Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Industriële badkamer: Een robuuste en sterke trend!

10 mei 2023
Industriële badkamer: Een robuuste en sterke trend!

Het industriële interieur is ontzettend populair! Een modern uiterlijk wat zich kenmerkt aan natuurlijke, robuuste elementen met een mix van donkere kleuren, zwarte elementen en een matte afwerking. Ideaal als je op zoek bent naar een flinke opfrisser voor jouw woon-, slaap- of werkkamer.

En mocht je nu van plan zijn om jouw badkamer te verbouwen, dan juichen wij de keuze voor een industriële stijl enorm toe! Met behulp van deze blog helpen we je op weg, zodat je binnen mum van tijd kunt genieten van een nieuwe, industriële badkamer!

Begin met het maken van een industrieel moodboard

Aangezien er veel mogelijk is bij het realiseren van een industriële badkamer, is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen naar jouw specifieke wensen. Hierbij is het raadzaam om naar de volgende zaken te kijken:

Materialen

Als eerste wil je kijken naar de materialen die je in de nieuwe badkamer gaat toepassen. De industriële stijl kenmerkt zich aan een mix van robuuste, warme en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan zaken als hout, steen of metaal waarbij de details goed zichtbaar zijn, welke vervolgens combineert met donkere tegels en zwarte badkamer inbouwspots.

Hierdoor creeer je gemakkelijk een stoer uiterlijk met een zacht randje, waardoor de badkamer een stuk diverser en ook interessanter oogt.

Kleuren

Een mix van materialen is dus belangrijk, maar dit geldt natuurlijk ook voor kleur. Zo zijn donkere kleuren als zwart, antraciet of grijs ontzettend populair, welke je vervolgens combineert met de natuurlijke houtkleuren.

Dit zorgt namelijk voor een mooie ‘clash’ tussen kleuren, waardoor de badkamer een stuk levendiger oogt.

Deze focus kun je makkelijk en vooral snel in kaart brengen met behulp van een moodboard. Dit is een kleine collage waarbij je verschillende elementen van jouw nieuwe badkamer laat zien. Denk hierbij aan een type hout, onderdelen als kranen of gootstenen en natuurlijk tegels voor de vloer en/of muur. Dit geeft je een visueel hulpstuk, zodat je altijd bij de kern van jouw perfecte badkamer kan blijven!

Deze focus kun je makkelijk en vooral snel in kaart brengen met behulp van een moodboard. Dit is een kleine collage waarbij je verschillende elementen van jouw nieuwe badkamer laat zien. Denk hierbij aan een type hout, onderdelen als kranen of gootstenen en natuurlijk tegels voor de vloer en/of muur. Dit geeft je een visueel hulpstuk, zodat je altijd bij de kern van jouw perfecte badkamer kan blijven!

Een moodboard maken is de perfecte eerste stap voor de ideale industriële badkamer.
Verschillende producten voor het sanitair in jouw industriële badkamer

Industrieel sanitair voor jouw badkamer

Ook als het aankomt op het sanitair, is het belangrijk om te kijken naar de mix van materialen en kleuren. Er zijn namelijk ontzettend veel producten die worden aangeprezen als industrieel, maar dat betekent niet dat ze in jouw ideale plaatje gaan passen.

Denk bijvoorbeeld aan een mooie, stenen wastafel met een zwarte kraan of een mat zwart toilet wat samengaat met de donkere tegels. Zo kun je gemakkelijk naar echte eye-catchers werken, zonder dat ze een doorn in het ogen worden ten opzichte van de rest van de badkamer!

Een nisje voor jouw douche

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het ook belangrijk dat je de badkamer ook enigzins strak oogt. Overbodige frutsels zijn daarom niet persé gewenst, zeker als deze niet binnen het interieur passen. Daarom oogt een ouderwets bakje bij de douche voor zaken als zeep en shampoo even chique, dus hier wil je natuurlijk een strak alternatief voor vinden.

Hier kan een handige nis je bij helpen! Dit is een blok wat je in jouw muur verwerkt, waardoor je een ‘inbouw’ plank creëert voor opslag bij de douche. Dit zorgt tevens voor extra diepte, en al helemaal als je dit combineert met een van onze IP68 Alpha spots. Deze spotjes zijn erg compact en zijn bestand tegen water, dus ze passen perfect bij de douche.

Een nis voor jouw industriële badkamer
Een douche wand voor de industriële badkamer

Wat is de perfecte industriële douche?

De douche is een cruciaal element in jouw nieuwe badkamer, en neemt ook de nodige ruimte in beslag. Daarom wil je ervoor zorgen dat de douche goed samengaat met de rest van het interieur, zodat het geen vreemde eend in de bijt wordt.

Een industriële douchecabine kom je in veel vormen en maten tegen, maar ze werken vrijwel allemaal op basis van een aantal algemene punten. Denk hierbij aan metalen (meestal zwart) die als ondersteuning dienen voor jouw douche wand of deur. Dit wordt vaak voorzien van glas, zodat de douche nog groter oogt.

Tevens is het goed om te weten dat een industriele badkamer zich uitermate goed leent aan een inloopdouche, dus als je voldoende ruimte hebt is het wellicht raadzaam om de deur weg te laten.

Geef jouw badkamer extra persoonlijkheid met de juiste accessoires

Elke badkamer is uniek, want hij wordt altijd ingericht op basis van de wensen van de eigenaar. Dit betekent dat de plaatsing van bepaalde elementen per ruimte verschilt, maar het stukje persoonlijkheid komt voornamelijk terug in de kleine dingen.

Zo kun je altijd een aantal planten kwijt, welke bestand zijn tegen het vochtige klimaat wat in de badkamer heerst. Of misschien zijn kaarsen of leuke memorabilia de ideale sfeermakers.

En als het aankomt op verlichting, is er natuurlijk enorm veel mogelijk. Denk hierbij aan handige badkamer inbouwspots, welke voor sfeervolle verlichting zorgen zonder in de weg te zitten. Uiteraard kun je ook kiezen voor slimme verlichting, waarbij onze Mondo collectie een mooi voorbeeld is. Hierdoor kun je een uniek sfeerbeeld creeeren met maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren.

Uiteraard kun je ook een statement maken door middel van de industriële hanglampen van de Emperium collectie. Deze lampen gaan perfect samen met een industrieel interieur, waardoor je een prachtig geheel kunt bereiken.

Accessoires voor een industriële badkamer

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11621 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons