Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Ondiepe kantelbare IP65 inbouwspot voor de badkamer

20 januari 2019
LED-verlichting-badkamer-kiezen.jpg

Bij het vinden van de juiste LED verlichting voor de badkamer stuit men vaak op het probleem dat er geen inbouwdiepte aanwezig is om een mooie IP65 badkamerspot in het plafond te kunnen plaatsen. Wat is er mogelijk, wat is volgens de veiligheidsvoorschriften toegestaan en wat wil ik zelf? Gelukkig zijn er bij Letsleds nu meer dan voldoende keuze beschikbaar. Maar eerst zal ik het kopje veiligheidsvoorschriften behandelen. Vervolgens worden de voordelen van onze ondiepe kantelbare IP65 inbouwspot voor de badkamer toegelicht.

Veiligheidsvoorschriften

Als er over inbouwspots gesproken wordt, dan worden deze normaliter in het plafond geplaatst. Daar vanuit gaande mag er volgens de veiligheidsvoorschriften IP44 spatwaterdicht geplaatst worden. Maar persoonlijk raad ik dit altijd af. Waarom? Simpelweg omdat ik niet kan zien hoe groot de badkamer is, hoe goed deze geventileerd is en hoe vochtig de badkamer daarmee wordt. Dan vind ik het persoonlijk, bij een gezin waarbij iedereen achter elkaar ‘s ochtends doucht erg riskant worden met alle stoom en vochtophoping.

Vandaar dat wij bij Letsleds altijd IP65 waterdichte inbouwspots aanraden voor de badkamer.

Bij de normale badkamer collectie van Letsleds staan nu ook ondiepe inbouwspots kantelbaar IP65. Deze ondiepe kantelbare IP65 badkamerspots geven u een toepassing mogelijkheid van 100% omdat u de spot perfect kunt richten naar de plaats waar veel licht nodig is. Deze ondiepe spot is door de kantel mogelijkheid toepasbaar in het schuine dak gedeelte van uw badkamer. De spot kan al geplaatst worden bij een minimale inbouwdiepte van 2,5cm. De ondiepe kantelbare badkamerspots zijn 5Watt dimbaar, waarbij voldoende licht mogelijk is met daarbij ook nog een dim mogelijkheid. De ondiepe kantelbare badkamerspots zijn rond of vierkant leverbaar in de kleuren wit, zwart en geborsteld metaal.

Zie hieronder een voorbeeld van deze ondiepe inbouwspots in de ronde varianten, uiteraard zijn ook in vierkant verkrijgbaar.

Deze inbouwspots zijn standaard dimbaar maar kunnen natuurlijk ook op een gewone schakelaar gebruikt worden. Eventueel hebben wij ook nog krachtigere inbouwspots van 8Watt met een inbouwdiepte van 45mm. Klik hier voor deze opties: Ondiepe badkamer spots

Mini kantelbare spots voor in de badkamer

Ook zijn er sinds kort mini kantelbare inbouwspots voor de badkamer. Deze zijn IP68 en daarmee dus ook te gebruiken in zone 1, oftewel in de douche zelf. Maar ook rondom het bad zijn de zonder problemen te gebruiken omdat ze drukwaterdicht zijn. Deze spots zijn er in de volgende uitvoeringen: zwart, wit en RVS304. Klik hier om naar deze mini waterdichte spots te gaan en hieronder ziet u alvast drie voorbeelden:

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11623 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons