Filteren

Bouwlampen zijn essentieel in veel beroepen. Het is hierbij belangrijk dat de bouwlamp makkelijk te vervoeren is. Natuurlijk is het ook noodzakelijk dat de verlichting het werkgebied voldoende verlicht. Bekijk hierboven de collectie LED bouwlampen en ervaar een superieure verlichting bij jou op de werkplaats.

Waar moet je op letten bij een bouwlamp?

Een bouwlamp is natuurlijk ontzettend fijn wanneer je aan het werk gaat, maar waar moet deze lamp allemaal aan voldoen? Wij helpen je graag!

Wattage

Aangezien LED aanzienlijk zuiniger is als het aankomt op het stroomverbruik, is het niet raadzaam om puur vast te houden aan de Wattage van de oude bouwlamp. Zo is een halogeen bouwlamp van 150W slechts 12W in LED vorm, wat al snel kan schelen op de maandelijkse rekening. Daarom raden wij je aan om voornamelijk naar de Lumen van een product te kijken, zodat je er zeker van bent dat je een gelijkwaardige vervanger hebt.

Lumen

Met Lumen wordt weergegeven hoeveel licht jouw lamp gaat opleveren. Ervaring leert dat je aan 1000 Lumen al snel voldoende hebt, maar soms is een hogere lichtsterkte ook geen overbodige luxe. Dit geldt vooral voor werkzaamheden in de buitenlucht, aangezien de afwezigheid van een plafond en muren het licht sneller laat verdwijnen.

Lichtkleur

Tevens is het goed om te weten met welke kleur licht je te werk wilt gaan. Bouwlampen zijn namelijk beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen, welke te herkennen zijn aan de Kelvin waarde van de lamp. De populairste kleuren zijn warm wit, helder wit of daglicht.