Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Smart lamp of smart dimmer?

11 februari 2022

De markt van LED verlichting is enorm, en daarnaast is het ook nog steeds volop aan het groeien. Een van de recentere toevoegingen is slimme verlichting. Dit type verlichting kenmerkt zich in het feit dat de lampen niet bestuurd kunnen worden met een schakelaar of een dimmer, maar met een app.

De toevoeging van een app brengt veel voordelen met zich mee, aangezien je veel sneller en vooral makkelijker toegang hebt tot de besturing van jouw lampen.

Wat is het verschil tussen een slimme lamp en een slimme dimmer?

Omdat de markt van slimme verlichting zo gigantisch is, willen we je graag helpen met het bepalen van de juiste groep. Deze zijn als volgt:

Novo E27 SMART LED lamp 12Watt dimbaar V3

Slimme lampen

Dit is het bekendste element van slimme verlichting, maar tegelijkertijd ook het meest ingrijpende gedeelte. Slimme lampen kun je direct met de app schakelen, waardoor je de mogelijkheid hebt om elke lamp apart te regelen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van meer dan 16 miljoen verschillende kleuren, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Mocht je voor slimme lampen kiezen, moet je er wel rekening mee houden dat de lampen altijd op 230V werken, niet via een traditionele dimmer kunnen dimmen en dat je de juiste fitting kiest.

Slimme dimmers

Dit wordt ook wel slimme besturing genoemd. Met behulp van een slimme dimmer kun je er namelijk voor zorgen dat jouw huidige LED lampen deels slim worden. De dimmer legt namelijk de koppeling met de app, waardoor een groot deel van de ‘slimme’ functies toegepast kan worden.

Deze oplossing is natuurlijk uitermate goed geschikt voor mensen die graag gebruik willen gaan maken van slimme technieken, zonder dat zij de gehele lamp moeten vervangen. Let er dus op dat een slimme dimmer alleen met normale, dimbare LED lampen werken.

Nu je weet wat de verschillen tussen beide variaties zijn, is het tijd om eens te kijken naar de mogelijkheden die beide bieden.

Daarom kun je hieronder een compact overzicht vinden van de verschillende lampen en dimmers. Zo kun je jouw huis binnen mum van tijd slim maken, zonder dat je hoeft te stoeien met alles wat er bij slimme verlichting komt kijken!

Smart LED lamp RGBW GU10 4Watt dimbaar

Slimme lampen van Mi-Light: Een makkelijke instap in de wereld van slimme LED verlichting

Ben je nieuw in de wereld van slimme LED verlichting, of heb je geen trek in een app? Dan zijn de slimme lampen van Mi-Light een perfecte kandidaat!

Deze lampen werken samen met de afstandsbediening of het Touch paneel, waardoor je een fysieke en toegankelijke manier hebt om jouw lampen te bedienen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de Wifi-Kit, zodat je ook de Mi-Light app naar hartenlust kunt gebruiken. Hierdoor kun je gemakkelijk opbouwen, zonder dat je meteen tegen problemen aanloopt.

Novo E27 SMART LED lamp 12Watt dimbaar 1

Slimme lampen van Novo: Voor ieder wat wils

Het systeem van Novo Smart Life is een echte krachtpatser. Dit is een serie met ontzettend veel verschillende modellen, waaronder GU10, E27 en E14. Hierdoor is er altijd wel een Novo lamp verkrijgbaar die in jouw huidige situatie gaat passen.

Een grote bonus van Novo is de Smart Life App die je meteen kunt gebruiken. Deze is makkelijk in gebruik, waardoor je binnen mum van tijd jouw lampen tot in detail kunt bedienen.

Wat komt er allemaal kijken bij een slimme dimmer?

Oslo muurdimmer fase afsnijding

De slimme muurdimmer: Traditioneel gemak met de nieuwste technieken

Dit is wellicht een bekend beeld, want als je wilt dimmen is dit waar je in 90% van de situaties op uit komt.

Omdat dit een bekende vorm is, is het natuurlijk niet meer dan logisch dat varianten van dit model met slimme functies veel voorkomend zijn. Hierbij hebben we het natuurlijk ook over de app, die ervoor zorgt dat je jouw ‘normale’ LED verlichting toch net wat slimmer kunt maken. 

Novo LED verlichting afstandsbediening set met dimfunctie

Chique en modern: De slimme draadloze dimmer

Heb je geen ruimte voor een muurdimmer, of wil je deze gewoonweg niet (meer) plaatsen? Dan is dit een ontzettend mooi alternatief.

De draadloze minidimmer is compact van formaat en plaats je in het plafond, waarbij deze gekoppeld wordt aan jouw LED lampen. Zo kun je jouw lampen gemakkelijk dimmen, zonder dat er veel bij komt kijken.

En wil je toch het gemak van een knop hebben, zodat je niet afhankelijk bent van de app? Dan is de optionele afstandsbediening een uitstekende toevoeging aan jouw assortiment!

Novo LED verlichting afstandsbediening set met dimfunctie

Compact en comfortabel: Slimme snoer- en vloerdimmers

Wellicht komt dit model je wel bekend voor, want veel staande lampen met dimfunctie maken gebruik van deze dimmers.

Daarom zijn deze slimme snoer- en vloerdimmers ideale vervangers van hun traditionele voorgangers. Hierdoor heb je namelijk niet alleen een dimmer die goed samenwerkt met LED (filament uitgezonderd), maar heb je ook het voordeel van een app als alternatief van het normale schakelen.

Het gemak van de app, kort samengevat

Heb je geen ruimte voor een muurdimmer, of wil je deze gewoonweg niet (meer) plaatsen? Dan is dit een ontzettend mooi alternatief.

De draadloze minidimmer is compact van formaat en plaats je in het plafond, waarbij deze gekoppeld wordt aan jouw LED lampen. Zo kun je jouw lampen gemakkelijk dimmen, zonder dat er veel bij komt kijken.

En wil je toch het gemak van een knop hebben, zodat je niet afhankelijk bent van de app? Dan is de optionele afstandsbediening een uitstekende toevoeging aan jouw assortiment!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11238 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons