Filteren

De woonkamer is een ruimte waar we vele momenten doorbrengen. Je zit er lekker op de bank tv te kijken, met vrienden een kopje koffie te drinken of misschien maken de kinderen er hun huiswerk. Het is een ruimte waar je enerzijds praktische verlichting wenst en anderzijds ook gezelligheid wilt creëren. Spotjes voor de woonkamer zijn een zeer geschikte lichtbron. Voor de LED verlichting in de woonkamer kun je kiezen tussen inbouw spots en opbouw spots. Bekijk nu onze uitgebreide collectie.

Spotjes woonkamer

LED verlichting voor de woonkamer zorgt voor een goede basisverlichting. Deze kan dan desgewenst aangevuld worden met sfeerverlichting. Hanglampen en spotjes kunnen afgewisseld worden met bijvoorbeeld staande lampen en tafellampen. Spotjes voor de woonkamer bieden niet alleen praktische verlichting, ze mogen er natuurlijk ook mooi uitzien. LED spotjes in de woonkamer zorgen dat je de verlichting krijgt die je nodig hebt.

Met het grote aanbod aan dimbare verlichting heb je het voordeel dat je de helderheid van de lampen zelf kunt bepalen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een woonkamer. Aan het begin van de avond heb je de lampen feller staan, maar wanneer je met het gezin plaats neemt op de bank kun je de verlichting wat zachter en sfeervoller zetten. Zo geniet je van een fijne, gezellige sfeer en maak je optimaal gebruik van de verlichting.

En niet alleen bespaar je energie door te kiezen voor LED, ook kun je de verschillende delen van de woonkamer verlichten zoals je dat zelf wenst. En natuurlijk heeft geen kabels meer in het zicht, deze worden namelijk weggewerkt in het plafond.

Plafondverlichting

Letsleds biedt een groot aanbod in lampen die geschikt zijn voor de woonkamer. Een aantal van deze lampen zijn dimbaar en verschillende modellen uit onze plafondverlichting zijn IP44 gekenmerkt, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Hierdoor zijn deze lampen bij je thuis zeer goed toepasbaar.

Er is genoeg keuze voor inbouwspots en opbouwspots. Nadat je daaruit de keuze heeft gemaakt, zijn de lampen ook beschikbaar in de ronde of vierkante vorm. Daarbij heb je ook de keuze uit drie kleuren: Nikkel, Wit en Zwart. Hierdoor heb je een grote keuze in lampen.

Welke verlichting adviseert Letsleds.nl voor de woonkamer?

De zoektocht naar de juiste verlichting voor de woonkamer is een flink takenpakket, want er komt al snel meer bij kijken dan je zou verwachten. Gelukkig kun je dit aan de hand van een aantal vuistregels een stuk makkelijker maken:

Wat is de oppervlakte van de woonkamer?

Dit spreekt voor zich, want hoe groter de woonkamer, hoe meer spots je nodig hebt om de ruimte te verlichten.

Hoe hoog is het plafond?

In de meeste gevallen is het plafond van een woonkamer 2,5 à 3 meter hoog, maar bij bijvoorbeeld oude herenhuizen kan dit weleens wisselen. Daarom is het raadzaam om dit goed te bekijken, waarna je de sterkte van een LED spot kunt aanpassen voor een goede lichtbeleving.

Hoeveel Lumen heb ik nodig?

In de meeste gevallen wil je rekening houden met een spot die minimaal 200 – 300 Lux uitstraalt. Dit komt neer op 1 Lumen per vierkante meter, waardoor een inbouwspot van ongeveer 400 Lumen al voldoende is om ongeveer 1,5m2 te belichten.

Keuzemogelijkheden spotjes woonkamer

Als je spotjes voor de woonkamer gaat uitkiezen, zijn er vele opties. Zo kun je natuurlijk kiezen uit verschillende kleuren spotjes. Ook kun je zelf de lichtkleur kiezen – of je nu warm wit licht of extra warm licht wenst, het is allemaal mogelijk met LED spotjes. Ook het aantal Watt is als keuze optie beschikbaar. En tot slot kun je uit verschillende maten voor de inbouw en de buitenmaat kiezen. Je vindt in ons assortiment verder zowel dimbare als kantelbare LED spots. Met deze laatste optie zorg je ervoor dat de verlichting schijnt waar je hem wilt hebben.

Heb je vragen over spotjes voor de woonkamer? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee om te zorgen dat je de juiste LED spots voor jouw woonkamer ontvangt!

Als je er nog niet helemaal uit bent, kun je eenvoudig een besparingsscan doen. Deze kun je zelf eenvoudig invullen, zo achterhaal je direct jouw besparing als je overstapt op LED verlichting.