Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Opbouwspots in de keuken

21 februari 2020
Opbouwspots-in-de-keuken.jpg
Opbouwspots in de keuken

Opbouwspots in de keuken worden steeds vaker toegepast als een verlengstuk van het algehele design. Hierbij wordt vaak de keuze gemaakt voor het praktische, maar ook voor de stijlvolle mogelijkheden. De algehele sfeer wordt vooraf bepaald met een bepaald thema en bijbehorende kleuren. Dat zijn de laatste jaren vooral veel zwarte tinten, de industriële look met donkere accenten. Denk hierbij aan zwarte stalen deuren en bijvoorbeeld andere zwarte accenten zoals een zwarte oven, een zwarte gootsteen of een zwarte kraan.

De verlichting kan dan niet achterblijven, want dat zo zonde zijn. Het zijn een doorn in het oog zijn als deze niet opgaat in het algehele sfeer van de ruimte.

Dat is ook een van de redenen waarom de verlichting dan in dezelfde stijl en kleurtinten gekozen wordt als de overige apparaten in de ruimte.

Opbouwspots in de keuken creëren een extra accent

Er wordt steeds vaker gekozen voor opbouwspots in keukens. Puur voor het contrast door het feit dat de opbouwspots niet gelijk zitten met het plafond een daarmee in het oog vallen. Hiervan ziet u een mooi voorbeeld op de afbeelding hierboven. De vierkante opbouwspots, vergelijkbare uit de modellen uit deze categorie, zorgen ervoor dat de uitbouw een luxueus accent krijgt.

Maar opbouwspots worden ook vaak gebruikt voor boven een kookeiland. De opbouwspots zorgen ervoor dat het accent op het kookeiland komt te liggen. Gebruikt men inbouwspots, dan is er niets wat in het oog valt en wordt er als het ware over het kookeiland heen gekeken. Zonde van een mooie nieuw kookeiland. Door hier simpelweg een aantal opbouwspots boven te plaatsen, valt dit in het oog en komt het accent op het kookeiland te liggen.

Kantelbare opbouwspots in de keuken

Als er voor kantelbare opbouwspots gekozen wordt, brengt dit veel praktische voordelen met zich mee. Natuurlijk kunnen dit soort spots ook gewoon recht naar beneden gericht worden. Maar het grote voordeel is dat deze altijd nog gericht kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld naar de kookplaat zijn, maar ook bijvoorbeeld naar het werkblad of de gootsteen.

Maar hierbij kan er ook gekozen worden om een aantal kantelbare opbouwspots boven het kookeiland te plaatsen en die te kantelen richting het werkblad aan de andere kant. Dat kan dan gecombineerd worden met inbouwspots recht boven het werkblad. Zodat men vanuit twee zijden het werkblad aanlichten daardoor minder schaduw heeft.

LED dimmers

Vanuit letsleds.nl wordt er in de keuken altijd aangeraden om te gaan dimmen. Dit geeft u de keuze om bijvoorbeeld bij het natafelen de verlichting terug te dimmen naar de juiste sfeer. Passend bij de situatie.

Daarbij heeft u bij ons de mogelijkheid om zowel zwarte als witte afdekplaten aan te schaffen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld ook combineren met een zwart stopcontact. Maar ook met een zwarte schakelaar of zwarte serie schakelaar.

Klik hier voor een overzicht van ons gehele assortiment schakelmateriaal. 

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11619 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons