Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Tips bij het kopen van dimbare LED verlichting

22 juli 2016
LED verlichting keuken

U bent op zoek naar dimbare LED verlichting, maar u weet niet waar u op moet letten? Wij geven u graag wat tips bij het maken van de juiste keuze. Al onze dimbare LED spots zijn plug en play, of te wel, u hoeft vrijwel geen moeite te doen om de lampen te monteren.

Fitting

Allereerst zou u de fitting moeten controleren. We gebruiken in Nederland voornamelijk de E27 fitting, dit is de dikke draai fitting. Na de E27 fitting wordt de E14, de dunne draai fitting, veel gebruikt. Maar dit zijn niet de enige op de markt. Bijvoorbeeld voor spotjes is het erg gebruikelijk om GU10 te gebruiken, en voor keukenkastjes is de G4 het meest populair.

Mocht u een lamp hebben gevonden, maar blijkt de fitting helaas niet juist te zijn, dan is er altijd nog de optie om een converter aan te schaffen. Met een converter kunt u een lamp met een kleinere fitting toch in een grotere fitting plaatsen.

Kleur

De kleur van een LED lamp is uiteraard ontzettend belangrijk. De kleur van LED verlichting drukken we uit in Kelvin. Hoe hoger de Kelvin, hoe kouder de kleur zal zijn. Om de juiste keuze te maken in het kleur van uw verlichting kunt u het beste kijken op kleurtemperatuur pagina.

Dimbaar

Wilt u een LED lamp aanschaffen, maar wilt u wel dat deze dimbaar is? Dan kiest u natuurlijk voor een dimbare LED lamp. Al onze dimbare versies vindt u op onze dimbare LED lampen pagina. We geven je ook graag meer informatie over hoe je LED lampen kunt dimmen, meer informatie op de LED lampen dimmen pagina.

Plafondverlichting is erg bepalend voor de sfeer in uw huis. Wij raden u om deze reden aan om een plan te maken voordat u verlichting aanschaft. Wij adviseren u hier graag in. Onze plafondverlichting heeft een IP44 kenmerk, dit houdt in dat deze lampen spatwaterdicht zijn. Dit maakt ze erg fijn voor thuisgebruik.

Wij geven u graag advies bij het kiezen van de juiste LED lampen. We staan altijd voor u klaar, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen. Contact opnemen kan via de live chat, de mail of telefonisch. En in ons blog vindt u altijd informatie over actuele onderwerpen.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11501 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons