Filteren

Tuinverlichting bestel je bij Letsleds.nl

Tuinverlichting heeft de mooie functie om grote oppervlakte uit te lichten. Daarnaast kan led tuinverlichting ook zorgen voor een mooie sfeer in je tuin. Daarnaast kun je tegenwoordig door middel van slimme tuinverlichting ook nog eens een zorgen voor efficiëntere en duurzame tuinverlichting. Tuinverlichting is geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Zo kunnen we tuinverlichting adviseren voor bijvoorbeeld bedrijfshallen of een manage, maar je kunt ook tuinverlichting kopen voor bijvoorbeeld privé tuinen. Tuinverlichting kan zowel decoratief als ook praktisch zijn. En met de vele verschillende soorten tuinverlichting die je tot je beschikking hebt bij Letsleds.nl maak je altijd de juiste keuze!

Voordelen van LED tuinverlichting

Overweeg je LED buitenverlichting voor de tuin te kopen? Bij buitenverlichting kopen voor de tuin kot meer kijken dan je denkt. Wat zijn nu precies de voordelen van LED tuinlampen?

Sfeervolle tuinverlichting van LED is heel zuinig en de levensduur van een lamp is veel langer dan die van een traditionele halogeenlamp. Daarnaast is LED het type tuinverlichting dat compleet onderhoudsvrij is. Halogeen tuinverlichting is geen goede tuinverlichting omdat deze erg warm wordt en dit soort lampen gaan makkelijk stuk.

Ook is het nu mogelijk om een draagbare bouwlamp te nemen in de vorm van een led lamp. Deze kan vervolgens tot 3-4 uur gebruikt worden. Deze bouwlampen zijn in verschillende maten beschikbaar waardoor ze makkelijk voor gebruik zijn in bijvoorbeeld jouw auto of caravan.

Voorzie jouw tuin van sfeervolle verlichting met LED tuinverlichting!

Er wordt vaak gezegd over LED verlichting dat dit erg ongezellig en koud licht is. Daarbij gaf LED verlichting veel te weinig licht en dit kwam buitenshuis nog beter zichtbaar, omdat buiten vaak veel licht gewenst is. Maar gelukkig is dit allemaal verleden tijd. De nieuwere LED generaties geven gelukkig warm wit licht, zijn vaak dimbaar en geven veel licht. Bekijk hierboven onze collectie LED tuinverlichting.

Daarnaast is LED tuinverlichting een goede keuze omdat je dan ook de mogelijkheid hebt tot slimme buitenverlichting in de tuin.

LED tuinverlichting kiezen

Hoe zorg je er nu voor dat je altijd precies de juiste soort verluchting kiest? Er zijn namelijk verschillende factoren die een rol spelen in het maken van een keuze binnen ons veelzijdige assortiment.

Waar moet je op letten?

Als je er niet uitkomt of niet zeker bent van jouw keuze, kun je ons altijd mailen of bellen. Aan de linkerzijde van de pagina kun je op deze factoren filteren.

  • Voltage – Als je een tuinverlichting wilt gebruiken en aansluiten is het van belang dat je weet welk voltage deze lamp vraagt. Op deze pagina vind je alleen tuinverlichting met 220 volt. Zodat deze gemakkelijk aan te sluiten zijn zonder allerlei trafo’s.
  • Kleurtemperatuur – Er zijn verschillende mogelijkheden in de kleur van het licht. In onze winkel vind je de variaties: warm wit, helder daglicht en RGB. Warm wit is een veel voorkomende kleur, RGB is te veranderen van kleur of beschikt over meerdere kleuren tegelijkertijd. Dit is bij bijvoorbeeld LED strips veel voorkomend, zodat je een speciale kleur kunt geven aan jouw veranda, carport of oprit. Helder daglicht in tuinverlichting wordt gebruikt voor aan bijvoorbeeld de gevel.
  • IP waarde – De Ingress Protection (IP) waarde geeft aan hoe goed de lamp beschermd wordt tegen water en stof. Dit is een belangrijke factor voor tuinverlichting. Je kunt kiezen uit lampen met IP44, IP65, IP66 en IP68. IP44 houdt in dat de lampen spatwaterdicht zijn en dat ze bescherming bieden tegen lichte indringing van voorwerpen. IP65 houdt in dat de lamp volledig stofdicht is en dat deze spatwaterdicht is. IP66 lampen zijn volledig beschermd tegen voorwerpen en water uit spuitmonden met een redelijke kracht. Tot slot bieden we tuinverlichting met IP68 waardering, deze lampen zijn volledig beschermt tegen zowel voorwerpen als tegen water.

Solar tuinverlichting: LED op zonne-energie

Solar tuinverlichting is voorzien van een soort klein zonnepaneel. Dit is een soort scherm sensor die merkt wanneer het donker wordt. Enkel dan zal de tuinverlichting gaan branden.

Deze verlichting is goed voor het milieu. Deze werkt op allerlei verschillende plekken in de tuin en door de handige sensor zal deze verlichting alleen gaan branden wanneer het echt donker is. Solar lampen worden daarom nog altijd veel gekozen. Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je er zelf geen omkijken naar hebt en de lamp automatisch gaat branden gedurende de juiste periode van de dag.

Tuinverlichting tegen ongewenste gasten

Tuinverlichting is niet enkel goed als sfeervolle verlichting, maar ook tegen ongewenste gasten. LED buitenlampen zijn namelijk enorm efficiënt en gebruiken weinig energie ten opzichte van traditionele lampen. Wanneer je op vakantie gaat kun je dit soort verlichting ook ‘s avonds aan laten om de kans op inbraak te verkleinen. Dan kun je te allen tijde met een gerust hart op vakantie.

Verschillende typen buitenlampen

Er zijn inmiddels verschillende typen buitenlampen. We zetten graag een aantal opties op een rij:

Al deze lampen zijn minimaal IP65 waterdicht gekenmerkt, zodat deze zonder problemen buiten in de tuin geplaatst kunnen worden. Veel van deze producten worden standaard met een stekker van 1,5 meter geleverd, zodat de lampen direct plug & play aangesloten kunnen worden.

Nog meer om uit te kiezen!

Daarnaast zijn er nog meer verschillende soorten verlichting te krijgen in ons ruime assortiment. Je kunt kiezen voor reguliere LED tuinlamp, een solar lamp of slimme LED tuinverlichting. Verlichten met slimme verlichting geeft je bijvoorbeeld te mogelijkheden te switchen tussen verschillende kleuren. Zo zit je altijd goed voor de juiste sfeer.

Met de producten van Letsleds verandert iedere tuin in een nog gezellige plek waar je daadwerkelijk alles kunt doen. Heb je behoefte om productief te zijn? Dan kun je kiezen voor daglicht wit of neutraal wit licht. Wanneer je gewoon voor de gezelligheid ‘s avonds in de tuin zit en je de tuin sfeervol wilt uitlichten dan kan dat ook. Vaak heb je ook mogelijkheden tot verschillende scènes en programma’s, en met ons ruim aanbod kun je jouw collectie uitbreiden met allerlei aanvullende accessoires.

Welke lampen zijn het beste voor mij?

De verschillende mogelijkheden die je hebt in de tuin zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor reguliere spots, grondspots, wandlampen, een reguliere buitenlamp, vijververlichting, lampen met een bewegingsmelder, lantaarns, je kunt het zo gek niet bedenken.

Welke verlichting er in jouw tuin past is natuurlijk afhankelijk van je tuin. Heb je vragen of opmerkingen over het inrichten van het lichtplan voor jouw terras? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je verder. Wij hebben een groot aanbod waarmee we jou zeker verder kunnen helpen!

Ook zijn er lampen die een bewegingsmelder hebben. Deze bewegingssensor zorgt ervoor dat de lamp alleen aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Maar wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een gezellige sfeer door middel van bijvoorbeeld feestverlichting, dan is dit misschien niet de juiste verlichting.

Dit soort LED tuinverlichting is echter wel goed toe te passen in de voortuin. Veel mensen passen deze bijvoorbeeld toe vlak naast of boven de voordeur, om het tuinpad goed te verlichten als je thuiskomt.

Lichtopbrengst

Zoals eerder gezegd geven de nieuwere generaties LED veel meer licht. Dit betekent dat een LED lamp van 7Watt al gemakkelijk een halogeen of gloeilamp van 50Watt vervangt. Een 10Watt LED vervangt een 100Watt halogeenlamp. 20Watt vervangt 200Watt, 30Watt 300Watt en 50Watt LED vervangt 500Watt.

Er is ook tuinverlichting met hogere wattages, zoals een 100Watt die 1000Watt halogeen vervangt. Maar deze worden veelal gebruikt bij zakelijke gevel– of terreinverlichting. Hieronder op de afbeelding is te zien dat een aantal LED spots van 7Watt de bomen in de tuin mooi uitlichten.