Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

In 2018 alleen nog maar LED!

24 mei 2017
Keuken-spots

LED lampen zijn al lange tijd beschikbaar op de markt, echter begint de consument pas vanaf vorig jaar massaal voor LED verlichting te kiezen. In 2010 was het totaal aantal LED lampen op de markt 5%. Maar op dit moment worden zelfs schattingen gemaakt dat dit in 2020 wel 50% zal zijn. Om dit te bereiken doet ook de EU een duit in het zakje. De EU wil namelijk maatregelen treffen om alle lampen die geen energielabel A of B hebben te verbieden.

Wat zegt de EU precies?

Een verbod op alle lampen die geen energielabel A of B hebben. Dat zal betekenen dat onder meer de traditionele gloeilampen of halogeenlampen vanaf volgend jaar niet meer te koop zijn in de winkels. Het idee achter deze maatregel is dat er in Europa teveel energie wordt gebruikt De Europese Commissie schat zelf dat er door deze maatregel in 2020 wel 40 miljard kWh bespaard kan worden. Ervan uitgaande dat de gemiddelde prijs van 1 kWh in 2020 ook rond de 17 cent zal zijn – betekent dit een complete besparing van €6,8 miljard.

Wat dit betekent voor u

Uiteraard komt de EU niet op huiscontrole om te kijken welk energielabel uw lampen hebben. U kunt dus gewoon uw oude lampen ‘opmaken’. Hierna is echter de enige keuze om over te schakelen naar energiezuinige of LED verlichting. Uiteraard kunt u dit ook al direct doen als u wilt genieten van alle voordelen die LED lampen te bieden hebben. Bent u benieuwd wat u kunt besparen door over te stappen op zuinige LED lampen? Doe dan onze handige besparingsscan.

Voordelen van LED lampen

LED lampen hebben een aantal specifieke voordelen die andere vormen van licht simpelweg niet hebben. Naast de energiebesparende eigenschappen en langere levensduur (LED lampen gaan wel tot 20 keer langer mee dan standaard lampen), is er voor LED ook een ruime keuze aan allerlei verschillende kleuren. Bent u het standaard gele licht zat en wilt u bijvoorbeeld een warme rode kleur die het licht van een open haard na doet in uw woonkamer, dan wordt dit met LED verlichting erg simpel. Meer informatie over de kleur van LED lampen vindt u op de pagina over kleurtemperatuur Kelvin.

Met al deze voordelen is het eigenlijk vreemd dat nog niet iedereen is overgestapt naar LED verlichting. Maar ook is het vreemd dat er Europese maatregelen nodig zijn om iedereen aan het besparen te krijgen. De reden hiervoor is dat LED lampen helaas nog duurder zijn dan standaard lampen. Door de initiële hoge prijs worden mensen op het verkeerde been gezet. Hierdoor lijkt het net of de aanschaf van LED lampen duur is. Wat veel mensen echter niet zien is dat op lange termijn, LED verlichting in uw huis ontzettend veel bespaart. Het is namelijk een eenmalige investering die jarenlang zijn dividenden af zal betalen. Om exact te achterhalen wat uw besparing zal zijn kunt u de besparingsscan doen of het artikel lezen over de levensduur van LED lampen.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11595 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons