Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Zomerse tips voor de tuin om de vakantie mee door te komen!

26 juli 2022
Nu het volop zomer is, wil je natuurlijk echt kunnen genieten van jouw tuin. Met behulp van deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw tuin dadelijk niet alleen een vrolijke en leuke plek is, maar ook voldoende schaduw biedt!
letsleds tuinverlichting

Nu het volop zomer is, wil je natuurlijk op en top willen genieten van de tuin. Je haalt nu namelijk gemakkelijk een fijne hoeveelheid zonuren, maar het is wel oppassen. Het is op het moment namelijk ontzettend makkelijk om te verbranden of uit de drogen. Daarom is het zeker de moeite waard om tijd en geld te investeren in genoeg schaduw, zodat je gewoon in de tuin kunt blijven als het heet onder de voeten wordt.

En wat is nou fijner dan een mooi overzicht met tips voor meer schaduw? Dat dachten wij ook, en daraom vind je in deze blog tal van tips terug om jouw tuin te voorzien van een bak schaduw. Met de broodnodige tips om alles ook gezellig en comfortabel te houden. Dan kun je altijd prettig blijven zitten in een frisse en vrolijke tuin!

Laat kleur terugkomen in jouw tuin

Met zonnige dagen als deze oogt alles al een stuk vrolijker, maar een tuin wat alleen maar gevuld is met saaie grijze en zwarte elementen is en blijft een saaie tuin. Daarom is het hoognodig om meer kleur in de tuin aan te brengen!

1

Ga aan de slag met een kwast

Het toevoegen van kleur is een gemakkelijke operatie wat jouw tuin een compleet ander uiterlijk kan geven. Dit kan al beginnen bij een blik verf met een kwast, maar kun je al snel enorm breed trekken. Denk hierbij aan het schilderden van meubels, muren of de schutting. Zo kunnen deze elementen een actieve bijdrage leveren aan de beschikbare kleuren. Met mooie, felle kleuren kun je jouw tuin namelijk ontzettend speels en actief laten ogen, zonder dat je alles om hoeft te gooien.

2

Kleurrijke bloemen als gepast alternatief

Naast het gebruik van verf om muren, schuttingen of meubels te verven zijn er meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de juiste beplanting, zodat je kunt genieten van kleurrijke bloemen die voor een divers kleurenpalet zorgen. Dit is een makkelijke manier om meer kleur in de tuin aan te brengen, aangezien je al met bloembakken te werk kunt gaan.

3

Kleur zit ook in de details

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om nieuwe elementen aan jouw thuis toe te voegen. Zo kun je de plantenbakken van jouw bloemen ook gebruiken om een kleurtje aan te brengen, of kun je iets grappigs als een tuinkabouter tussen de planten plaatsen. Ook jouw schutting kun je gebruiken voor de influx aan kleur, want er zijn tal van opties om accessoires op te hangen. 

Denk hierbij aan buitenschilderijen of doeken met een print of hangende bloembakken of een klimop. Misschien kun je zelfs kiezen voor metalen vlinders die momenteel populair zijn. En heb je al kleur? Een spiegel is een makkelijke manier om de tuin groter te laten ogen en om kleuren te reflecteren om het effect te versterken.

4

Maak een disco van de tuin met het juiste licht

Als laatste kan LED verlichting ook een belangrijke rol spelen bij het kleurrijker maken van jouw tuin. Denk hierbij aan gekleurde lampen of zelfs slimme verlichting. Met behulp van dit type verlichting hoef je niet eens te kiezen voor een specifieke kleur, maar kun je kiezen uit een palet van meer dan 16 miljoen verschillende lichtkleuren.

Heb je genoeg schaduw in jouw tuin?

Uiteraard is het belangrijk dat je met deze temperaturen alsnog kunt genieten van jouw tuin. Hiervoor zijn veel mogelijkheden, waaronder het plaatsen van een overkapping. Zo zit je niet alleen droog, maar kun je ook buiten de zon blijven als deze op het hoogtepunt is. 

Daarnaast kun je jouw nieuwe overkapping niet alleen voorzien van meubels, maar ook van verlichting. Zo kun je ook optimaal van de overkapping genieten, zelfs als het eenmaal donker is. Voor de overkapping kun je verlichting op het plafond plaatsen, zoals industriële hanglampen. Of misschien zijn inbouwspots een goed alternatief, mits je een plafond hebt om de spots in te verwerken? Zo heb je altijd kwalitatief goede verlichting tot jouw beschikking!

Tevens is het raadzaam om ook de natuurlijke schaduw van bijvoorbeeld bomen in jouw voordeel te gebruiken. Door deze tactisch te positioneren ten opzichte van de zon kun je er namelijk voor zorgen dat je een fijne plek in de tuin hebt waar de schaduw altijd terug te vinden is. Zo heb je altijd een plekje waar je kunt schuilen om de fellere dagen, zonder dat je meteen diep in de buidel moet tasten.

15m LED Prikkabel - IP65 Lichtsnoer Buiten - Light String - inclusief 15x E27 lampen

Zorg voor genoeg verlichting bij jouw muren en schuttingen

Je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat de randen van jouw tuin ook voorzien zijn van mooie verlichting. Hiervoor zijn ontzettend mogelijkheden, zoals lampen die je op de schutting richt of lampen die je eraan ophangt. Uiteraard zijn wandlampen of verlichting voor de schutting ook geschikt, met als bijkomend voordeel dat ze in ontzettend veel vormen en maten verkrijgbaar zijn.

Daarnaast hoef je jezelf niet te beperken tot puur een wand- of schutting lamp, want er zijn tal van opties mogelijk om jouw schutting of muur te verlichten. Denk hierbij aan een prikkabel. Dit is een snoer wat verkrijgbaar is in verschillende maten tot wel 100 meter! Hierdoor kun je de meegeleverde LED lampen gemakkelijk gebruiken als sfeerverlichting aan de schutting, maar je kunt er ook voor kiezen om losse lampen te nemen. Hierdoor kun je ervoor kiezen om slimme lampen te gebruiken. Zo heb je niet alleen het voordeel van losse lampen die je kunt besturen, maar ook het complete kleurenpalet.

Breng verkoeling naar jouw tuin met water!

Het is de afgelopen periode aardig warm geweest, met hier en daar een flinke piek. Voor een paar dagen per jaar is dit te overzien, maar je wilt natuurlijk wel comfortabel blijven ondanks het weer. Daarom is het altijd handig om wat mogelijkheden achter de hand te hebben voor water. 

Zo kun je natuurlijk kiezen voor een voetenbadje wat je kunt vullen als het warm is, of misschien kun je zelfs een zwembad opzetten? Afhankelijk van de oppervlakte van jouw tuin is er in ieder geval genoeg mogelijk. En anders kun je altijd nog kiezen voor een sproeier, zodat je meteen een groter oppervlak kunt voorzien.

Dat geldt overigens ook voor de planten, want afhankelijk van het type plant wat je hebt hebben deze ook water nodig. En dat is met dit weer al helemaal nodig. Daarom raden wij ook hier een sproeier aan als je snel met water aan de gang wilt gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om de vertrouwde gieter te pakken. Tegenwoordig kun je dit ook gemakkelijk automatiseren, zodat je jouw planten kunt bedruppelen.

tuin inspiratie bloemen

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Dim slim met behulp van Google Nest!

Google Nest is een ontzettend handig hulpmiddel, ook als het aankomt op jouw verlichting! Met behulp van deze slimme dimmers kun je namelijk niet alleen handmatig dimmen, maar ook via een App of zelfs met spraak bediening. Ideaal toch?

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11490 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons