Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Dim slim met behulp van Google Nest!

20 april 2023
Google Nest is een ontzettend handig hulpmiddel, ook als het aankomt op jouw verlichting! Met behulp van deze slimme dimmers kun je namelijk niet alleen handmatig dimmen, maar ook via een App of zelfs met spraak bediening. Ideaal toch?

Het dimmen van LED verlichting wordt steeds makkelijker, aangezien er nog altijd volop wordt ontwikkeld. Uiteraard komt slimme verlichting hier ook bij kijken, een recentere ontwikkeling op de LED markt. Dit is echter wel een prijzig plaatje, wat betekent dat niet iedereen gebruik kan maken van de diverse voordelen.

Echter worden zaken als besturing via de telefoon niet beperkt tot nieuwe lampen, want met de juiste dimmers kun je ook uit de voeten. Ook benieuwd? Lees dan snel verder!

Een Google Nest compatible dimmer: Haal meer uit jouw bestaande lampen

Als het huidige prijskaartje van slimme verlichting net teveel van het goede is, kan een slimme muurdimmer de uitkomst bieden. Deze dimmers zijn, evenals jouw huidige dimmers, van alle gemakken voorzien. Hierdoor kunnen ze het gros van de LED verlichting aan, maar bieden ze ook mogelijkheden door middel van een compatibele App. Denk hierbij aan bedienen of dimmen op afstand en tijdsloten voor automatische activatie.

En het mooiste van alles? Jouw huidige LED lampen kun je gewoon laten hangen, want een slimme dimmer voorziet jouw ‘normale’ lampen van deze voordelen!

Google Nest compatible dimmer voor slim dimmen

Verschillende slimme dimmers, voor elke situatie!

Aangezien we met slimme accessoires werken, is het natuurlijk wel goed om te weten wat je zoal tegenkomt op de markt. Bij Letsleds.nl werken we met verschillende merken, waardoor er altijd voldoende opties zijn die bij jouw wensen en eisen aansluiten.

Neem bijvoorbeeld onze Zigbee dimmer. Deze dimmer is voorzien van een standaard twee draadse verbinding. Hierdoor kun je de dimmer vrijwel altijd een op een verwisselen met jouw huidige dimmer, waarna je al snel aan de slag kunt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze dimmer wel een Zigbee Hub of Bridge nodig heeft om te werken.

Tevens kun je ook kiezen voor een van onze WIFI dimmers. Deze dimmers werken direct op 2.4 GhZ WIFI, dus je kunt meteen aan de slag wanneer je de bestelling binnen hebt. Deze dimmers hebben echter wel een 0-draad nodig, welke je in de meeste gevallen gemakkelijk door kunt lussen.

Emperium Design Hanglampen

“Hey Google, zet mijn lampen aan!” - Spraakbediening met de Google Assistent?

Uiteraard wordt deze nieuwe manier van bediening niet alleen gecombineerd met een overzichtelijke App, maar kun je ook genieten van spraak gevoelige besturing. De kans is namelijk groot dat jouw Google Home installatie voorzien is van een zogeheten nest. Dit is een handige speaker die, net zoals de welbekende Amazon Alexa, kan dienen als een slimme assistent.

Dit biedt je mogelijkheid om jouw slimme dimmer of slimme lampen door middel van de slimme assistent te bedienen, zonder dat er een mobiel of fysieke knop bij aan de pas hoeft te komen. Zo beschik je altijd over voldoende licht, ook wanneer jouw handen vol zitten!

Tevens is het goed om te weten dat de Google Assistent niet beperkt blijft tot alleen producten van Google (Nest), want ook andere merken als Sonos en Harman Kardon beschikken over slimme speakers met een ingebouwde Google assistent.

Google Home compatible lampen kopen?

Een Google Nest compatible dimmer is niet altijd de oplossing, aangezien er hier en daar lampen zijn die gewoonweg geen ruimte bieden voor een slimme dimmer. Gelukkig hoef je je niet te beperken tot een dimmer als het aankomt op Google Home integratie, want met slimme lampen kun je ook gemakkelijk binnen dit slimme systeem werken!

Deze lampen zijn beschikbaar in verschillende varianten, waarbij de vormen, maten en fittingen een grote rol spelen. Hierdoor is er altijd meer dan voldoende keuze beschikbaar, en geniet je binnen mum van tijd weer van de perfecte lamp!

Novo GU10 SMART LED lamp 5,5Watt dimbaar RGBW 1

Geniet vanaf nu nóg gemakkelijker van jouw verlichting, met behulp van de slimme dimmers van Letsleds.nl

Kortom, met een slimme dimmer kun je veel meer uit jouw huidige, normale LED lampen halen. Dit maakt het leven net een stukje makkelijker, wat natuurlijk nooit kwaad kan. Tevens kun je snel genieten van een diverse en unieke lichtbeleving die zijn weerga niet kent!

Dus mocht je nog op zoek zijn naar de perfecte Google Nest compatible dimmer, aarzel dan niet en bestel het snel bij Letsleds.nl!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11473 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons