Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Verlichting LED voor zakelijke markt

5 juni 2017
magazijn verlichting

In 2017 is besloten door de Europese Commissie om de richtlijnen voor de energiezuinigheid van openbare gebouwen (EPBD) te wijzigen. Dit is gekomen uit een initiatief om alle lidstaten van de EU aan bepaalde milieuvriendelijke eisen te laten voldoen. Dat betekent dus ook de Nederlandse markt hier rekening mee moet gaan houden. Maar extra eisen hoeven niet altijd negatief te zijn. Neem bijvoorbeeld de nieuwe eis dat alle ‘niet residentiële’ gebouwen (dus kantoren, winkels industrie) standaard uitgerust worden met LED verlichting.

LED lampen zijn namelijk zuiniger dan standaard lampen. Door de grote schaal en oppervlak van de zakelijke markt zullen er enorme energiebesparingen worden gerealiseerd.

Wel 30 % energiebesparing

De vraag wordt natuurlijk opgeroepen hoeveel LED lampen nu eigenlijk besparen ten opzichte van de oude standaard lampen. Uit onderzoek is gebleken dat LED lampen ongeveer 30% energiebesparing kunnen opleveren. Waar dit op particulier gebied nog enige aarzeling opwekt. Een gemiddeld huis kan enkele honderden euro’s per jaar besparen door over te schakelen op LED lampen. Maar moet wel alle lampen vervangen wat initieel aardig wat kost, is de nieuwe richtlijn het duwtje in de rug wat veel bedrijven kunnen gebruiken om duizenden euro’s per jaar te gaan besparen op hun energierekening.

En voor de bedrijven die de EU graag een stapje voor willen zijn: het is mogelijk om wel tot 60% energiebesparing te realiseren door de vervanging van conventionele verlichting te combineren met de installatie van lichtmanagementsystemen en sensoren. De kans zit er namelijk in dat over enkele jaren de EPBD richtlijn deze wijzigingen ook zal toepassen. En als u toch bezig bent met uw energierekening aan te pakken, dan kunt u net zo goed voor het hele pakket gaan.

Niet alleen voor openbare gebouwen

Niet alleen voor kantoren, winkels en industrie zijn nieuwe milieu richtlijnen opgesteld qua LED verlichting. LED lampen worden namelijk ook steeds vaker gebruikt om snelwegen en provinciale wegen te verlichten. Wanneer u weet hoe groot het Nederlandse wegen netwerk is, dan ziet u al snel hoe groot de besparing kan zijn.

Daarnaast zijn LED lampen uiteraard niet alleen voor de zakelijke markt geschikt. Zoals eerder vermeldt, genieten ook particulieren van grote energiebesparingen. Echter nemen veel huiseigenaren nog niet de grote stap om al hun verlichting om te zetten naar LED lampen vanwege de hogere kosten van LED verlichting ten opzichte van standaard lampen.

Maar gelukkig is er in de markt steeds meer een omslag te zien. Met name door de grote keuze aan verschillende kleuren, soorten en maten van LED verlichting, kiezen steeds meer mensen ervoor om dit te installeren in hun woning. En dat de lamp langer mee gaat en energie bespaart maakt het tot de beste mogelijkheid.

Bent u benieuwd welke verlichting geschikt is voor uw huis? Kijkt u bijvoorbeeld eens bij LED badkamer verlichting, LED buitenverlichting of LED strips.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11775 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons