Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

De perfecte start van 2023 met deze frisse licht- en woontrends!

18 januari 2023
Terwijl het jaar nog net van start is en je volop bezig bent met de woontrends van 2023, zijn we toch al heel snel door de eerste maand gegaan. Januari is al bijna voorbij, dus voordat je het weet zitten we alweer in de lente, en ook de lente schoonmaak.

En natuurlijk kan het geen kwaad om jouw huis meteen een opfrisser te geven, want dan kun je het jaar echt optimaal van start gaan! Maar hier komen veel vragen bij kijken, want welke meubels zijn populair, welke kleuren komen dit jaar aan de muur en is het tijd om mijn planten te vervangen? Dat vertellen we je graag met de populairste woontrends in 2023!

Als het aankomt op de woontrends in 2023, staat duurzaamheid hoog in het vaandel

Een duurzame omgang met onze omgeving wordt steeds belangrijker. Zo probeert men steeds vaker te besparen op zaken als gas en elektra, wordt er meer gerecycled en gaan mensen minder snel over op de koop van nieuwe meubels. 

Dit zie je ook terug bij producten die tweede hands zijn, want naast deals wordt hier steeds vaker naar gekeken. Een kast in goede conditie kan namelijk enorm schelen vergeleken het nieuwe exemplaar, en geeft je meteen de mogelijkheid voor een middagje doe-het-zelven. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat het meubelstuk in goede conditie blijft én dat de levensduur wordt verlengd. 

Dit komt natuurlijk ook terug in menig interieur, want mede door een duurzamer beleid staat vintage weer volop in de schijnwerpers. Deze stijl is namelijk een logisch gevolg van de drang naar tweede hands, waardoor deze nostalgische producten steeds vaker een thuis vinden. Dit is ook goed terug te zien bij verlichting, want er wordt steeds vaker gekozen voor mooie, staande lampen die in het verleden voorzien waren van grote halogeen bollen. Deze worden tegenwoordig gelukkig vervangen door een LED variant met kooldraad of filament.

Woontrends 2023: Divers en uitgebreid
Woontrends 2023: Divers en uitgebreid

Woontrends in 2023: Kleur komt terug met een bang

Jouw woning mag aankomend jaar ook flink knallen. Een witte muur is namelijk niet meer de standaard, maar wordt tegenwoordig vergezeld door gekleurde muren, baksteen wat bloot ligt of een leuke print. Hierbij speelt de combinatie van fijne accenten en tinten een belangrijke rol, omdat je zo gemakkelijk een interieur kunt opzetten die veel interessanter is dan een kale witte muur.

Natuurlijk blijft kleur niet beperkt tot alleen jouw meuren, maar ook meubilair of leuke ditjes en datjes kun je gebruiken om meer uit jouw interieur te halen. Denk hierbij aan een paar mooie schilderijen of foto’s, een aantal kaarsen op een dienblad of leuke persoonlijke items die extra persoonlijkheid aan jouw woon- of slaapkamer kunnen geven.

En kleur komt niet alleen terug in de blikken verf, de meubels die je hebt of leuke accessoires, maar ook in jouw verlichting. Er is tegenwoordig namelijk een groot aanbod aan zogeheten slimme verlichting. Deze lampen zitten bomvol technieken om het leven net wat makkelijker te maken. Zo kun je alles besturen binnen een App, of kun je het geheel automatisch laten reageren op de tijd. Tevens zijn de meeste lampen van bijvoorbeeld Novo Smart Life voorzien van een speciale RGB chip, waardoor je jouw lampen kunt voorzien van een uitgebreid kleurenpalet van maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren. Zo kun je genieten van de best mogelijke kleurbeleving!

De minimalistische woontrend blijft onverminderd populair in 2023

Natuurlijk hoeft niet alles een feest te zijn, maar soms heb je behoefte aan een fijne omgeving die rust uitstraalt. Hierbij kan de minimalistische trend je helpen, want hiermee kun je snel genieten van een fijne woning die rust en kalmte uitstraalt. Denk hierbij aan een aantal meubels zonder extra poespas, neutrale kleuren en vlakke, egale materialen die voor een soepel en strak geheel zorgen.

En als het aankomt op verlichting zijn compacte en onopvallende inbouwspots onverminderd populair! Deze spots zijn gemakkelijk weg te werken in het plafond, zelfs wanneer je weinig ruimte hebt of gebruik maakt van een betonnen plafond. Hierdoor heb je altijd beschikking over een fijne lichtbundel met een prettige kleurtemperatuur.

Een woontrend die ook in 2023 weer van de partij is: Meer groen en natuur binnen én buiten de woning

Dit is iets van alle tijden, maar met deze woontrend haal je de buitenwereld naar binnen. Planten blijven namelijk onverminderd populair, want er zijn ontzettend veel voordelen bij de gemiddelde kamerplant. Zo gaan deze over het algemeen lang mee, zijn ze in tal van vormen en maten verkrijgbaar én maken ze jouw woning net een stukje gezonder en frisser.

Daarnaast zijn voornamelijk bloemen ook een uitstekend alternatief als het aankomt op kleurrijke speling binnen jouw woning. Zo kun je de gebruikelijke kleuren aan jouw muur breken met een mooie variatie aan felle bloemen, waardoor het geheel veel levendiger oogt.

Dit is overigens uitstekend te combineren met de aardse tinten als beige, terracotta of roodbruin. Hierdoor creëer je een warm en toegankelijk interieur die net wat frisser oogt doordat de planten hier goed tegen afsteken. Dit geldt ook voor jouw verlichting, want als je gebruik maakt van een lichtbron met dim-to-warm verlichting kun je snel schakelen naar een extra warme lichtkleur. Ideaal als je ‘s avonds wilt genieten van een extra sfeervolle omgeving.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Woonkamer inrichting: dat doe je zo!

De woonkamer. Wellicht de belangrijkste ruimte in ieder huis. Dit is de plek waar je rust, bezoek ontvangt, tv kijkt, tijd met je gezin doorbrengt en zo veel meer. In dit artikel geven wij je stijltips voor een prachtige woonkamer inrichting. Wij nemen je graag mee in de wereld van interieurstyling voor woonkamers.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11471 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons