Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Waterdichte spots voor in een nis in de badkamer

9 juli 2019
LED-verlichting-badkamer-kiezen.jpg

De IP68 waterdichte spot is perfect voor gebruik in de badkamer. Dit komt door de IP waarde van de spot. IP68 houd namelijk in dat hij volledig stofdicht is en ook nog waterdicht is. Deze kan zelf ondergedompeld worden zonder problemen!

Hierdoor kun je ze goed plaatsen in de buurt of in de douche of bij het bad zonder dat ze kapot gaan of dat uw veiligheid in gevaar komt. Waterdichte spots voor in een nis in de badkamer geven de ruimte een extra toevoeging. Een ander groot voordeel is dat een nis in de badkamer daarnaast vaak erg functioneel is.

Waterdicht, hoe zit dat nu?

De spot heeft, naast de IP waarde van de lamp, ook een klasse 2 isolatie. Wat inhoud dat er geen aardedraad nodig is omdat deze lamp dubbel geïsoleerd is.

Hierdoor kan er geen spanning komen te staan op aanraakbare, geleidende delen. Vergeleken met de IP65 spots, deze zijn bestendig tegen sproeiwater, is de IP68 spot waterdicht en blijft bruikbaar onder water.

Dus zelfs als er een plasje water op de spot ligt, dan is deze nog waterdicht. Let wel op dat een kantelbare IP68 spot wel waterdicht is. Maar er kan natuurlijk vocht, stoom, water door het kantelgedeelte heen in de nis naar uw aansluitingen.

Gebruik van deze IP68 waterdichte inbouwspots

Waterdichte spots nis

Deze mini IP68 spots zijn bedoeld om onder andere in te zetten bij de nis. Dit is de uitsparing in de muur, in de douche of bij het bad. De spots zijn niet alleen door de IP waarde perfect voor deze situatie.

Maar ook doordat de lampen een ondiepe inbouwdiepte hebben zijn ze gemakkelijk te installeren in allerlei ruimtes. Denk hier bijvoorbeeld aan een voeten nis onder het bad, een nis bij de wastafel of boven het toilet.

Deze spots zijn standaard dimbaar. Daardoor kunt u de spots samen met de overige verlichting in de badkamer dimmen. Maar u kunt ze natuurlijk ook apart dimmen of alleen op een aan/uit schakelaar gebruiken.

Een nieuwe trend is ook dat men vaak de verlichting in de badkamer laat aangaan door middel van een bewegingsmelder. Daarmee blijven de lampen aan zolang er iemand op de badkamer aanwezig is. Deze bewegingsmelder werkt ook op geluid en werkt dus ook als er iemand in bad of de douche is. Maar ook deze bewegingsmelder is ook mogelijk omdat deze alleen op beweging werkt en er dus geen warmte nodig is. Dus vallend water in de douche is daarvoor ook al voldoende.

Grootte en installatie

De installatie van de spots is zeer gemakkelijk. Je sluit de spot aan en hierna kun je de lamp gemakkelijk in de muur klikken met de klemveren. Daarna is de spot al te gebruiken. De lamp heeft een inbouw diepte van maar 4,5cm. Dit maakt ze perfect voor kleine ruimtes.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11876 reviews.