Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Trimless inbouwspots voor een chique afwerking

27 juli 2021

De afgelopen jaren is de markt van LED verlichting ontzettend hard gegroeid. Hierdoor zijn er veel nieuwe producten ontstaan, zoals het onderwerp van vandaag: Trimless inbouwspots. Deze spots zijn perfect wanneer design een vereiste is voor jouw woning. Ook kennen deze trimless, frameless of stucspots verschillende namen voor dezelfde spot, ook al vervullen zij dezelfde functie.

Het komt eigenlijk neer op het volgende: Een spot die je in het plafond kunt plaatsen, terwijl er geen verdikking of rand zichtbaar is. Deze trimless spots worden vlak ingebouwd, waarna het één geheel wordt met het plafond. Hierdoor ontstaat een naadloos uiterlijk wat perfect op elkaar aansluit.

Trimless spots in de keuken

De trimless spots zijn tegenwoordig ontzettend populair bij architecten, stylisten en designers. De hoofdzakelijke reden is natuurlijk het feit dat de spot erg strak weg te werken is en daardoor naadloos opgaat in de styling van de ruimte.

Zo kom je de trimless spots ook steeds vaker tegen in de keuken, waar ze goed aansluiten op het vaak strakke uiterlijk. Hier is de keuze voor een witte trimless inbouwspot vaak het populairst, omdat dit een variant is die opgaat in het plafond en de aandacht niet wegneemt van de keuken zelf.

Het is van belang dat deze spots geplaatst worden voordat de stukadoor geweest is, achteraf zijn deze spots helaas niet meer te plaatsen. Dus het is zaak om dit op tijd af te stemmen met de electricien en stukadoor. 

Bij het installeren van een trimless inbouwspot in jouw keuken is van belang dat je dit doet voor 

Achteraf is het onder hoge uitzondering nog wel mogelijk om deze spots te plaatsen, alleen dient het plafond dan bijgewerkt worden met gips en verf.

Trimless spots plaatsen

Trimless inbouwspots worden in het plafond geïntegreerd waarna de buitenrand wordt weggewerkt. Vandaar dat ze ook wel eens stucspots genoemd worden. Hierdoor krijg je een luxere uitstraling doordat hetgeen erg strak is weggewerkt. 

Het plaatsen van deze spots is relatief simpel; natuurlijk dient eerst de juiste boorgat gemaakt te worden. Daarnaast dient de elektricien de bekabeling van de spots al voorbereid te hebben op de locaties waar de spots komen. De frames van de trimless spots kunnen vervolgens tegen de gipsplaat aan gemaakt worden. 

Vervolgens kan de stukadoor zijn werk doen en is het één strak geheel. Vervolgens plaatst u het binnenwerk van de spot en dient u deze alleen nog aan te sluiten. Dat is alles voor het (laten) plaatsen van de trimless spots.

Zwarte trimless inbouwspots

Ben je op zoek naar inbouwspots die chique ogen, maar toch iets gedurfder afsteken tegenover jouw plafond? Dan raden wij inbouwspots aan met een zwart armatuur! Zwarte inbouwspots staan namelijk extra in contrast vergeleken jouw witte plafond, waardoor het frame sterker naar voren komt. Daarom is de keuze voor trimless spots met een zwart frame ontzettend populair.

Hierdoor beschik je niet alleen over een design wat chique oogt, maar ook over een spot die enorm sterk is en echt zijn mannetje kan staan als het aankomt op zaken als lichtkwaliteit en -opbrengst.

Dimbare trimless inbouwspots

Naast een strak en chique ogend ontwerp brengen trimless spots meer voordelen met zich mee. Zo worden deze spots nagenoeg altijd gedimd, zodat de lichtintensiteit van de lampen gemakkelijk aangepast kan worden wanneer er door de situatie naar verlangt wordt. 

Bij deze spots zijn muurdimmers nagenoeg altijd de oplossing. Dit komt doordat deze dimmers gemakkelijk met andere materialen gecombineerd kunnen worden, waardoor het geheel goed op elkaar aansluit. Tevens vallen muurdimmers naadloos weg in een afdekraam wat passend is bij het trimless frame, wat vervolgens nog gezelschap kan krijgen van een schakelaar of stopcontact. 

Welke trimless spots zijn er allemaal?

Nu je weet wat er komt kijken bij een trimless spot, is het natuurlijk ook leuk om te kijken welke varianten van spots er allemaal te vinden zijn. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal spots voor je verzameld in het onderstaande overzicht:

Trimless inbouwspots met een losse lamp:

Trimless inbouwspots met ondiepe inbouwdiepte:

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Ondiepe inbouwspots zonder trafo of driver

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”29608″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://letsleds.nl/?s=driver&post_type=product” label=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”29614″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://letsleds.nl/?s=driver&post_type=product” label=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”29620″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link”

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11377 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons