Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Gemak van een bewegingsmelder bij LED

28 februari 2020

Deze blog geeft antwoord op de vraag: Wat is het gemak van een bewegingsmelder bij LED. Vaak wordt er in eerst instantie niet aan een bewegingsmelder gedacht. Maar bijvoorbeeld in een toilet, hal, opbergkast of het schuurtje kan dit enorm handig zijn! Maar hoe werkt een bewegingsmelder nu, dat wordt in de onderstaande alinea als eerste toegelicht.

Mogelijkheden met een bewegingsmelder

Er zijn mogelijkheden voor bijvoorbeeld het toilet, hal werkkast of het schuurtje omdat deze plaatsen vaak onregelmatig gebruikt worden waardoor men vergeet het licht uit te doen. Een bewegingsmelder detecteert beweging in de ruimte in een straal tot maximaal negen meter. Eventueel is de gevoeligheid nog naar wens in te stellen. Door deze detectie zal de lamp automatisch aanspringen. De lampen zullen blijven branden zolang er iemand aanwezig is binnen de ruimte. Als de persoon de ruimte verlaat zal de lamp nog blijven branden op de ingestelde tijd tussen 10 seconden en 12 minuten, afhankelijk van de uitvoering en instelling op de bewegingsmelder.

Eveneens qua installatie zijn er tal van mogelijkheden. Hieronder een aantal gevisualiseerd. Links een inbouw ter vervanging van een bestaande schakelaar. In het midden een model voor in het plafond. En rechts een waterdichte opbouwvariant, voor een overkapping, schutting of tuinhuisje.

Werking van een bewegingsmelder

Een bewegingsmelder is een product die in de omgeving beweging detecteert en vervolgens een lamp in- en uitschakelt. Het zorgt ervoor dat er nooit meer onnodig licht brand met onnodige stroomkosten. Onnodig branden is ook nog eens slecht voor het milieu. Bovendien is het onhandig als u beide handen vol heeft, terwijl u de lamp aan moet doen. Dit is gemakkelijk op te lossen. Namelijk door op de juiste plaatsen voor een bewegingsmelder te kiezen die de lampen automatisch zal inschakelen.

Installatie

Installatie van een bewegingsmelder is op vrijwel alle plaatsen mogelijk waar een schakelaar zit. Door simpelweg de schakelaar te vervangen door een bewegingsmelder. De bedrading van een schakelaar is meestal voldoende om een bewegingssensor te plaatsen. Zo simpel is het gewoon. Mocht dit niet lukken dan zijn er mogelijkheden voor een plafond inbouw of opbouw uitvoering. Zie voor een schematische aansluitschema ook het tabblad montage handleiding.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11774 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons