Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Dunne inbouwspots zowel voor de badkamer als daarbuiten

26 maart 2020

Nieuwbouw huizen hebben vaak een betonnen plafond. Men heeft daarmee het probleem dat er niet ingebouwd kan worden. Dan dient er een verlaagd plafond gemaakt te worden die zo min mogelijk ruimte inneemt, dunne inbouwspots zowel voor de badkamer als daarbuiten kunnen dan een perfecte oplossing zijn om bijvoorbeeld het plafond maar 3cm te verlagen.

Dunne inbouwspots als hoofdverlichting in een ruimte

Dunne inbouwspots, oftewel platte spots zijn in twee categorieën in te delen. Namelijk ondiepe inbouwspots die als hoofdverlichting in een ruimte dienen. Deze zijn zowel om de ruimte te vullen, als voor sfeer verlichting. Deze spots zijn al verkrijgbaar vanaf 2,5cm diep verkrijgbaar. In de categorie ondiepe inbouwspots vind u deze modellen die bijvoorbeeld toepasbaar zijn in de woonkamer, keuken, zithoek etc.

Hieronder zijn twee 360 graden foto’s te zien. Daarop zijn de twee meest ondiepe varianten te zien, die namelijk maar 2,5cm diep zijn. De spot daarvan is maar 2,5cm diep. De driver, het oranje witte kastje bij de onderstaande twee modellen, dient op het plafond geschoven te worden. Deze is bij de onderstaande twee modellen maar 2,2cm diep.

Platte spots met extra sfeer, oftewel dim to warm

Natuurlijk zijn er in deze categorie ook modellen te vinden die extra sfeerlicht geven. Dit wordt dim to warm genoemd. Deze modellen beginnen bij gewoon warm wit licht en dimmen naar kaarslicht kleur toe. Namelijk extra warm wit. Zie hieronder een filmpje ter indicatie van dit effect.

In de bovenstaande categorie kan men aan de linkerzijde filteren op extra warm wit, waarbij de dim to warm modellen gefilterd worden.

YouTube player

Ondiepe spots voor de badkamer

Dezelfde problemen qua inbouwdiepte komt natuurlijk ook veelvoudig voor in natte ruimtes, zoals een badkamer, veranda of overstek. Wij bij letsleds.nl hebben daarbij ook ondiepe IP65 waterdichte spots. Deze zijn er in metaal geborsteld verkrijgbaar, als het ware RVS look. Maar natuurlijk ook in wit of zwart. Qua modellen zijn de meeste uitvoeringen er zowel in het rond als in het vierkant verkrijgbaar.

Wilt u ook kantelen in de badkamer, geen probleem! Er zijn ook dunne én kantelbare IP65 straalwaterdichte spots te vinden op onze website. Zodat u bijvoorbeeld bij een schuin plafond de spots naar beneden kunt kantelen.

Mini inbouwspots

Niet voor iedere situatie is hoofd verlichting gewenst, in sommige gevallen is er in een koof of nis ook sfeer verlichting gewenst. Die mini inbouwspots zijn dan puur voor sfeer en hoeven niet de gehele ruimte te verlichten. In de voorgaande link ziet u allerlei spots en varianten welke die situatie kunnen creëren. Heeft u niet de mogelijkheid om in te bouwen? Geen probleem, dan hebben wij ook mini opbouwspots vanaf 1cm hoog.

Mini inbouwspots voor de badkamer, overkapping of overstek

Dezelfde vraag komt ook voor verschillende ruimtes waar de luchtvochtigheid hoog is. Daarnaast kan het buiten ook vriezen en dan heeft u IP65 waterdichte spots nodig. Wilt u weten wat de IP waarde inhoudt? De volgende blog geeft antwoord op de betekenis van de IP waarde.

De categorie mini IP65 spots bevat allerlei mini IP65 waterdichte spots, welke in een badkamer, overkapping of veranda gebruikt kunnen worden. Hangt u ze in de douchecel zelf of in een overstek met slagregen? Dan is IP68 aan te raden, in de mini spots categorie kunt u daarop aan de linkerzijde filteren. Natuurlijk zijn er ook IP65 waterdichte opbouwspots. Deze beginnen al vanaf 1,4cm hoog en zijn natuurlijk ook te dimmen. Maar mocht u ze niet gaan dimmen met een LED dimmer dan kunt u deze ook op een bestaande aan/uit schakelaar gebruiken. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe schakelaar in het wit of zwart, kijk dan eens tussen ons schakelmateriaal.

Mocht u nog vragen hebben, advies willen of een persoon die meedenkt om uw probleem op te lossen?
Neem dan even contact met ons op

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Letsleds Led verlichting home banner

Wat is het verschil tussen een geïntegreerde LED lamp en een losse lichtbron?

De aanbod binnen de LED markt is enorm. Zo zijn er lampen van verschillende vormen en maten, elk met eigen lichtbronnen, technieken en leuke bonussen. De grootste splitsing die je hierbij gaat tegenkomen is de keuze voor geïntegreerde LED verlichting of een losse lamp, zoals een GU10 lamp.

Echter heeft elke vorm zijn eigen vorm en nadelen, dus wij willen je met behulp van deze blog graag uitleggen welke voor- en nadelen deze varianten hebben.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11623 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons