Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

De perfecte vervanger voor PL verlichting met onze XL spots

29 april 2022

Je bent er vast bekend mee: Die lange gangen van een appartementencomplex of flat, voorzien van felle lampen die elke gang voorzien van een koude en gele gloed. Zo nu en dan trilt het licht van een van de lampen en heel soms werkt de lamp niet meer. De lampen in deze armaturen zijn PL lampen, lampen op halogeen basis die vaak gebruikt worden in grotere gebouwen.

Deze PL lampen komen nog voor, maar het wordt steeds lastiger om deze lampen een op een te vervangen. Sinds een paar jaar worden halogeenlampen namelijk niet meer gemaakt, waardoor de overgebleven voorraad steeds schaarser wordt.

Een modern alternatief op PL verlichting: XL en XXL inbouwspots

Hoewel er nog altijd volop gebruik wordt gemaakt van PL verlichting, wordt de markt hiervoor langzaam kleiner. Waar veel plekken als VvE’s ooit gebruik maakten van deze handig lampen, wordt er steeds vaker gekeken naar alternatieven in de vorm van inbouwspots of TL verlichting. Dit brengt natuurlijk de nodige problemen met zich mee, want hoe wordt het overgebleven gat gedicht?

Hier kunnen onze XL en XXL inbouwspots je mee helpen! Deze spots zijn namelijk perfect als het aankomt op het vervangen van jouw oude PL armaturen. De spots zijn namelijk voorzien van een extra grote buitenring, waardoor ze gemakkelijk grotere afstanden kunnen overbruggen. Hierdoor dek je de overgebleven ruimte van de forsere PL armaturen gemakkelijk af, waardoor alles top oogt!

Natuurlijk kun je ook genieten van alle voordelen die LED verlichting met zich meebrengt, zoals een veel lager verbruik, langere levensduur en kwalitatief mooie verlichting.

LED spot XL kantelbaar 5Watt vierkant ZWART IP65 dimbaar

De voordelen van de XL- en XXL-inbouwspots ten opzichte van PL verlichting

Zoals hierboven genoemd, brengen deze XL en XXL-inbouwspots veel voordelen met zich mee. Om het wat makkelijker te maken, hebben we drie kernpunten voor je op een rijtje gezet:

1

Deze XL spots hebben een grote maat

Zoals de naam van deze spots al verklapt (en de bovenstaande tekst ook aangeeft) zijn deze spots een stuk breder. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de opvulring die om de spot heen zit, waardoor je een maat van maar liefst 160 mm kunt aantikken. Dit wordt vergezeld door een maximale zaagmaat van 120 mm, wat natuurlijk ook erg prettig is.

Daarnaast kun je ook genieten van een erg ondiepe inbouwhoogte, met slechts 35 mm. Hierdoor kun je de spot veel makkelijker kwijt, aangezien je geen extra ruimte nodig hebt voor zaken als losse GU10 lampen.

2

Breed inzetbaar dankzij de juiste accessoires

Naast de maat hebben deze XL spots nog een groot voordeel: Ze zijn compatible met ontzettend veel verschillende accessoires. Hierdoor kun je jouw spots gemakkelijk bedienen met zaken als een schakelaar of een LED dimmer, zonder dat je het risico loopt dat hij niets gaat doen. Uiteraard raden wij wel aan om vooraf goed te kijken, aangezien je nog altijd met verlichting werkt.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een slimme dimmer, zoals deze Zigbee dimmer. Hierdoor kun je jouw lampen op afstand bedienen én geniet van de vele voordelen die slimme verlichting met zich meebrengt.

3

Ook in Dim-To-Warm verkrijgbaar

Deze spots zijn ook perfecte sfeermakers. Als je al bekend bent met onze uitgebreide collectie, weet je wellicht al wat Dim-To-Warm spots inhouden: Naast het geven van kwalitatief mooi en sterk licht zijn dit type spots ook voorzien van een speciale dim techniek. 

Dit zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur van de spots warmer wordt naarmate je deze dimt. Ideaal als je wilt genieten van het perfecte licht, ongeacht de situatie!

LED lamp G23 7Watt

Toch vasthouden aan het oude armatuur van jouw PL verlichting?

Mocht je geen mogelijkheid hebben om jouw oude PL fitting te verwijderen, of kun je er gewoonweg geen afscheid van nemen? Dan zit je gelukkig niet vast aan de oude PL halogeenlampen, vooral omdat deze steeds zeldzamer worden. Tegenwoordig zijn er ook alternatieven in de vorm van LED verlichting, ook wel bekend als G23 lampen.

De aansluiting van deze lampen wordt gekenmerkt door de twee metalen pinnen met een plastic staaf in het midden. Hierdoor past deze LED lamp perfect bij jouw oude PL armatuur, waardoor je het geheel niet hoeft te slopen.

Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is dat deze G23 lampen op 230V werken, waardoor eventuele zaken als starters vaak verwijderd moeten worden om een goede werking te garanderen.

Heb je al ondiepe spots uit onze collectie? Dan zijn de opvulringen al voldoende

De XL en XXL spots zijn natuurlijk de perfecte vervanging voor jouw traditionele halogeen PL verlichting of als opvulling van te grote gaten in jouw plafond. Maar wist je dat je niet persé vast zit aan een specifieke XL spot?

Tegenwoordig zijn er namelijk ook opties in de vorm van een zogeheten opvulring. Steeds meer winkels verkopen deze ringen, die gecombineerd kunnen worden met de populairste collecties binnen het assortiment. 

Deze ringen zijn ontzettend makkelijk in gebruik, aangezien ze geklemt worden achter de spot in kwestie. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je de maten van jouw spots goed controleert, zodat je er zeker van bent dat de opvulring ook echt gaat passen.

De opvulringen binnen ons assortiment zijn voorzien van een gatmaat van 75 mm en een uitloopgebied van 85 mm. Mocht je een spot hebben die met precies op deze maten zit, dan heb je te maken met een erg prettige en strakke aansluiting. Onze ondiepe inbouwspots met een inbouwdiepte van 25 mm zijn een goed voorbeeld hiervan, vooral omdat de ringen hier specifiek voor gemaakt zijn.

Opvulring XL LED armatuur vierkant ZWART

Ons aanbod XL en XXL spots als vervanging van PL verlichting

Er zijn natuurlijk ontzettend veel opties als het aankomt op de XL en XXL spots. Hieronder vindt je een beknopt overzicht:

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11374 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons