Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Hoe LED buitenverlichting aansluiten?

2 juli 2017
LED-Verlichting-tuin - 1

Voordat men LED verlichting voor buitenshuis aanschaft heeft men vaak de vraag: Hoe LED buitenverlichting aansluiten? Dit is een terechte vraag, omdat het vaak om producten gaat die (volledig) in de regen gebruikt worden en het geheel daarom wel veilig moet zijn. Het aansluiten van breedstralers, verstralers tuinspots en andere buitenlampen zal ik hieronder uitleggen.

LED breedstralers en verstralers aansluiten

Er zijn verschillende soorten breedstralers of verstralers die Letsleds aanbiedt. Qua functie en werking zijn deze volledig hetzelfde, alleen een synoniem. De rechtsgelegen dimbare breedstraler is het gemakkelijkst aan te sluiten, want die wordt simpelweg met 1,5 meter kabel en een stekker geleverd. In het stopcontact steken en klaar.

LED tuinspots met grondpin

Letsleds heeft ook twee tuinlampen, deze waterdichte spots zijn ervoor om dingen in de tuin uit te lichten zoals bijvoorbeeld een boom, struik of een mooi beeld. Deze spots zijn gemakkelijk in de grond te plaatsen met de bijgeleverde grondpin. Maar als u de grondpin niet bevestigd, dan kunt u deze spot ook gemakkelijk ergens op schroeven. Ook deze tuinspots worden geleverd met 1,5 meter kabel met een stekker, zodat ik ook gemakkelijk te plaatsen zijn.

T Connector 3 polig IP68 waterdicht zwart

LED breedstralers

Letsleds heeft verschillende breedstralers voor buiten. Ten eerste breedstralers van verschillende wattages, namelijk van 10Watt, 20Watt, 30Watt, 50Watt en 100Watt. Deze vervangen halogeen breedstralers van 100Watt, 200Watt, 300Watt, 500Watt en 1000Watt. Die waterdichte breedstralers worden in drie lichtkleuren aangeboden. Ten eerste de niet dimbare koelwitte breedstralers. Maar ook heeft Letsleds niet dimbare warmwitte breedstralers. Als laatste heeft Letsleds RGB dimbare breedstralers, deze kunnen alle kleuren weergeven zoals rood, geel, blauw, groen, paars, oranje et cetera. Die RGB breedstralers zijn dimbaar met de bijgeleverde afstandsbediening.

Alle bovenstaande breedstralers worden standaard geleverd met 15cm kabel. U kunt de kabel van de breedstraler aan een andere kabel verbinden door middel van een waterdichte connector. Er zijn daarvan twee modellen. De eerste waterdichte connector verbindt twee kabels aan elkaar, de tweede verbindt twee kabel aan elkaar en lust er een door. Een waterdichte T-connector dus.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11779 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons