Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Overstappen naar LED lampen, goed idee?

12 november 2019
LED verlichting woonkamer 4

Vanuit onze kennis willen we graag wat meer toelichten bij het maken van een nieuwe LED lamp keuze. Deze blog geeft antwoord op de volgende vraag: Overstappen naar LED lampen, goed idee?

Traditionele denkwijze bij lampen

Nog maar een aantal jaren geleden was er alleen de keus bij vervangbare gloeilampen om weer een gewone gloeilamp te nemen (energieverslindend) een zuiniger spaarlamp model (traag qua lichtsterkte i.v.m. opwarmtijd en lichtopbrengst) of een extra heldere en energiezuinig gloeilamp met halogeen oplossing. (erg gevoelig om steeds weer stuk te gaan)

Er zijn daardoor nog te veel mensen die die vanuit dat oogpunt denken dat een LED lamp module die na vele jaren branden stuk gaat. Dat die dan weggegooid moet worden, wat erg milieu belastend is. Temeer omdat veel mensen vanuit de gloei / halogeenlamp gedachten de huidige LED techniek beoordelen. Door te zeggen dat bij het stuk gaan van een oude energie verslindende gloeilamp alleen maar de lamp zelf vervangen hoeft te worden. Wij vinden deze gedachte fout omdat de huidige LED technieken een sublieme oplossing bieden ten aanzien van het milieu, de benodigde lichtopbrengst / energiebesparing. (10 staat tot 1 ofwel 100Watt gloeilamp nu 10Watt LED) Er zijn geen efficiëntere besparingen mogelijk op dit moment, dan met LED verlichting in het algemeen. Dit is tegenstelling tot zonnepanelen of een warmtepomp. Wilt u dit voor uw eigen lampen of situatie berekenen, klik hier.

Door te kiezen voor LED verlichting maakt u daarom altijd een goede keuze. Tevens door later op de juiste manier te recyclen van restmaterialen gaat nagenoeg alles weer terug het proces in.

Overstappen naar LED lampen, goed idee?

Toepasbaarheid van LED verlichting

Vaak is het ook zo dat conventionele lampen / lichtbronnen gewoonweg niet toegepast kunnen worden door zeer geringe inbouw of plaatsingsmogelijkheden. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de vlakke LED reclame panelen in winkelstraten. Die met kleuren TV schermen gewoonweg niet te realiseren zijn. Door gebruik te maken van de nieuwe innovatieve LED technieken kan men tegenwoordig LED verlichting armaturen maken. Deze hebben vaak geringe inbouwdieptes en toch de benodigde lichtopbrengst hebben om een probleem op te kunnen lossen met LED.

Energie besparen bij u thuis

Neem ook als voorbeeld de bestaande stroom verslindende keuken halogeenspot met lampjes van 10Watt die vrijwel iedereen kent, deze zijn eenvoudig met een LED keukenspotje te vervangen, waardoor niet steeds het lampjes meer stuk gaat omdat LED bestand is tegen trillingen en ongeveer 10 keer zuiniger qua energie. Naar onze mening blijft bij de energiebesparing doorslaggevend bij het overgaan naar een LED lamp of armatuur. (minder fossiele verbranding of anderszins) Dit zijn toch niet onbelangrijke feiten denken wij.

Natuurlijk zijn er bij letsleds.nl gewone uitwisselbare dimbare LED lampen in vele maten en vormen voor vele oplossingen. Chat, mail of bel ons bij vragen. Of simpelweg voor hulp en advies omtrent uw situatie bij het overstappen naar LED verlichting.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Ondiepe inbouwspots zonder trafo of driver

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”29608″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://letsleds.nl/?s=driver&post_type=product” label=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”29614″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://letsleds.nl/?s=driver&post_type=product” label=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”29620″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link”

LEES HET BLOG »