Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

LED verlichting voor de woonkamer

1 juli 2017
Woonkamer LED verlichting

De basisverlichting voor LED verlichting voor de woonkamer bestaat vaak uit een of meerdere lichtpunten in het plafond.

De keuze van de verlichting hangt vaak af van de stijl van uw woonkamer. Maar ook van de functie en sfeer die u zelf wilt bepalen met de nieuwste generatie LED verlichting mogelijkheden. U dient een keuze te maken

Werkplek verlichting

Voor een goede werkplek verlichting is directe verlichting met een hogere mate lichtopbrengst nodig. Vaak is dit een iets minder warmwitte kleur, omdat dit gewoonweg het fijnste is om te kunnen werken. Het zou bijvoorbeeld een 6Watt inbouwspot kunnen zijn, deze geeft relatief veel warmwit licht, maar kan toch helemaal tot 0% terug gedimd worden om sfeer te creëren.

Sfeer in uw woonkamer creëren

Om sfeer in uw woonkamer te creëren moet u gaan kijken waar het beste de nieuwe verlichting geplaatst gaat worden voor zowel plafondspots muurlampen of staande lampen. Hierbij zou u kunnen overwegen om voor een van onze Wifi mogelijkheden. Het voordeel van deze spots is dat u geen dure dimmer hoeft te plaatsen.

Vervolgens moet u gaan bepalen of u gebundelde verlichting wilt gebruiken en/of u de gehele ruimte gaat vullen met zacht licht om sfeer te krijgen.

Ten slotte moet u de lichtkleur bepalen met de mogelijkheden die het beste past, om het beoogde resultaat te krijgen.

Vervangers gloeilampen

In veel gevallen is een warm witte kleur van 2700 Kelvin de beste keuze. Maar om een extra warme kleur te krijgen zou u de ruimte kunnen vullen met een van onze filament lampen met kaarslicht kleur van 2200 Kelvin. Filament lampen zijn losse lampen die u in allerlei armaturen kunt verwerken, omdat ze de oude gloeilampen vervangen.

Extra warm witte inbouwspots

Bent u van mening dat spots de beste keuze voor u is, dan zou u kunnen kiezen voor onze Dim To Warm spots. Deze techniek in deze spots zorgen ervoor dat u bij gebruik van vol vermogen een krachtige lichtbundel van 2700 Kelvin heeft voor voldoende werk of bijvoorbeeld leesplezier, en op het moment dat deze spots terug gedraaid worden in vermogen een geweldig mooie extra warme lichtkleur van 2200 Kelvin uitstralen. Deze spots zorgen voor extra veel sfeer in de woonkamer, veel warmer van kleur dan de ‘normale’ 2700 Kelvin spots. Deze extra warme witte inbouwspots zijn zowel in een kantelbaar frame verkrijgbaar, in het wit en in een waterdicht IP65 armatuur voor de badkamer of veranda.

Hieronder een filmpje van de dimbaarheid van deze extra warm witte inbouwspots.

https://youtube.com/watch?v=yVX1ojPN7bU%3Frel%3D0%26controls%3D1%26showinfo%3D0

Opbouwspots voor de woonkamer

Tegenwoordig zien we ook een flinke toename in personen die kiezen voor opbouwspots voor in de woonkamer. Dit straalt luxe uit en onze opbouwspots hebben ook veel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen gaten te maken, ze zijn allemaal dimbaar, optioneel kantelbaar en hebben ze een degelijke poedercoating in de kleuren mat wit en mat zwart. Logisch dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor opbouw verlichting. Durf jij die overstap te maken?

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Dim slim met behulp van Google Nest!

Google Nest is een ontzettend handig hulpmiddel, ook als het aankomt op jouw verlichting! Met behulp van deze slimme dimmers kun je namelijk niet alleen handmatig dimmen, maar ook via een App of zelfs met spraak bediening. Ideaal toch?

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11623 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons