Filteren

LED TL BUIS

Ben je opzoek naar nieuwe LED TL verlichting in je bedrijf? Met onze collectie TL buizen heb je altijd voldoende verlichting voor al jouw werkzaamheden. TL LED buizen zijn voornamelijk ideaal in magazijnen, loodsen en werkplaatsen. Maar ook op kantoor verdienen ze een plekje. Ze zijn ook wel bekend onder de naam TL balken. We hebben een assortiment aan hoogwaardige TL buizen die perfect gecombineerd kunnen worden met onze LED TL armaturen. Lees verder om meer te weten te komen over LED TL buizen.

Wat is TL?

TL staat voor Tube Light. Een TL buis dient geplaatst te worden in een speciale armatuur om te werken. Wanneer al armaturen hebt hangen kun je hier nieuwe LED TL buizen in plaatsen na wat aanpassingen, maar je kunt ook nieuwe armaturen aanschaffen.
TL LED buizen zijn gemaakt van aluminium en plastic. De bovenkant van de TL LED buis is gemaakt van stevig aluminium. De LED buis zelf is gemaakt van een melkachtig plastic. Dankzij dit plastic komt en mooi egaal licht van de LED TL buis af.

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting in je bedrijf brengen heeft vele voordelen, waardoor je je huidige TL buizen graag zal vervangen door LED.

  • Ten eerste heeft LED een lange levensduur. LED TL buizen hebben gemiddeld zo’n 50.000 branduren. Bij een conventionele TL buis is dit slechts 10.000. LED TL buizen gaan dus zo’n vijf keer langer mee. LED TL lampen gaan dan ook zo’n 15 tot 20 jaar mee.
  • Hoewel LED TL buizen wat duurder zullen zijn in aanschaf heb je deze investering er al snel uit. Niet alleen maken de branduren de prijs al goed, maar ze zijn ook nog eens zuiniger dan je oude TL verlichting. Met LED TL verlichting bespaar je zo’n 50%-66%. Zo bespaar je een hoop op je energiekosten.
  • LED verlichting wordt doorgaans niet zo warm als andere soorten verlichting, zoals halogeen of gloeilampen. De hitte van verlichting zorgt voor een grotere kans op brand en kan daarnaast zorgen voor donkere plekken op het plafond.
  • LED TL verlichting is dan ook beter voor het milieu dan oude TL verlichting, aangezien het langer meegaat en minder energie verbruikt.

Verschil tussen LED TL buizen en normale TL buizen

Zoals we al gezegd hadden hebben LED TL buizen meer branduren. Dankzij deze langere levensduur hoef je minder vaak nieuwe LED TL buizen te kopen en kun je je tijd in belangrijkere zaken steken. Ook hoeft er niemand met regelmaat TL buizen te vervangen.

Conventionele TL buizen staan bekend om hun geknipper en de tijd dat het kost voordat de lampen echt aan staan. LED TL buizen knipperen niet en geven direct licht wanneer je ze aanzet.

LED TL buizen zijn niet gevoelig voor temperatuur en kunnen hierdoor ook prima gebruikt worden bij lage temperaturen.

Een ander groot voordeel van LED TL buizen is dat er geen zware metalen in zitten, zoals wel het geval is bij conventionele TL buizen.

Een LED TL buis is sterker dan oude TL buizen en kunnen dus wel tegen een stootje. Ze zullen niet zo snel breken als bij een oude TL buis het geval is.

Waarop letten bij het kopen van LED TL verlichting

De ene LED TL buis is de ander niet. In onze webshop vind je verschillende producten om uit te kiezen. Het type TL buis dat wij verkopen is de T8. De fitting die hierbij hoort is de G13. Dit is de meest voorkomende fitting.

Formaat

Onze TL LED buizen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het is afhankelijk van de grote van de ruimte en de plek waar je ze gaat plaatsen welke je nodig hebt. Boven een kleine werktafel of in het toilet zal een TL buis van 600mm al snel voldoende zijn. Heb je een grote hal die verlicht moet worden, dan moet je al snel denken aan meerdere LED buizen van 1500 mm. In kantoren zijn meerdere LED buizen van 1200mm of 1500mm geschikt.

Wattage

Een van de redenen om te kiezen voor LED TL verlichting is uiteraard om te besparen op energiekosten. Maar om dit zo optimaal mogelijk te doen is het wel verstandig om te weten hoe veel de lamp daadwerkelijk verbruikt aan stroom. Om daarachter te komen moet je kijken naar de wattage van de lamp.

LED TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages. Het aantal watt zegt wat over hoeveel energie de lamp verbruikt. Onze LED TL buizen zijn verkrijgbaar van 8 watt tot 25 watt. Hoe meer watt de LED TL buis heeft, hoe meer stroom hij verbruikt.

Het watt en de lengte van de LED TL buis hebben ook met elkaar te maken. Hoe langer de buis, hoe meer watt hij is.

Lichtopbrengst

Elke lamp heeft een bepaalde lichtopbrengst. Dit wordt uitgedrukt met Lumen. Hoe meer Lumen een lamp heeft, hoe meer licht. In zowel grote als kleine ruimtes is het belangrijk om het aantal Lumen in de gaten te houden en na te gaan of je er veel of weinig licht nodig hebt. Je wilt namelijk niet een veel te grote lichtopbrengst in een kleine ruimte, waardoor je bijna verblind wordt. Maar in een grote ruimte is te weinig lichtopbrengst ook erg vervelend en zie je niet genoeg.

De wattage werd vroeger ook gebruikt om de lichtopbrengst mee uit te drukken. Echter zou dit bij LED TL lampen betekenen dat ze bijna geen licht geven. Daarom is het belangrijk om naar het lumen te kijken om te weten of de lamp een hoge lichtopbrengst heeft of niet. De hoeveelheid watt bekijk je alleen om iets te weten te komen hoeveel energie de verlichting verbruikt.

Wanneer je een hoog plafond hebt van meer dan 3 meter, dan is het belangrijk dat de TL buis veel Lumen heeft. Zo weet je zeker dat de ruimte goed verlicht wordt. Denk hierbij aan minstens 1200 Lm, maar dit is ook weer afhankelijk van de TL buis zelf.

Er werd gedacht dat conventionele TL buizen een grotere lichtopbrengst hebben dan LED TL buizen. De LED variant heeft echter een hoger Lumen output en een beter Lumen behoud.

Wil je zeker weten dat de TL buis die jij op het oog hebt voldoende lichtopbrengst heeft voor jouw ruimtes? Laat ons je dan helpen en neem gerust contact op.

Lichtkleur

De lichtkleur is belangrijk voor de sfeer waar een lamp voor zorgt. Dit wordt aangegeven met de kleurtemperatuur Kelvin (K). Voor een warme sfeer zijn lampen met een kleurtemperatuur van 2700K-3000K geschikt. Maar bij een LED TL lamp is wit licht juist gewenst, want je wilt goed kunnen zien. Zo kun je bij ons kiezen voor helder daglicht van 6400K-6500K, wat ook wel eens warm wit licht genoemd wordt. Of neutraal daglicht 4000K – 4500K, wat ook wel bekend staat als daglicht wit.

Neutraal daglicht is zeer geschikt voor kantoren en heeft een positieve invloed op de medewerkers. De koelere tint helpt mensen ook alert en gefocust te blijven. Helder daglicht is perfect voor ruimtes waar goed zicht cruciaal is.

Geschikte TL armatuur

Voordat je zomaar je oude TL lamp uit de armatuur haalt en een nieuwe LED TL buis in je huidige armatuur plaats is het belangrijk om na te gaan of je armaturen geschikt zijn voor LED TL buizen. Je kunt niet zomaar een LED TL buis is elke TL armatuur stoppen. Dit kan alleen als er al een geschikte LED armatuur hangt.

Je kunt je oude armatuur voor conventionele TL buizen geschikt maken voor LED TL buizen als je dat wilt. Het voorschakelapparaat zal verwijderd moeten worden van de TL armatuur en de bekabeling moet ook worden aangepast. Het zal je wat werk kosten, dus het kan zijn dat het beter is om LED TL armaturen te plaatsen in plaats van te gaan knutselen aan TL armatuur. Met een speciale LED armatuur weet je zeker dat de LED TL buizen werken en bespaar je jezelf een hoop werk. Hierbij heb je ook geen LED starter nodig.

Waterdicht

Het kiezen van de juiste armaturen is ook belangrijk als de LED TL buizen buiten moeten komen of in vochtige ruimtes. Op deze plekken is het belangrijk dat de LED TL buis niet in aanraking komt met water. Dit voorkom je door te kiezen voor een waterdichte armatuur. Bij waterdichte armaturen hoef je niet bang te zijn dat de LED TL buis is aanraking komt met water en stof met alle gevolgen van dien. Let hierbij goed op de IP-waarde.

LED TL armaturen vind je ook in onze webshop, zodat je alle benodigdheden in één keer kunt kopen wanneer je je huidige TL buizen wilt gaan vervangen voor LED TL buizen.

LED TL buis installeren

Het installeren van een LED TL buis uit onze webshop is ontzettend eenvoudig. Ze zijn namelijk direct plug & play te installeren, waarbij je gewoon de oude starter gaat vervangen door een dummy starter. Je hebt dus geen speciale LED starter nodig…

Het is belangrijk dat de TL niet serieel geschakeld is, want dan werkt LED TL niet. Wanneer de huidige TL parallel geschakeld is met eigen starter, dan kan je deze gewoon vervangen door TL LED met dummy starter.

Aanvullende LED lampen

Met alleen maar LED TL buizen kun je je bedrijf niet verlichten. Je wilt ook mooie en gezellige LED lampen plaatsen. Bij LetsLeds vind je de nieuwste producten met oog op LED verlichting. Zo hebben we onder andere LED plafondlampen, LED spots of ga voor een LED paneel. Voor elke ruimte is er wel een geschikte LED lamp.