Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Kan ik een LED lamp vaker in- of uitschakelen?

19 juni 2017

Waarschijnlijk bent u wel op de hoogte van alle voordelen die LED lampen u bieden. Niet alleen zijn ze zuiniger dan traditionele verlichting, ze zijn ook beschikbaar in allerlei kleuren en beter voor het milieu. Een vraag die we echter vaak binnenkrijgen is of het slecht is voor de LED lamp zelf om deze vaker in of uit te schakelen. Traditionele gloeilampen hebben namelijk even tijd nodig om op volle sterkte te komen. Dat betekent dat het minder energie kost om ze een paar minuten aan te laten staan, dan ze 2 keer aan te zetten in dezelfde tijd. Dit geld al helemaal voor TL buizen die bij het opstarten nog meer energie gebruiken, daarom bieden wij ook LED TL aan.

Is het slecht voor de LED lamp om hem vaker aan of uit te zetten?

LED lampen werken via een ander mechanisme dan traditionele verlichting. Het grote voordeel is dan ook dat LED verlichting direct op volle sterkte schijnt wanneer u de schakelaar indrukt. Ze hebben dus geen tijd nodig om op vol vermogen te komen. Daarom maakt het voor LED lampen weinig uit of u ze nu continue aan staan of dat er pauzes zitten in hun gebruik. U kunt dus gerust uw LED verlichting aan en uit zetten voor korte tijd – ook als u zich zorgen maakt over het energieverbruik. Om het gemakkelijk te maken voor u hebben we een vaste ‘regel’ voor het in en uitschakelen van LED lampen:

Gaat u langer weg dan 1 minuut? Schakel uw LED verlichting uit!

Als u telkens even twijfelt wanner u een kamer verlaat of u het licht uit moet doen of niet, dan hebben wij hier een simpele regel voor als u LED lampen in uw kamer heeft. Als u van plan bent langer dan 1 minuut weg te gaan, dan kunt u de verlichting beter uit zetten. Aan de andere kant, als u even 2 seconden naar een andere kamer gaat om iets te pakken, dan kunt u gerust de LED lampen aan laten staan. LED lampen zijn erg zuinig en verbruiken daarom weinig energie.

Interesse in energie besparen in uw woning? Neem een kijkje op onze site uit welke soorten LED lampen u allemaal kunt kiezen! En mocht u vragen of opmerkingen hebben in het algemeen over LED lampen of over dit artikel specifiek? Dan kunt u deze vragen gerust stellen aan onze chat rechtsonder in het scherm.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Letsleds Led verlichting home banner

Wat is het verschil tussen een geïntegreerde LED lamp en een losse lichtbron?

De aanbod binnen de LED markt is enorm. Zo zijn er lampen van verschillende vormen en maten, elk met eigen lichtbronnen, technieken en leuke bonussen. De grootste splitsing die je hierbij gaat tegenkomen is de keuze voor geïntegreerde LED verlichting of een losse lamp, zoals een GU10 lamp.

Echter heeft elke vorm zijn eigen vorm en nadelen, dus wij willen je met behulp van deze blog graag uitleggen welke voor- en nadelen deze varianten hebben.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11373 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons