Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Werkt mijn halogeen trafo ook bij LED?

21 april 2017

Veel mensen vragen het zich af: werkt mijn halogeen trafo ook bij LED, of moet ik ook een nieuwe LED trafo aanschaffen? Dien ik altijd een LED trafo aan te schaffen of is dit maar bij sommige situaties? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden dienen we eerst onderscheid te maken in dimbare of niet dimbare LED lampen.

Niet dimbare 12Volt LED lampen

Bij niet dimbare LED lampen dient vaak geen nieuwe LED trafo aangeschaft te worden. Vaak volstaat de oude 12Volt trafo prima en er hoeft daardoor niet per sé een nieuwe LED trafo aangeschaft te worden. Desontdanks kan het zo zijn dat er achteraf blijkt dat de halogeentrafo niet goed werkt, maar in de meeste gevallen zorgt de trafo niet voor problemen.

Dimbare 12Volt LED lampen

Bij dimbare LED lampen is dat echter een andere zaak, deze dienen gedimd te worden en daarvoor is een halogeentrafo bijna nooit een oplossing. Simpelweg omdat deze vaak een minimaal vermogen van 30 a 40Watt nodig heeft om te kunnen dimmen. Vaak haalt het totaal van LED lampen dit niet eens, maar mochten ze samen toch deze wattage halen, dan schieten ze er ver onder als u wilt gaan dimmen. Dimt u de lampen dan 30% terug, dan zit u al snel ver onder het minimale wattage van de halogeentrafo. Dus daardoor zal deze in bijna geen enkele situatie goed werken, er is dus een dimbare LED trafo vereist. Hieronder twee linkjes naar LED trafo

LED trafo 50Watt dimbaar, klik hier

LED trafo 105Watt dimbaar, klik hier 

Kortegezegd: Een halogeentrafo zal in de meeste situaties met LED volstaan, mits u de LED lampen niet dimt. Worden de lampen wel gedimd? Dan is bijna altijd een dimbare LED trafo vereist voor goede werking van uw 12Volt LED lampen.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11684 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons