Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Breng LED verlichting naar je slaapkamer!

22 juli 2021

Een goed belichte kamer is ontzettend belangrijk, maar vaak wordt dit niet goed gedaan. Vooral de slaapkamer krijgt het zwaar te verduren, aangezien het een ruimte is die voor het grote deel donker blijft.

Hoewel dit in de kern klopt, is het toch belangrijk dat ook de slaapkamer een mooi lichtplan heeft. Dit plan wordt steeds belangrijker omdat steeds meer Nederlanders thuiswerken combineren met hun huidige baan, met als gevolg dat er veel alles behalve ideale werkplekken ontstaan op de slaapkamer.

Omdat iedereen wel een goed belichte slaapkamer kan gebruiken, willen wij je graag op weg helpen met de volgende tips. Dan ben jij na dit artikel een expert als het aankomt op de ideale licht verdeling op de slaapkamer!

Een goede start is het halve werk: Welke rol speelt LED verlichting?

Voordat je jouw winkelwagentje vult met alle spots, hanglampen en LED strips die je kunt vinden, is het handig om te weten wat je waar nodig gaat hebben. Hierbij is het belangrijk om de juiste verdeling te hebben in de functie van het licht: Hoofdverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting.

Zoals de naam al doet vermoeden, is hoofdverlichting de hoofdzakelijke verlichting die elke kamer nodig heeft. Dit is vrijwel altijd de lamp aan het plafond, waarmee je de hele kamer kunt voorzien van een fijn en egaal kleurtje.

Werkverlichting daarentegen zorgt er juist voor dat een specifiek gedeelte van de ruimte extra scherp belicht kan worden, zoals jouw werkhoek. Deze verlichting staat los van de hoofdverlichting, zodat je geen overbelichting veroorzaakt als je niet aan het werk bent. En zoals eerder benoemd, zal deze verlichting steeds vaker voor gaan komen op de slaapkamer in verband met de toename van thuiswerken.

Als laatste heb je nog de finishing touch als het op verlichting aankomt, namelijk sfeerverlichting. Met behulp van specifieke inbouwspots of slimme verlichting kun je gemakkelijk specifieke elementen op je slaapkamer in de schijnwerper zetten. Denk hierbij aan dat mooie (of juist niet, wij oordelen niet) schilderij wat je van jouw schoonmoeder hebt gekregen, een fotowand met leuke herinneringen of die ene houten balk die de ruimte lijkt te splitsen.

In principe hoef je niet eens een element uit te lichten, maar kun je er ook voor kiezen om een achterliggende wand van een gloed te voorzien. Zelfs de uniekere zaken als prikverlichting zie je steeds vaker in het slaapdecor, want niets is te gek als het aankomt op de sfeer in jouw slaapkamer.

Laat onze experts jou helpen!

Veel informatie toch? Natuurlijk kun je al snel aan de
gang gaan met deze lichttypes, maar een beetje hulp kan iedereen gebruiken.

Daarom kun je bij ons een gratis lichtplan laten opstellen, zo weet
je namelijk altijd dat je de perfecte lichtbalans hebt!

Soms even dimmen: Het belang van een LED dimmer

Je weet nu dat je met de juiste rolverdeling al ontzettend veel kunt bereiken, maar wist je dat we nog een stap verder kunnen gaan? En of dat kan, we hebben het dimmen namelijk nog niet eens benoemd!

Met een aanbod van al meer dan 1500 producten (en groeiend), is de kans enorm groot dat je al een product op het oog hebt. Van al deze producten is de kans ook groot dat deze dimbaar is. Dit bekent dat je meteen meer opties hebt voor je de manier waarop je verlichting toepast, omdat je ook de lumen kunt bepalen.

Met behulp van een LED dimmer (of een slimme dimmer) kun je het licht naar jouw eigen voorkeur verharden of verzachten, zodat je altijd de perfecte afstelling kunt bereiken op jouw slaapkamer.

Slimme verlichting maakt de sfeer compleet!

Als kers op de taart hebben we ook nog het kleurrijke aanbod van slimme verlichting. Dankzij deze lampen zijn de mogelijkheden voor licht zo goed als eindeloos, aangezien dit type verlichting bomvol zit met de nieuwste snufjes. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zijn ze dimbaar, hebben ze een bereik van maar liefst 16 miljoen kleuren én zijn zitten ze op de troon als het aankomt op gebruikersgemak.

Deze lampen zijn tot in detail te regelen dankzij het aanbod in apps, bridges en slimmer dimmers die elke fabrikant met zich meebrengt.

Tot slot

Gefeliciteerd! Je weet nu alles op het gebied van lichttypes en hoe je deze kunt gebruiken om jouw slaapkamer (of een andere kamer) te transformeren in een oase van verlichting en rust.

Mocht je nog vragen hebben? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij van LetsLeds hebben gezamenlijk al tientallen jaren ervaring, iets wat wij graag met jullie willen delen!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11492 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons