Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

LED verlichting kopen: Waar moet je op letten?

9 februari 2017
Woonkamer LED verlichting

Nu gloei- en halogeenlampen langzaam uit het straatbeeld verdwijnen, is het belangrijk dat je je goed oriënteert op een alternatief. Als je hiermee aan de slag gaat, kom je natuurlijk al snel tot de conclusie dat er slechts twee goede alternatieven zijn: Spaarlampen en LED verlichting. Wij van letsleds.nl raden natuurlijk LED verlichting aan, aangezien dat ontzettend veel voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan het lage verbruik, de lange levensduur en natuurlijk het milieuvriendelijke plaatje. Hierdoor ben je niet alleen goed bezig voor de planeet, maar ook voor jouw eigen portemonnee.

Er is natuurlijk ontzettend veel keuze als het aankomt op LED verlichting. Door middel van de onderstaande kernpunten, kun je gelukkig al snel een goede en evenwichtige keuze maken. Zo kun je binnen mum van tijd genieten van LED verlichting van top kwaliteit!

Welke LED verlichting past het beste bij mijn wensen?​

Voordat je gaat kijken naar LED verlichting, moet je goed nadenken over de ruimte die je wilt verlichten. Afhankelijk van de ruimte is het advies namelijk totaal verschillend. Een mix van goede plafondlampen en kleinere, sfeervolle spotjes of richters zijn natuurlijk perfect voor een woon- of slaapkamer, terwijl een garage juist goed doet aan TL-verlichting. Elke kamer heeft namelijk zijn eigen functie, met eigen LED verlichting tot gevolg!

Daarnaast is het ook van belang dat je weet wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van een LED lamp. Elke lamp heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo is het goed om te weten hoeveel licht een lamp kan produceren, welke lichtkleur dit is en of de lamp dimbaar is. 

Ook is het belangrijk dat de kwaliteit van de spot zelf in orde is. Je wilt immers geen spot hebben die constant de geest geeft. Daarom is het belangrijk dat je het armatuur zelf goed bekijkt en weet in hoeverre je beschermt bent tegen zaken als stof en water. Hier lees je verderop natuurlijk meer over, dus lees snel verder!

Madrid Staande Tuinlamp Lantaarn E27 dimbaar 2

1

Hoeveel Lumen heeft de lamp?

Licht is belangrijk, maar je wilt ook genieten van de juiste hoeveelheid licht. Zo kun je altijd perfect zicht garanderen, ongeacht de tijd van de dag. De perfecte hoeveelheid licht is echter wel afhankelijk van de situatie. Hierdoor is het belangrijk dat je de Lumen goed in het oog houdt.

Voor een ‘normale’ woonkamer is een lamp van 5Watt met ongeveer 450-Lm meer dan voldoende.

2

Hoe natuurlijk moet het licht ogen?

Een van de gegevens die je altijd terug kunt vinden bij LED verlichting, is dat van de CRI. De CRI staat voor Colour Rendering Index, een overzicht waarmee je gemakkelijk kunt aangeven hoe natuurgetrouw het licht van een lamp oogt. Hierbij is de score van 100 vergelijkbaar met zonlicht.

De perfecte CRI voor jouw lampen zit rond de 80 à 90, vergelijkbaar met de traditionele gloeilamp. 

3

Hoeveel Kelvin heeft de lamp?

De warmte van jouw licht is allesbepalend als het aankomt op het realiseren van sfeer. Hiervoor maakt men gebruik van de kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin. Hiervoor geldt een waarde van minimaal 1200K (kaarslicht/openhaard) tot maar liefst 10.000K (kil, blauw licht).

Voor een klassiek warm wit licht zit je voornamelijk tussen de 2700K en 3000K te kijken.

4

Is de gekozen LED lamp dimbaar?

Met de uitgebreide markt van tegenwoordig, is het belangrijk dat je kiest voor een lamp met mogelijkheden. Een van de fijnste voordelen is het feit dat LED verlichting vaak dimbaar is. Hierdoor kun je, mits je een passende LED dimmer hebt, gemakkelijk het lichtniveau bepalen.

Naast het normale dimmen kun je ook kiezen voor Dim-To-Warm verlichting, perfect voor extra sfeer!

LED verlichting met een beschermend randje

Badkamer

Naast zaken als de kleur, hoeveelheid en kwaliteit van het licht is het ook handig om rekening te houden met de ruimte waar je jouw lamp of spot gaat plaatsen. Elke ruimte binnenshuis heeft namelijk zijn eigen regels, en daar moet jouw LED verlichting ook aan voldoen.

Kijk daarom altijd naar de IP waarde van een product. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat jouw badkamer voorzien is van spots die wel tegen een stootje kunnen, anders moet je jouw lampen constant vervangen. 

LED verlichting is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten. De bekendste vormen zijn natuurlijk IP44 en IP65, waarbij de laatst genoemde perfect is voor de nattere plekken in en om het huis.

Waar moet je op letten bij losse LED verlichting?

Buiten kant en klare producten zoals ondiepe inbouwspots, kom je ook veel lampen tegen met losse lampen. De armaturen van deze lampen zijn altijd voorzien van een specifieke fitting, waardoor je al snel aangewezen bent op een specifieke groep LED lampen. Daarom is het belangrijk dat je goed controleert welke fitting jouw armatuur heeft, zodat je er zeker van bent dat je snel kunt genieten van mooie LED verlichting!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11683 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons