Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Bewegingsmelders voor LED, zowel privé als zakelijk praktisch

24 maart 2020

Bewegingsmelders voor LED, zowel privé als zakelijk praktisch. Vaak wordt er niet gedacht aan bewegingsmelders in privé gebouwen. Maar ook dit kan vaak heel praktisch zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een toilet, berging, kelder, garage of een schuurtje. Zakelijk moeten we ook niet vergeten, denk hier ook aan het toilet, maar ook bijvoorbeeld de opbergkast voor de schoonmakers.

Bewegingsmelders voor LED privé gebruiken

Eerst zullen we de voordelen van een bewegingsmelder bespreken. Dit is ten eerste het gemak, men hoeft niet meer te zoeken naar de schakelaar in het donker en dat maakt het toiletbezoek gemakkelijker. Zowel voor u zelf, maar ook familie en vrienden op bijvoorbeeld een feestje. Maar het gemak is bijvoorbeeld ook in de garage, tuinhuis of kelder. Dit zijn ruimtes die regelmatig betreden worden als men de handen vol heeft. Met een bewegingsmelder gaat het licht dan automatisch aan en hoeft er niet onhandig de lichtknop aangezet te worden. Hoe ziet dit er dan bijvoorbeeld uit op het toilet, zoals de afbeelding recht.

Dit is een bewegingsmelder die eenvoudig op de plaatst van een bestaande schakelaar geplaatst kan worden. Geen extra kabels en direct in de blauwe inbouwdoos monteren. Klik hier om naar dit product te gaan.
Zoekt u eventueel een ander model, bijvoorbeeld inbouw in het plafond of opbouw, kijk dan bij bewegingsmelders.

Naast het gemak, heeft u ook al aan de besparing gedacht? Zolang er iemand in de ruimte is, zullen de lampen aan staan. Maar zodra men de ruimte verlaat, gaan de lampen, naar het reeds door u ingestelde, automatisch weer uit. Dus de lamp zal nooit meer onnodig aan staan. Goed voor de levensduur van de lamp, het milieu en de energierekening (uw portemonnee).

Als laatste is een bewegingsmelder natuurlijk ook hygiënischer, want men zit niet meer met vieze handen aan de lichtschakelaar. Vaak weet men dat een deurklink een van de smerigste objecten in huis is. Maar had u al gedacht dat men altijd eerst aan de klink zit en daarna aan de schakelaar, dus deze is nagenoeg net zo vies. Met een bewegingsmelder is dat verleden tijd.

Neem bijvoorbeeld het toiletbezoek. Voor het bezoek wordt de klink buiten het toilet aangeraakt, welke smerig zal zijn. De schakelaar hoeft men niet meer aan te raken dus die blijft schoon. Na de behoefte wast men de handen en hoeft de vieze schakelaar niet meer aan te raken. Ze hoeven alleen de klink aan de binnenzijde nog maar aan te raken met de schonen handen dus die blijft in principe schoon.

Alternatief voor een bewegingsmelder

Een spot met een ingebouwde sensor kan een alternatief zijn. Men hoeft geen schakelaar meer te hebben en de spot gaat automatisch aan. Maar er zijn ook nadelen aan deze inbouwspots. De sensor is namelijk een Microwave sensor, welke geen warmte meer nodig heeft voor detectie. Deze gaat alleen op beweging aan en detecteert dus ook door glas heen. Dus een toiletraampje en een waaiende tak buiten? Dan zal de spot constant aan en uit gaan.

Daarnaast is deze spot voorzien van een automatische dag/nacht sensor. Dus alleen wanneer het helemaal donker is gaat de spot pas aan bij beweging. Bij schemering zal de spot nog niet aangaan, daarvoor moet het écht helemaal donker zijn.

Als laatste heeft de Microwave sensor elke ± 30 seconden een interval, dus elke 30 seconden gaat de spot even uit. Als er dan opnieuw beweging is gaat de spot weer aan. Is dit allemaal geen probleem in uw situatie, dan kunnen een van de volgende drie spots een perfecte oplossing voor uw situatie zijn.

Is dit niet werkbaar of wenselijk, dan is het gemak van een externe sensor en alle instelmogelijkheden toch een betere oplossing voor u. Zie hiervoor eerste en laatste alinea.

Bewegingsmelders zakelijk gebruiken

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gemak bij het toilet voor uw personeel, maar ook bijvoorbeeld een gastentoilet of klantentoilet. Men komt altijd in een ruimte aan waarbij het licht automatisch aanspringt en de verlichting blijft niet onnodig de gehele dag branden.

Bewegingsmelders zakelijk

Vaak zijn er in zakelijke ruimtes een systeemplafond aangebracht en daardoor is de volgende inbouw plafond bewegingsmelder een goede oplossing. Is deze mogelijkheid er niet, denk dan aan een opbouwvariant. Zit er nog een oude schakelaar in de wand, dan is dit model het best toepasbaar. Deze is zowel op beweging, als op geluid in te stellen. Dus al er geluid in de ruimte is, dan blijft deze ook aan.

Andere ruimtes

Denk met bewegingsmelders ook eens aan andere toepassingen binnen uw bedrijf. Zoals bijvoorbeeld een opslagruimte. Zodat men met spullen in de handen toch gewoon in en uit kan lopen. Maar ook bijvoorbeeld de Technische ruimte, opbergruimte of een kantine. In deze ruimtes kan een bewegingsmelder zowel praktisch als kostenbesparend werken.

Mocht u zakelijk advies wensen wat betreft de mogelijkheden, kostenbesparing, subsidies etc. ? Kijk dan eerst eens tussen onze referenties. Neem daarna eventueel contact op met ons. 

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Woonkamer inrichting: dat doe je zo!

De woonkamer. Wellicht de belangrijkste ruimte in ieder huis. Dit is de plek waar je rust, bezoek ontvangt, tv kijkt, tijd met je gezin doorbrengt en zo veel meer. In dit artikel geven wij je stijltips voor een prachtige woonkamer inrichting. Wij nemen je graag mee in de wereld van interieurstyling voor woonkamers.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11623 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons