Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Schuurverlichting: alles wat je wilt weten

11 december 2020

Schuurverlichting moet praktisch zijn. Helder. Niets is zo lastig als je aan het werk bent in de schuur en je niet goed kunt zien waar je mee bezig bent of juist in je eigen schaduw werkt.

In dit blog gaan we het hebben over wat je wilt weten over schuurverlichting of garage verlichting.

Soorten schuurverlichting

Over het algemeen wordt er in een schuur vrijwel altijd gekozen voor TL verlichting. En terecht, want TL verlichting geeft veel licht, is relatief goedkoop en gaat lang mee.

 

Er zijn echter verschillende soorten in de TL verlichting. Je hebt lampen van 1500mm lang, maar ook van 1200mm, 900mm, 600mm en zelfs 300mm.

 

De IP waarde van het TL verlichting speelt ook een rol. Is het vaak vochtig in je schuur? Dan wil je wel verlichting wat hier goed tegen kan. Anders gaat dit en koste van de levensduur of erger; van de veiligheid.

Schuurverlichting lichtkleur

De kleur van het licht is net zo belangrijk als de eerder genoemde punten. Over het algemeen is de vuistregel best simpel. Is het een werkruimte? Dan wil je koud licht. Is het geen werkruimte? Dan wil je warm licht.

 

Natuurlijk hoeft dit niet altijd zo te gelden. In een winkel heb je technisch gezien een werkruimte, maar daar wil je ook warm licht omdat je daar bezoekers ontvangt.

 

Waarom geldt dit zo? Bij warm licht komt de ‘mens’ in een soort van rust modus. Waarbij koud licht er juist voor zorgt dat je wakker en actief blijft. Daarom zie je op de meeste kantoren, magazijnen, en overige werkplaatsen dat er gekozen wordt voor koud licht.

 

Koud licht is licht van 6000Kelvin en hoger. Meestal zit TL verlichting rond de 65000Kelvin.

Hoeveel licht heb je nodig in de schuur?

Nu vraag je jezelf misschien af hoeveel licht je nodig hebt in de schuur. Dit is erg afhankelijk van wat er allemaal gedaan wordt in je schuur.

 

Is het simpelweg een opslag waar je eigenlijk nooit aan het werk bent? Dan volstaat wat minder licht ook. Is het echter een schuur waar je ook daadwerkelijk aan het werk en klussen bent; dan wil je hier zeker voldoende licht.

 

Wat hier nog meer mee speelt is het formaat van je schuur. Een schuur van 5 meter bij 3,5 meter heeft totaal andere lichtbehoeftes dan een schuur van 12 meter bij 5 meter.

 

Nu snappen wij dat het lastig is om te bepalen wanneer je nou wel of niet genoeg licht hebt. Wat is hiervoor de oplossing? Een lichtplan! Wist je dat wij dit gratis voor jou maken? Neem direct contact op via de mail om een lichtplan aan te vragen.

Bestaande TL balken omzetten naar LED

Veel mensen hebben nog oude TL balken zitten waarvan de verlichting al kuren vertoont. Denk hierbij aan knipperen, lange opstarttijden of nagloeien. Tijd om te vervangen dus.

 

Gelukkig is het bij LED super simpel om dit te vervangen. Je haalt namelijk de bestaande TL lamp eruit, de starter haal je er uit. Je zet de starter voor LED erin en vervolgens monteer je weer de TL lamp. Zo simpel is het.

Conclusie

Kijk altijd welk formaat TL verlichting je nodig hebt. Kies de juiste lichtkleur (hoe koud hoe beter). Bepaal of je schuur niet vochtig is, want anders heb je IP65 TL verlichting nodig. En heb je al TL balken? Dan kun je dit heel gemakkelijk omzetten naar LED zonder daar compleet nieuwe bakken voor te hoeven kopen.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11682 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons