Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Eduard

LED specialist

Tuin inspiratie: 15 tuin ideeën voor een prachtige tuin

8 juni 2022

Een prachtige sfeervolle tuin, wie wilt dat nou niet? In de loop der jaren is er veel veranderd in onze tuinen. Verschillende trends zijn ontstaan en ook weer verdwenen. In dit artikel geven wij je 15 tuin ideeën voor een prachtige tuin. Hiermee doe jij de perfecte tuin inspiratie op. Ben jij klaar om je tuin weer in het zonnetje te zetten?

Tuin inspiratie tip 1: De overkapping

Een welbekend en vooral heel populair item: de overkapping. Ideaal om in de zomer beschut te zitten of lekker buiten te eten met je vrienden of familie. Overkappingen heb je in alle soorten en maten. Je vindt ze zowel open als gesloten. Met een gesloten overkapping heb je het voordeel dat je er ook in de wat koudere avonden prima kan vertoeven!

Tuin inspiratie tip 2: Het kruidentuintje of moestuin

Met een schuine blik op de stijgende prijzen voor boodschappen is een moes- of kruidentuintje een ideale oplossing. Hiermee kweek je heel simpel je eigen kruiden of groenten. Bespaart in de boodschappen, is leuk om te doen én goed voor de natuur. Wat ons betreft een must-have. Je een een moestuintje zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Tuin inspiratie tip 3: Prikspots voor sfeerverlichting

Een prikspot is een ideale oplossing om je tuin een compleet nieuwe uitstraling te geven in de avonduurtjes. Met een prikspot kun je heel gemakkelijk een boom, struik of gedeelte van je tuin uitlichten. Dit creëert een compleet nieuwe beleving van je tuin en zorgt ervoor dat je tuin op elk moment van de dag de show steelt! Wist je trouwens dat wij ook prikspots hebben die werken met een zonnepaneel? Deze spot laad zichzelf zelfs op als er geen zon is! 

Solar LED tuinspot 5Watt warm wit
tuin inspiratie vijver

Tuin inspiratie tip 4: Het vijvertje

Een ware topper in elke tuin wat ons betreft en mag dan ook zeker niet ontbreken op het lijstje van tuin ideëen: de vijver! Het mooie aan vijvers is dat je het zo groot en gek kunt maken als je wilt. In een kleine tuin kun je voor een kleine simpele vijver kiezen, maar heb je een grote tuin dan zijn er ook prachtige alternatieven. Wat betreft tuin inspiratie is dit echt een must-have op het lijstje.

Tuin inspiratie tip 5: De klimop

Een saaie muur of schutting wat je wilt opfleuren? Neem een klimop! Het oogt uiteraard prachtig, het is het hele jaar groen én het heeft ook een dubbele functie omdat het tevens isolerend is. Uiteraard is het ook goed voor de natuur en biodiversiteit, dus dat is een extra bonus. Wist je trouwens dat een klimop ook erg makkelijk is in onderhoud?

15m LED Prikkabel - IP65 Lichtsnoer Buiten - Light String - inclusief 15x E27 lampen

Tuin inspiratie tip 6: Tuinverlichting

Een tuin zonder verlichting is hetzelfde als een pretpark zonder attracties. Wat ons betreft noodzakelijk, want dit zorgt ervoor dat je avond op elk moment van de dag straalt en niet alleen overdag. Je wilt tenslotte niet kijken naar een donker zwart gat als je in de avond naar je tuin kijkt. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting die je kunt toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grondspots, schutting verlichting, snoer verlichting en natuurlijk prikspots!

Tuin inspiratie tip 7: De barbecue zone

Met het oog op de zomer is een barbecue zone de ideale oplossing voor een gezellige dag/avond met vrienden of familie. Wanneer je verschillende tuin ideeën op doet mag de barbecue uiteraard niet ontbreken. Veel mensen hebben een barbecue, maar wij adviseren om er een complete gezellige barbecue zone van te maken! Een gezellige plek met verlichting, een barbecue een stukje terras en een fijne zit plek. Wij krijgen in ieder geval al honger als wij eraan denken. Je kunt uiteraard de bestaande plek ook aanpassen. Heb je bijvoorbeeld al een mooie tafel dan kun je kiezen voor iets simpels als de tafel verven of extra planten toevoegen. Altijd leuk!

tuin inspiratie houtkachel

Tuin inspiratie tip 8: Een houtkachel en brandhout

Voor echte sfeer is een houtkachel super. Het geeft een lekker temperatuurtje in de avond. Het is zeer sfeervol en het brandhout kun je prachtig opstellen in een eigen hoekje. Een echte sfeermaker voor elke tuin.

Tuin inspiratie tip 9: Bomen, bomen én bomen

Het is geen mysterie dat bomen goed zijn voor de natuur, voor de schaduw en de biodiversiteit van elke tuin. Wij adviseren dan ook zeker om een paar bomen te plaatsen in je tuin. Er zijn veel verschillende soorten bomen met elk hun eigen voor- en nadelen. Het hoeven uiteraard ook geen grote bomen te zijn mocht je hier niet de ruimte voor hebben. Een ware aanvulling voor elke tuin.

tuin inspiratie bloemen

Tuin inspiratie tip 10: Bloemenperk, bloembak of bloempotten

De welbekende bloemen. Prachtig om te zien en insecten houden ervan. Je kunt prachtige bloemperken maken, maar je kunt ze ook in een bak of in een mooie bloempot zetten. Geef je tuin een prachtige kleur en de meeste bloemen zijn na 1 jaar uitgebloeid. Hierdoor kun je elk jaar weer mooie nieuwe bloemen plaatsen.

Tuin inspiratie tip 11: Het buitenzwembad

Het buitenzwembad is ook een perfecte optie voor jouw tuin mocht je de ruimte hebben. Het is toch heerlijk als je in de zomer een frisse duik kunt nemen in je achtertuin? Een buitenzwembad kan echt een prachtige aanvulling voor je tuin zijn. Zeker het overwegen waard.

Tuin inspiratie tip 12: De speeltuin

Heb je kinderen? Dan verdienen zij uiteraard ook hun eigen plekje in je tuin. Nou is een speeltuin niet altijd even mooi, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Door speeltoestellen te combineren met groen kun je een mooie combinatie maken van het beste van beide werelden. Veel speelplezier voor de kinderen, maar het voegt zich mooi samen met de rest van je tuin.

Tuin inspiratie tip 13: Het privé sportgebied

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een eigen sportgebied te maken in de tuin. Denk hierbij aan buiten fitness apparatuur of bijvoorbeeld simpelweg een stukje terras waar yoga oid. uitgevoerd kan worden. Erg handig, omdat je op elk gewenste kan sporten. Wat ons betreft een top tuin idee!

tuin inspiratie sport veld

Tuin inspiratie tip 14: Het houten pad

Wanneer men bezig is met de tuin wordt er vooral vaak gekeken naar tegels of groen. Een prachtig tuinidee is een houten pad. Dit ziet er natuurlijk uit, maar ook weer luxe. Wil je dit naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor prachtige mini grondspots. Deze kun je verwerken in het pad voor een extra-luxe uitstraling.

Tuin inspiratie tip 15: Een zithoek / buitenlounge

Uiteraard kan in geen enkele tuin een zithoek of buiten lounge ontbreken. Wie wilt er nou niet in het heerlijke zonnetje genieten in je eigen zithoek. Met een eigen lounge plekje kun je altijd even een momentje voor jezelf nemen en jezelf terugtrekken uit het drukke dagelijkse leven.

letsleds tuinverlichting

Wij hopen dat je hebt genoten van onze 15 tuin ideëen voor een prachtige tuin! Met een flinke dosis tuin inspiratie kun jij nu van jouw tuin een prachtig paradijsje maken.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11492 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons