Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Zit er een keurmerk op een LED lamp?

3 mei 2017
LED verlichting woonkamer 4

Veel zakelijke afnemers, maar ook steeds meer particulieren klanten vragen zich af of de LED lamp van goede kwaliteit is. Dit is ook zeker een terechte vraag, want de LED markt is ineens zo hard gegroeid dat er zowel heel veel goede bedrijven en producten bij zijn gekomen. Maar helaas ook een paar slechtere bedrijven en producten.

Lang niet alle LED lampen voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen, maar dit is vaak niet aan de online afbeelding te zien. Maar vaak verraad de prijs al heel veel, want hele goedkope LED lampen kunnen vaak niet aan de Europese kwaliteitsnormen voldoen.

Zit er een keurmerk op een LED lamp?

Te goedkope LED lampen zonder keurmerk

Het aanbod van de LED-technologie is groot en de markt groeit snel. De ontwikkeling en productie van hoogwaardige LED-systemen vereist veel kennis. Deze producten zijn vaak te goedkoop en zullen vaak al kort na de aankoop teleur stellen in de lichtopbrengst, lichtkleur, levensduur, dimbaarheid en de veiligheid. Deze gebreken zullen vaak pas na de aankoop aan het licht komen en dan is het kwaad al geschied helaas. Dus voorkom teleurstelling en kijk naar een keurmerk.

LED lampen met keurmerk

Gelukkig zijn er ook heel veel LED lampen die wel een keurmerk bevatten. Er zijn meerdere keurmerken en sommige zijn deels overlappend, maar hieronder zijn de belangrijkste keurmerken voor LED beschreven.

 • CE keurmerk
  De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte (Europese Unie)
 • RoHS keurmerk
  Het RoHS keurmerk garandeerd de eindgebruiker dat bij het product de gevaarlijke en schadelijke stoffen beperkt zijn.
 • GS-keurmerk
  Het GS –teken wijst de koper erop dat het geselecteerde product met betrekking tot veiligheid, met inbegrip van zijn werkende instructies is getest.
 • Het TÜV-symbool
  Het TÜV sybool is een bevestiging dat u een product of dienst levert dat voldoet aan kwaliteitseisen, veilig en/of milieuverantwoord is.
 • FCC keurmerk
  De FCC markering geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Verenigde Staten

Een ander groot voordeel van LED lampen is dat deze ook geen kwik, gas of zware metalen bevatten. Geen extra afval, of risico op gezondheidsschade. Tevens hebben LED lampen het voordeel dat ze geen ultraviolette of infrarode straling uitstralen. Ook wordt een LED lamp nagenoeg niet meer warm, dus ook geen hoog energieverlies meer.

Alle producten van Letsleds hebben een CE en RoHS keurmerk, daarnaast zijn ook vele producten voorzien van het GS en TÜV keurmerk.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11601 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons