Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Hoe moet ik een LED paneel of TL lamp aansluiten?

8 juni 2017
magazijn verlichting

Voordat men LED panelen of LED TL lampen aanschaft heeft men vaak de vraag: Hoe moet ik een LED paneel of TL lamp aansluiten? Dit is een terechte vraag, omdat het vaak om een hoger aantal producten gaat en daarom ook meteen over een hoger aankoopbedrag. Het aansluiten van een LED TL, complete LED TL armatuur en een LED paneel zal ik hieronder uitleggen.

LED paneel aansluiten

Het aansluiten van een LED paneel is eigenlijk heel gemakkelijk. LED panelen van 600*600mm passen exact in een systeemplafond. U kunt dan de oude TL bakken er volledig uithalen. Vervolgens legt u het nieuwe LED paneel in het systeemplafond en u zult zien dat deze exact past. Letsleds levert haar LED panelen van 600*600mm altijd met een stekker, dus u hoeft vervolgens alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en het werkt. Kind kan de was doen!

Ook heeft Letsleds een LED paneel met een opbouwframe, dit paneel kan daarmee op elk gewenste positie opgebouwd worden. Hieronder een foto en een link naar het product

LED paneel opbouw 36Watt 600*600mm helder daglicht

Complete LED TL lamp aansluiten

Letsleds heeft ook twee complete LED TL armaturen, nu hoor ik u denken, een complete LED TL armatuur? Een complete LED armatuur is één LED TL armatuur in een hele compacte vorm. Dit armatuur is niet veel groter dan een normale LED TL, maar heeft als voordeel dat deze simpel met twee beugels aan het plafond of een muur gemonteerd kan worden. Ook hebben deze complete LED TL lampen het voordeel dat deze met een geaarde stekker worden geleverd. Met deze 1,5 meter kabel kunt u de lamp gemakkelijk aansluiten. Hieronder een afbeelding van deze complete LED TL armatuur.

LED TL lamp aansluiten

LED TL 5Watt armatuur 300mm helder daglicht

Een LED TL lamp is ook eenvoudig plug&play aan te sluiten. Normaliter zijn er twee soorten LED TL lampen, de eerste is een LED TL lamp waarbij alleen de starter verwijderd hoeft te worden. Daarna kan de nieuwe LED TL lamp direct geplaatst worden. (heeft u een armatuur zonder starter, dan dient u het voorschakelapparaat te verwijderen, de TL lamp wordt dan direct op 230Volt aangesloten)

Het tweede type LED TL lampen is een LED TL met een dummy starter. Dit type LED TL lampen kan geplaatst worden als de bijgeleverde dummystarter geplaatst wordt in plaats van de oude starter. Vervolgens de LED TL lamp in het armatuur klikken en klaar.

Letsleds levert de volgende LED TL lampen uit voorraad, 600mm, 1200mm en 1500mm. Uiteraard zijn er ook andere maten of kleuruitvoeringen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld warmwitte TL lampen of dimbare TL lampen. Deze kunnen op maat besteld worden met een levertijd van ± één week. Graag het onderstaande contactformulier invullen als u speciale wensen of een aanvraag heeft.

Contact opnemen met Letsleds

In de footer van deze pagina vind je meerdere opties om contact met ons op te nemen. We informeren je graag over de mogelijkheden en denken graag met je mee!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11598 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons