Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Wat is belangrijk bij LED buitenverlichting?

14 april 2018
LED Verlichting tuin 3

Het kiezen van de juiste verlichting voor jouw tuin is een keuze waar veel bij komt kijken. Naast zaken als de kleur van de lamp en hoe het armatuur eruit ziet, moet het ook voldoen aan tal van eisen in verband met de veiligheid. 

Daarom zijn er ontzettend veel zaken waar je rekening mee dient te houden als het aankomt op tuinverlichting. Dit wordt echter vaak over het hoofd gezien, wat natuurlijk ontzettend zonde zou zijn. Want een spot die niet geschikt is voor de tuin, is dan geen lang leven beschoren. Met behulp van onderstaande blog leggen we je uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw LED tuinverlichting, zodat je dadelijk kunt genieten van de perfect verlichte tuin!

Een goed begin begint bij een groenplan

Als je aan de slag gaat met het indelen van jouw tuin, is het ontzettend belangrijk dat je het overzicht bewaard. Een goed overzicht heeft namelijk alleen maar voordelen, zo wordt het aanleggen van bekabeling veel makkelijker omdat je weet waar stroom- en lichtpunten komen te zitten. Zo kun je ervoor zorgen dat de kabels zoveel mogelijk onder paden of aan de rand van de tuin worden verspreid, zodat je tijdens het beplanten niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Een groenplan kan hier de oplossing in bieden. Dit is een plattegrond van jouw tuin die je hebt gevuld met alle zaken waar je rekening mee wilt houden. Denk hierbij aan bloemperken, bomen en struiken, maar ook meubilair en verlichting. Zo kun je brainstormen richting de perfecte tuin, zonder dat je meteen vast zit aan één specifiek concept.

Ook benieuwd welke buitenverlichting bij jou past?

Wil je wat specifieker ingaan op LED verlichting binnen jouw tuin of een andere ruimte? Dan kan een lichtplan hier de uitkomst in bieden. Door middel van een lichtplan kun je jouw LED verlichting zo ideaal mogelijk indelen, zodat je er zeker van bent dat je altijd kunt genieten van de perfecte hoeveelheid licht.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een lichtplan? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag op weg!

De toepassingen van LED verlichting in de buitenruimte

Om je een beter beeld te geven voor de mogelijkheden op het gebied van LED buitenverlichting, hebben we het volgende overzicht voor je opgesteld. Zo kun je snel kijken welke lampen perfect zijn om jouw tuin, veranda, oprit of carport te verlichten. Zo ben je niet alleen verzekerd van kwalitatief goed licht, maar ook verlichting waar je nog lang plezier aan kunt beleven. Dankzij het A+ energielabel bespaar je minimaal 70% à 80% ten opzichte van normale buitenverlichting, iets wat zowel het milieu als jouw portemonnee ten goede komt.

Ook benieuwd hoeveel je kunt besparen met LED verlichting? Dan raden wij je aan gebruik te maken van de LED besparingscalculator, zodat je weet hoe snel je jouw investering hebt terugverdiend.

De toepassingen van LED verlichting in de buitenruimte

Altijd de perfecte lichthoek met de LED prikspots

Het verlichten van jouw tuin wordt een stuk leuker dankzij deze kanjers! Met behulp van een LED prikspot kun je jouw struiken, bomen of bloemperken gemakkelijk voorzien van een fijne hoeveelheid licht, zonder dat je veel ruimte moet opofferen. 

Daarnaast zijn deze spots ook beschikbaar in een slimme variant, van bijvoorbeeld Novo of Mi-Light. Zo kun je niet alleen genieten van perfect gericht licht, maar heb je ook beschikking over alle voordelen van slimme verlichting.

Jouw pad is altijd voor je uitgestippeld met deze LED grondspots

Je komt ze vaak tegen, en met goede reden! Met LED grondspots kun je namelijk ontzettend veel doen, want het is een fijn element om te gebruiken als accent in jouw voor- of achtertuin. Dankzij de gerichte lichtbundel kun je ze gebruiken aan de rand van jouw pad of oprit, maar zijn ze ook uitermate goed geschikt als gevelverlichting.

Ook hier zijn weer slimme opties te vinden, welke beschikbaar zijn in zowel rond als vierkant.

Wifi LED grondspot GU10 4Watt RGBW rond RVS dimbaar IP65

Creëer sfeer in jouw tuin met schutting verlichting

Met een grote variatie aan schutting lampen en wandlampen, kun je altijd genieten van de perfecte hoeveelheid verlichting. Door gebruik te maken van een van de vele up- and downlights die je hier kunt vinden, kun je jouw schutting op een mooie manier voorzien van licht.

Hierdoor bevorder je niet alleen het zicht, maar voorzie je jouw schutting ook van een prettige hoeveelheid licht die jouw tuin veel sfeervoller laat ogen.

Nooit meer in het donker met deze LED breedstralers

Op zoek naar een ontzettend sterke lamp die ook nog eens een bak licht geeft? Dan zijn de breedstralers een uitstekende kandidaat!

Deze lampen kom je vaak bij bedrijven tegen, en met goede reden. Dankzij het ontzettende brede oppervlak wat ze kunnen bereiken, zijn ze perfect om grotere oppervlakken te voorzien van licht.

Zo worden de breedstralers ook steeds vaker toegepast in de tuin, want hierdoor kun je met slechts een lichtbron ontzettend veel gebied voorzien van de nodige hoeveelheid licht.

LED breedstraler 100Watt warm wit met dag nacht sensor 

Voorzie elk detail van verlichting met onze IP65 inbouwspots

Deze spots zijn een graag geziene gast binnenshuis, maar ook buiten staan ze hun mannetje!

Dankzij de ingebouwde driver kun je ze gemakkelijk (en veilig) kwijt in het dak van de veranda, de schuur of het dakoverstek. Zo kun je genieten van de goede verlichting, zonder dat je moet inleveren op het armatuur.

Klein, sterk en compact: Met deze LED opbouwspots zit je altijd goed

Geen ruimte voor een inbouwspot, maar ook geen zin in een grote wandlamp? Dan zijn deze IP65 opbouwspots een perfecte toevoeging aan jouw tuin! 

Met de compacte maat, goede lichtopbrengst en makkelijke aansluiting kun je deze spots overal kwijt. Dit is vooral tof als je jouw overstek wilt voorzien van licht, zonder dat er zaag bij aan pas hoeft te komen.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Dim slim met behulp van Google Nest!

Google Nest is een ontzettend handig hulpmiddel, ook als het aankomt op jouw verlichting! Met behulp van deze slimme dimmers kun je namelijk niet alleen handmatig dimmen, maar ook via een App of zelfs met spraak bediening. Ideaal toch?

LEES HET BLOG »