Draadloze verlichting | Letsleds.nl
Draadloze verlichting is een vrij nieuwe trend op technisch gebied bij LED verlichting. Deze zogeheten slimme lampen kun je besturen met een smartphone, afstandsbediening, spraakbesturing of op afstand via wifi. Dit biedt natuurlijk vele opties, maar ook nog wel eens onduidelijkheden. We leggen je graag uit hoe alles werkt!
Wat is draadloze verlichting?
Met de term draadloze verlichting bedoelt men verlichting die met nieuwere technieken werkt. Hierdoor kun je de LED spots bedienen met behulp van een smartphone App of via een afstandsbediening. Dit wordt ook wel eens slimme verlichting genoemd of smart verlichting genoemd. Waar je voorheen vast zat aan een muurschakelaar of dimmer die alleen vanuit een vast punt gebruikt konden worden, kun je jouw draadloze LED lampen op elk gewenst moment bedienen. Ongeacht waar je bent in de kamer. Het draadloos slaat daarom ook op de besturing van de lampen, en niet op de aanwezigheid van bijvoorbeeld een batterij. Jouw verlichting wordt dus aangestuurd via een digitale bron, wat ervoor zorgt dat je veel meer mogelijkheden hebt als voorheen.
Er zijn verschillende producten die deze mogelijkheden bieden, zoals die van onze Novo Smart Life of Mi-Light categorie. Wij bieden ook andere hoge kwaliteit merken tegen scherpe prijzen.
De voordelen van draadloze verlichting
1
Gebruik op elke plek
Het voornaamste voordeel is dat je de lampen op elke gewenste plek kan besturen. Heb je een fysieke afstandsbediening? Dan kan dit op elke plek in je huis zolang je maar binnen enkele meters van de lichtbron (of wifi kastje) zit. Bedien je de lampen met je smartphone? Dan kan dit overal ter wereld zolang je maar verbonden bent met internet.
2
Kleurrijke opties
Met een draadloos spot zit je niet meer gebonden aan de standaard lichtkleur van de lichtbron. Je hebt twee verschillende draadloze spots; een die koud wit licht en warm wit licht kan en een die RGBW kan. Dit houdt in dat het alle kleuren (tot wel 16 miljoen kleuren) kan tonen. Zo kun zelf op elk moment de sfeer bepalen en de spot dimmen – een warm effect (sfeerverlichting) wanneer je gezellig op de bank zit, koud wit wanneer je aan het werk bent en bij feesten kun je helemaal los gaan!
3
Perfect voor jouw stijl
Het derde voordeel is inbraakpreventie en aanpassing aan jouw levensstijl. Je kunt namelijk zogeheten tijd routines/planningen instellen. Zo kun je op vakantie aangeven dat de lichtbron om de zoveel tijd aan en weer uitgaat. Op die manier lijkt het altijd alsof er iemand thuis is. Je kunt echter ook instellen dat de lamp bijvoorbeeld automatisch aangaat wanneer jij beneden komt en uitgaat wanneer je het huis verlaat.
4
Opties tot in de detail
Nog een voordeel is dat je bij een draadloos LED niet meer gebonden bent aan groepen. Waar je voorheen dus alles op 1 groep aansloot met stroomkabels en dus heel die groep maar vanuit 1 punt kan bedienen, kun je een draadloos lichtbron op elk gewenst moment aan nieuwe zones of groepen toevoegen.
Kan deze verlichting in huis bij mij?
Dat kan zeker! Elk huis kun je voorzien van draadloze verlichting. En wat veel mensen niet weten is dat dit heel gemakkelijk is. Het is in ieder geval zaak dat je werkt met 220/230V en niet met het ouderwetse 12V. Heb je dus ergens 12V liggen waar je graag smart spots wilt installeren? Dan is het zaak dat je de trafo verwijderd. Op die manier heb je makkelijk de overstap gemaakt van 12V naar 220/230V.
Om je meer te vertellen over een draadloze verlichtingssysteem hebben we een gids gemaakt over smart verlichting. Hierin leggen we alles uit over de mogelijkheden en hoe je alles installeert.
Overstap maken van traditioneel
De overstap is vrij simpel. Je dient eerst de keuze te maken of je voor slimme LED lampen gaat of voor een slimme dimmer / schakelaar. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt, dien je de producten in kwestie te bestellen. Vervolgens installeer je de producten, waaronder mogelijk de draadloze LED verlichting, met onze handleiding.
Overstap via een draadloze LED lamp
Een overstap via een draadloze spot is verreweg het meest gekozen. Dit snappen wij, want met een draadloze lamp geniet je van alle voordelen waaronder de verschillende kleuren (koud en warm licht of alle lichtkleuren) en dat je niet gebonden bent aan 1 groep. Het voordeel aan LED lampen is dat de montage heel simpel is. Je plaatst de spot, koppelt dit met je App of afstandsbediening en je bent al klaar.
Overstap via een draadloze dimmer
Een minder bekende manier om over te stappen is via een draadloze dimmer. Het grote voordeel hieraan is dat het vaak een stuk goedkoper is dan het vervangen van al je spots. Via een draadloze dimmer kun je vaak je bestaande lichtspots houden en maak je deze slim door de dimmer. Je afstandsbediening of App koppelt namelijk met de dimmer waardoor je wel van de voordelen geniet zoals bediening op afstand en tijd routines.
Draadloze buitenverlichting mogelijk?
Ja zeker! Ook draadloze buitenverlichting behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor standaard buitenlampen en deze verbinden op een draadloze dimmer. Via de dimmer kun je de buitenverlichting dus aansturen. Alle voordelen van slimme verlichting in je draadloze buitenverlichting. Dat is nog eens handig.
Conclusie draadloze LED verlichting
Draadloze verlichting is een flinke vooruitgang in de techniek en de wereld van LED. Een innovatie wat wij bij Letsleds met open armen omarmen. Maak nu de overstap naar slimme verlichting en geniet van alle voordelen. Ben jij klaar voor de toekomst?