voor boven de tafel of het werkblad, het is allemaal mogelijk, maar er zijn ook soorten verlichting binnen de keuken.

> Algemene verlichting in de keuken

Natuurlijk moet elke keuken bezitten over algemene verlichting. Dit is vaak een grote lamp bijvoorbeeld boven de keukentafel.

Het voordeel is dat deze lamp ook de rest van de keuken verlicht. Dit is ook vaak de lamp die het meeste aanstaat, omdat mensen deze vaak als eerste aanzetten. Het is belangrijk dat deze lamp veel licht geeft. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om deze LED verlichting in de keuken te nemen met een dim-optie.

> Verlichting keuken: Werkverlichting

Wanneer je bijvoorbeeld aan het koken bent wil je natuurlijk genoeg licht hebben. Dit is nodig zodat je alles duidelijk kunt zien en het veilig blijft in de keuken. Ook wil je geen onnodige schaduwen in de keuken hebben.

Inbouwspots als werkverlichting

Vaak worden hiervoor inbouwspots gebruikt voor boven de plekken waar vaak gewerkt wordt of eten wordt bereid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het keukenblad en bij de gootsteen.

> Sfeerverlichting in de keuken

Wil je wat meer sfeer in jouw keuken aanbrengen, dan kan er gekozen worden voor dim-to-warm spots.

Warmer en kouder licht

Deze zullen hetzelfde licht geven als de ‘normale’ warm witte spots. Maar hoe verder deze spot terug gedimd wordt, hoe warmer het licht van kleur wordt. Tot extra warm wit (kaarslicht kleur) bij de minimale dimstand.

Deze optie kan dus ook bij de inbouwspots gebruikt worden, om de keuken een warmere en sfeervolle tint mee te geven.

Keuken LED verlichting kiezen

Bij het kiezen van de LED verlichting voor de keuken kom je zowel inbouwspots als opbouwspots tegen. De inbouwspots worden weggewerkt in bijvoorbeeld een keukenkastje of het plafond. De opbouwspots passen over een normale inbouwdoos heen. Dit is ideaal als je geen ruimte heeft om ledspots in te bouwen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Keukenverlichting kopen doe je niet alleen bij Letsleds omdat wij altijd het beste product voor jou hebben, maar ook omdat wij altijd goed advies kunnen geven. Heb je als nieuwe klant vragen over ons assortiment?

Komt je er niet uit welke LED verlichting voor de keuken je nodig hebt? Of heb je vragen over de producten? Neem dan gerust contact met ons op, ons team van experts staat voor je klaar.

Lichtplan voor je keuken?

Een lichtplan voor je nieuwe (open) keuken? Ook dat kunnen wij realiseren. Neem contact met ons op en stuur een plattegrond van je nieuwe keuken mee en wij stellen een lichtplan voor je op!