Winkelwagen

Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Fittingen

Fittingen van LED Lampen

Als u een LED lamp gaat uitzoeken, zult u de term fitting tegenkomen. Dit is is de verbinding tussen de lamp en de lichtbron. Er zijn fittingen in allerlei formaten verkrijgbaar. Eén van de meest populaire fittingen is de E27 fitting. Alle producten op de website van letsleds hebben een standaard fitting. En worden plug & play geleverd. Dit betekent dat u de oude lamp eruit haalt en de nieuwe LED Lamp erin stopt. Graag tonen we een overzicht van de verschillende fitting vormen die verkrijgbaar zijn.

Fittingen

LED lampen E27 en andere formaten

De fittingen van onze LED lampen zijn allemaal gestandaardiseerde types van verbindingen tussen lamp en fitting. Er worden wel 40 verschillende fitting vormen op de markt gebracht, alleen worden deze niet allemaal in LED verlichting toegepast. De naam van de verschillende standaard fittingen vertelt iets over het type LED lamp en de maat van de fitting. De letter E komt van Thomas Edison, de persoon die schroeffittingen heeft ontwikkeld. Het getal geeft aan welke maat de fitting heeft, oftewel de dikte van het schroefdraad.

E27 fitting

LED Lampen E27 zijn lampen met een grote fitting, bijna iedereen heeft deze wel in huis. De diameter van de fitting is in dit geval 27 millimeter. LED Lampen E27 zijn veel zuiniger in vergelijking met een ouderwetse gloeilamp. Een E27 fitting vindt u bij LED Lampen in verschillende vormen. Bijvoorbeeld in een bolvorm of een peervorm. De vorm die u kiest is afhankelijk van de lamparmatuur. Voor algemeen gebruik zult u heel goed een peertje of kogelvorm kunnen kiezen. De kogellamp is qua vorm vergelijkbaar met een peertje en deze kunnen gezien worden als de klassieke lampvorm. In een decoratieve lamp kunt u bijvoorbeeld een bol gebruiken. Ook als de LED Lamp E27 zichtbaar blijft, is een bol-vorm een aanrader.

LED Lamp E27 selecteren

Als u een LED lamp gaat uitzoeken, kunt u met de filters snel de dikte van de fitting selecteren. Als u dus op zoek bent naar een E27 fitting geeft u dit in de filters aan. U krijgt daarna een selectie te zien die voldoet aan uw wensen. En dus past in uw lamp. U kunt kiezen voor een dimbare LED Lamp E27, zodat u zelf de perfecte verlichting kunt creëren. Natuurlijk bestaan er ook niet dimbare LED lampen met E27 fitting.

Tip! Kijk altijd eerst naar uw bestaande fitting, zodat u weet welk type LED lamp u moet bestellen.

Vragen over de fittingen van LED Lampen

Heeft u een geschikte vervangende LED lamp nodig, maar vindt u niet de juiste lamp of fitting binnen ons assortiment, mail of bel gewoon zodat wij u verder kunnen helpen. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld de E27 fitting of andere formaten fittingen, staan we u graag te woord.

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 10147 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons