Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Ontwikkeling LED techniek

22 juli 2016
Wat is écht een goede LED stopcontact dimmer

LED verlichting wordt steeds populairder omdat het vele voordelen heeft t.o.v. conventionele verlichting. De LED industrie ontwikkelt zich in een razend tempo wat resulteert in vele verschillende soorten LEDs. Om u een idee te geven wat voor LEDs verkocht worden leest u hieronder een beknopte  uitleg per type LED.

De Low power LED

De eerste generatie LED is eigenlijk een zeer kleine LED in een cilindrische lens welke de LED beschermd van invloeden van buitenaf en zorgt voor de specifieke optische eigenschappen. Deze cilindervormige lensjes werden bij elkaar in een lamp gezet om licht te creëren. Deze lampjes waren extreem zuinig maar konden vaak nog niet de gewenste lichtkleuren krijgen. Ook de lichtopbrengst viel vaak erg tegen.
Daarom begon met gelijk met het maken van High power leds die meer opbrengst hebben.

Surface Mounted Device LED (SMD)

De SMD LEDs zijn direct gesoldeerd op het elektronische component (PCB) met een special techniek. De SMD LED is een zeer robuuste LED en heeft zelfs nog een langere levensduur dan de reguliere LEDs. SMD LEDs zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, wat afhangt van de gekozen applicatie. Verder hebben SMD LEDs geen lens, hierdoor hebben de SMD LEDs een stuk  grotere lichthoeken, wat gewenster is in sommige applicaties. Klik hier voor lampen met de SMD LED techniek.

High Power LEDs

High Power LEDs zijn zeer sterke LEDs met een typische energieconsumptie van 1-3W per stuk. Deze LEDs hebben een zeer goede lichtbundel en worden dan ook vaak gebruikt voor applicaties waarbij veel licht nodig is. Iets waarop wel gelet moet worden met deze LEDs is de warmte ontwikkeling, wat de levensduur aanzienlijk kan verminderen. Om deze reden zijn LED producten met deze LEDs voorzien van koelribben waardoor de LEDs voldoende gekoeld kunnen worden. U moet dan ook goed opletten op welke manier u dergelijke producten plaatst. Klik hier voor alle producten met de High power LED techniek.

Chip on Board LEDs (COB)

In 2013 werd de eerste COB led spot geproduceerd, waarbij de LEDs in een rondje gepositioneerd waren. Om toch het zachte halogeenlicht te creëren, werd er een gekleurd kapje voor het licht geplaatst. Begin 2015 is deze COB LED verbeterd met kleinere LEDs en de reflectietechniek. Deze nieuwe COB LED is een vrij nieuwe techniek waarbij er verschillende LEDs ineen gepositioneerd zijn. Het voordeel hiervan is dat COB LEDs nog kleiner worden, waardoor er meer ruimte overblijft voor een reflector en dat zorgt in samenwerking met de COB LED voor een nog hogere lichtopbrengst. Klik hier alle lampen met de High power LED techniek.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11774 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons