Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Fittingen

Fittingen van LED Lampen

Als je een LED lamp gaat uitzoeken, zul je de term fitting tegenkomen. Dit is is de verbinding tussen de lamp en de lichtbron. Er zijn fittingen in allerlei formaten verkrijgbaar. Eén van de meest populaire fittingen is de E27 fitting. Alle producten op de website van letsleds hebben een standaard fitting. En worden plug & play geleverd. Dit betekent dat je de oude lamp eruit haalt en de nieuwe LED Lamp erin stopt. Graag tonen we een overzicht van de verschillende fitting vormen die verkrijgbaar zijn.

Fittingen

LED lampen E27 en andere formaten

De fittingen van onze LED lampen zijn allemaal gestandaardiseerde types van verbindingen tussen lamp en fitting. Er worden wel 40 verschillende fitting vormen op de markt gebracht, alleen worden deze niet allemaal in LED verlichting toegepast. De naam van de verschillende standaard fittingen vertelt iets over het type LED lamp en de maat van de fitting. De letter E komt van Thomas Edison, de persoon die schroeffittingen heeft ontwikkeld. Het getal geeft aan welke maat de fitting heeft, oftewel de dikte van het schroefdraad.

E27 fitting

LED Lampen E27 zijn lampen met een grote fitting, bijna iedereen heeft deze wel in huis. De diameter van de fitting is in dit geval 27 millimeter. LED Lampen E27 zijn veel zuiniger in vergelijking met een ouderwetse gloeilamp. Een E27 fitting vind je bij LED Lampen in verschillende vormen. Bijvoorbeeld in een bolvorm of een peervorm. De vorm die je kiest is afhankelijk van de lamparmatuur. Voor algemeen gebruik zul je heel goed een peertje of kogelvorm kunnen kiezen. De kogellamp is qua vorm vergelijkbaar met een peertje en deze kunnen gezien worden als de klassieke lampvorm. In een decoratieve lamp kun je bijvoorbeeld een bol gebruiken. Ook als de LED Lamp E27 zichtbaar blijft, is een bol-vorm een aanrader.

LED Lamp E27 selecteren

Als je een LED lamp gaat uitzoeken, kun je met de filters snel de dikte van de fitting selecteren. Als je dus op zoek bent naar een E27 fitting geef je dit in de filters aan. Je krijgt daarna een selectie te zien die voldoet aan jouw wensen. En dus past in jouw lamp. Je kunt kiezen voor een dimbare LED Lamp E27, zodat je zelf de perfecte verlichting kunt creëren. Natuurlijk bestaan er ook niet dimbare LED lampen met E27 fitting.

Tip! Kijk altijd eerst naar de bestaande fitting, zodat je weet welk type LED lamp je moet bestellen.

Vragen over de fittingen van LED Lampen

Heb je een geschikte vervangende LED lamp nodig, maar vind je niet de juiste lamp of fitting binnen ons assortiment? Mail of bel gerust zodat wij je verder kunnen helpen. Ook als je vragen hebt over bijvoorbeeld de E27 fitting of andere formaten fittingen, staan we je graag te woord.

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11876 reviews.