Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Novo Smart Gids

Snelle installatie met de Novo Smart Gids

Er komt veel kijken bij slimme verlichting, dus het kan nooit kwaad om extra hulp te krijgen. Met behulp van deze compacte gids kun je binnen mum van tijd aan de slag met jouw nieuwe Novo producten, zodat je maximaal kunt genieten!

Wat is Novo Smart Life?

Novo Smart Life is hét slimme merk van Letsleds.nl. Met een breed assortiment aan lampen, dimmers en schakelaars kun je snel aan de slag binnen de fysieke knoppen, de Smart Life App of via spraakbesturing. 

Geniet direct van alle voordelen die slimme verlichting met zich meebrengt en kies voor Novo!

Maak kennis met de Smart Life App

De Smart Life App is het ‘brein’ van het Novo systeem. Deze App is beschikbaar via Google Play of in de App Store en biedt toegang tot tal van interessante en handige functies, bovenop de algemene besturing van jouw verlichting. 

Novo GU10 SMART LED lamp 5,5Watt dimbaar RGBW V3

Novo Smart lampen installeren

De slimme lampen van Novo zijn gemakkelijk in jouw bestaande situatie te verwerken. Ze zijn namelijk te koppelen op de aanwezige GU10, E27 en E14 fittingen, werken op netstroom en zijn vervolgens via de Smart Life App te bedienen.

Novo Smart stopcontact installeren

Met een draadloos stopcontact van Novo kun je jouw normale lampen met een losse stekker semi slim maken. Het stopcontact is in staat om lampen of apparaten tot wel 2300Watt te besturen, waardoor het besturen van lampen nog nooit zo makkelijk was!

Het stopcontact is te besturen via de App én met de losse knop bovenop de module gemakkelijk te regelen.

Smart LED dimmer fase af- en aansnijding NOVO

Novo Smart dimmer installeren

Met de Smart LED dimmer van Novo beschik je over een traditionele druk en draai dimmer, met het grote voordeel dat je standaard lampen kunt bedienen binnen de Smart Life App.

Deze dimmer is voorzien van een drie aderige aansluiting, wat betekent dat je ook een 0-draad nodig hebt voor een juiste werking.

Novo LED verlichting afstandsbediening set met dimfunctie

Novo mini dimmer met afstandsbediening installeren

Deze set bestaat uit twee onderdelen: de Mini dimmer module en een losse, enkelvoudige afstandsbediening. De module zelf dient als dimmer, terwijl de afstandsbediening ervoor zorgt dat je handmatig een signaal kunt versturen. Zo kun je jouw ‘normale’ LED lampen probleemloos dimmen, zowel met de afstandsbediening als via de App!

slimme Wifi draadloos inbouw muurdimmer novo zwart

Novo Touch dimmer of schakelaar installeren

De speciale ‘Touch’ lijn van Novo is perfect als je op zoek bent naar dimmers of schakelaars die net wat luxer ogen.

Deze producten zijn voorzien van een drie aderige aansluiting, wat betekent dat je ook een 0-draad nodig hebt voor een juiste werking.

Veelgestelde vragen

Novo Smart Life werkt direct op 2.4 GhZ WIFI. Dit is toegankelijk voor vrijwel elk huishouden met internet, al is het altijd raadzaam dit ook kort te sluiten met jouw provider. 

Dit is een vervelend probleem, maar is gelukkig gemakkelijk te verhelpen! Mocht de Touch functie van de dimmer of schakelaar niet direct werken, onderneem dan de volgende acties:

  • Monteer de dimmer als gewoonlijk en laat de glasplaat op de dimmer zitten;
  • Haal de stroom gedurende 10 seconden van de meterkast of de stroomgroep;
  • Zet vervolgens de stroom weer open, waarna je zult zien dat de Touch functie weer naar behoren werkt.

In de meeste gevallen heeft dit met een van de volgende zaken te maken: 

Verkeerde aansluiting

Het gros van de accessoires van Novo werken in combinatie met een zogeheten 0-draad. Deze draad zorgt voor stroom en is terug te vinden bij een stopcontact of de centraaldoos en is cruciaal voor een goede werking. Deze wordt, net zoals bij de andere draden, op een specifiek punt gemonteerd. Hierbij is het raadzaam de montage handleiding te gebruiken, zodat je er zeker van bent dat de bekabeling juist gemonteerd wordt.

WIFI netwerk op verkeerde modus

Alle Novo producten werken puur op 2.4GhZ. Dit betekent dat je de router goed moet instellen, aangezien standaard op 5GhZ ingesteld worden. En wat betreft routers die automatisch schakelen tussen beide standen: Zet deze vast op 2.4GhZ, zodat de producten niet onverhoopt van de App verdwijnen.

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11682 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons