Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Ga de donkere dagen goed tegemoet met deze verlichting tips!

7 december 2021
Blog | Header 2

Verlichting is natuurlijk een belangrijk onderdeel als het aankomt op het maken of breken van de sfeer in een ruimte. Daarom is het ook belangrijk dat je weet welke rol jouw lampen moeten vervullen, zodat je daar goed op kunt inspelen. Je wilt immers kunnen genieten van een warme en prettige sfeer, vooral in de wintermaanden. 

Omdat de markt gigantisch is, is het natuurlijk niet gek dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom willen wij je aan de hand van deze blog helpen! In deze blog vind je namelijk een compacte lijst terug van spots, lampen en accessoires die ervoor gaan zorgen dat je er knusjes bijzit aankomende winter.

LED kooldraad E27 4Watt dimbaar globe 125mm amber

Retro met moderne technieken: LED lampen met kooldraad

Wacht, dit is toch een winkel die LED verlichting verkoopt? Jazeker, daarom kijk je nu ook naar LED verlichting met kooldraad. Deze lampen zijn, net zoals zijn gloeilamp en halogeen voorgangers, erg warm van kleur. Hierdoor hebben ze een enorm positief effect op de omgeving én zijn ze niet overweldigend als het aankomt op de hoeveelheid licht die zij uitstralen.

Met een transparant glaasje en de gloeiende kooldraad hoef je niet alleen maar te genieten van prettig én extra warm licht, maar kun je ook de lamp zelf bewonderen. Met een grote variatie in vormen is er namelijk genoeg keuze als het aankomt op een interessante kooldraad vorm.

LED kooldraad E27 4Watt dimbaar globe 125mm amber
Een reeks filament lampen, geplaatst naast het kopje Filament verlichting

Een klassieker in een modern jasje: LED lampen met filament

Net zoals de bovenstaande kooldraad lampen, zijn ook de LED lampen met filament populaire keuzes als het aankomt op traditionele bollen. Er is natuurlijk ook een reden dat deze lampen vandaag de dag nog worden verward met de ouderwetse halogeen en gloeilampen. Het is dan ook een goede vervanger voor deze lampen, omdat je niet alleen kunt genieten van het traditionele uiterlijk, maar ook van de moderne technieken die gebruikt worden.

Een van de belangrijkste elementen is natuurlijk het feit dat LED geen opstarttijd nodig heeft en egaal blijft branden. Daarnaast verbruik je weinig wattages tegenover een hoge lichtopbrengst, waardoor deze lamp niet alleen als sfeer- maar ook als basisverlichting gebruikt kan worden. Je hebt immers voldoende speelruimte om ook in de late uurtjes een goede lichtbeleving te realiseren.

En heb je ook gekeken naar dimbare LED verlichting?

Misschien is het een techniek waar je nu al volop gebruik van maakt, maar tegenwoordig is het overgrote deel van de beschikbare LED verlichting dimbaar. Dit betekent dat je de lichtintensiteit van een lamp gemakkelijk kunt aanpassen, zodat je eventuele overbelichting tegen kunt gaan.

Dit is ontzettend fijn, aangezien je op deze manier lampen voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. 

Echter is het wel belangrijk dat je weet welke dimmer het beste gaat werken bij jouw lampen. Om je te ontzorgen, hebben wij al onze lampen getest met onze dimmers. Hierdoor weet je precies met welke LED dimmer jouw inbouwspots het beste dimmen, kun je optimaal gebruik maken van het beschikbare dim spectrum én weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Welke dimmer past bij mijn lampen?

Maak je al gebruik van dimbare lampen die je graag wilt gaan dimmen, maar weet je niet welke dimmer gaat werken? Dat is altijd lastig, aangezien we vreemde lampen niet even kunnen testen voor de garantie van een werkende dimmer. Maar is er dan geen oplossing?

Geen nood, want naast goed advies kunnen wij je ook naastgelegen dimmer aanbevelen. Deze dimmer is een echte krachtpatser die niet alleen veel licht kan dragen, maar ook op zowel fase aansnijding als fase afsnijding kan werken.

Echter is het altijd raadzaam om vooraf te kijken welke dimmers gaan werken bij jouw spots, zodat altijd gegarandeerd bent van optimale dim kwaliteit.

Breed inzetbaar en toch sfeervol: Dim-To-Warm LED verlichting

Zoals boven benoemt zorgt een LED dimmer ervoor dat je meer controle hebt over jouw verlichting, waardoor je ook de sfeer beter kunt bepalen. Echter brengt het dimmen nog een voordeel met zich mee, zolang je gebruik kunt maken van de juiste combinatie.

Deze combinatie is met een van de diverse LED lampen voorzien van de dim-to-warm techniek. Deze techniek is ontzettend fijn, aangezien je niet alleen de lichtintensiteit dimt, maar ook de kleurtemperatuur (ook wel Kelvin voor de liefhebber) van het licht. Hierdoor heb je niet alleen verlichting voor een goede lichtbeleving zorgt, maar wordt het dimmen ook weer net een stukje fijner als het aankomt op het verbeteren van de sfeer.

Verlichting is natuurlijk in alle vormen en maten te vinden, zoals losse GU10 lampen, inbouwspots met dim-to-warm technieken of grote inbouwspots die dezelfde techniek bevatten.

Toch behoefte aan meer kleur?

Dan is het raadzaam om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt omtrent slimme verlichting. Met behulp van de producten binnen deze categorie krijg je namelijk de volledige controle over jouw lampen, waar je ook bent binnen het huis!

Hierbij zijn twee groepen om rekening mee te houden:

Slimme lampen

Novo GU10 SMART LED lamp 10Watt dimbaar RGBW Globe V3

De meest voor de hand liggende oplossing zijn natuurlijk lampen die de gevraagde techniek bezitten. Deze lampen kun je per stuk bedienen, of samenvoegen binnen een groep (bijvoorbeeld keuken, eetkamer etc). Tevens bieden de meeste merken mogelijkheden als tijdschema’s en presets, zodat je geen omkijken meer hebt naar de verlichting.

Daarnaast zijn deze lampen voorzien van een enorm breed kleurenspectrum, waarbij je kunt kiezen voor een van de 16 miljoen kleuren. Dit is natuurlijk inclusief zaken als warm wit, extra warm wit en koud wit.

Slimme besturing

Heb je al verlichting waar je meer dan tevreden mee bent, of ben je nog niet toe aan de overstap? Dan is het misschien verstandig om te kiezen voor een slimme dimmer. Met behulp van deze schakel apparatuur kun je namelijk gemakkelijk jouw bestaande lampen een stuk slimmer maken, waardoor je elke spot naar hartelust kunt dimmen. En dat ongeacht waar je je bevindt in het huis.

De conclusie

En dat zijn onze aanbevelingen als het aankomt op het kiezen van de juiste verlichting voor de aankomende periode. Want zo weet je zeker dat je er op het gebied van verlichting er dadelijk warmpjes bijzit!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11473 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons